URGENT! Candidați, depuneți documentele/dosarele de înscriere până vineri, 12.05.2023, pentru posturile scoase la concurs de polițist, militar, polițist de penitenciare
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

URGENT! Candidați, depuneți documentele/dosarele de înscriere până vineri, 12.05.2023, pentru posturile scoase la concurs de polițist, militar, polițist de penitenciare!

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Guvernului și ministerelor de resort, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) vine cu rugămintea la candidații cares-au înscris pentru ocuparea unui post vacant de polițist de penitenciare, militar, polițist, să-și depună documentele/dosarele de înscriere până vineri, 12.05.2023. După această dată, concursurile se vor bloca, cu excepția posturilor unice, posturilor cuprinse în Memorandum și posturile pentru care candidații au depus dosarul de înscriere până vineri, 12.05.2023, chiar dacă aceste posturi nu sunt unice sau nu sunt cuprinse în Memorandum.

În urma negocierilor din ultimele două zile cu sindicatele: FSANP, SNPPC, SIDEPOL, SCMD, clasa politică a făcut o așa-zisă concesie: concursurile pentru ocuparea posturilor vacante pentru care candidații au depus dosarul de înscriere până vineri, 12.05.2023, chiar dacă aceste posturi nu sunt unice sau nu sunt cuprinse în Memorandum. 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a făcut tot ce i-a stat în putința unei organizații sindicale să reprezinte drepturile și interesele membrilor de sindicat, inclusiv ale militarilor, care nu au voie să facă sindicalism.

33 thoughts on “URGENT! Candidați, depuneți documentele/dosarele de înscriere până vineri, 12.05.2023, pentru posturile scoase la concurs de polițist, militar, polițist de penitenciare!

 1. Dle presedinte nu cred ca e legal ca la un anunt de concurs cu termen pana pe 19.05 sa valideze doar dosarele depuse pana vineri 12.05.2023.
  Adica in baza a ce se scurteaza termenul stabilit de anunt si unde va scrie ca acestea vor fi exceptate de la suspendare??

   1. Le blocheaza si daca te ai inscris in forma in care este, termenele trb sa curga pana la final

 2. Buna ziua,
  Stimate domnule presedinte, pe noi cei cu TCO cum ne sfatuiti sa procedam ? Mergem sa depunem dosarele ? exista un risc si pt noi ?

   1. Nu e legal, daca nu se va preciza ca cele aflate in curs de derulare continua, nu este legal ceea ca v au zis, probabil alte minciuni politice

 3. Felicitări ptr initiativele dvs d-le președinte!
  Nu cred ca este o soluție sa panicam candidații ca în 2 zile (pana în 12.05.2023) sa fuga la unitatea organizatoare cu fisa medicala sau mai știu eu ce documente pt ca s-au înscris la un concurs.
  Vedeti dvs, sunt niște termene legale care trebuiesc respectate (15 zile lucrătoare pt înscriere și depunere dosar, 3 zile pr verificarea dosarelor, o zi ptr contestatii, apoi planificarea la testarea psihologica, 2 zile ptr contestatii la rezultatele acestora, apoi 7 zile lucrătoare fisa medicală și tot asa), termene care trebuiesc respectate.
  Se da ordonanța și se suspenda concursurile? Ok
  Sunt 2 variante:
  1. se suspenda concursul în faza în care se afla (înscriere, selecție dosare, psiho, etc) și se va relua la data când expira sau prevede legea, din aceeași fază ;
  2. Ideal sa fie prevazut în oug – Concursurile se pot derula în continuare pana la final, doar ca încadrarea candidaților admisi sa se realizeze la o data ulterioara prevazuta de legiuitor.
  Sper sa ma fi facut înțeles.
  Multumesc

 4. Buna seara! Felicitari pentru tot ce faceti! Exista o mica speranta pentru concursurile din sursa interna de sef tura sau sef sectie sa se organizeze anul acesta?

 5. Pana la urma cei care au dosarul validat ma refer la concursul de 472 locuri nu se suspenda ?

 6. Vă salut domnule presedinte. Sunt pensionar , fost politist si mi am depus dosarul pt o functie la politia locală. Ceea ce afirmati dvs este valabil si pt politia locală tinând cont că este o structura de ordine publică . Multumesc anticipat!

  1. Zaharia, stai tata si odihneste-te ca ti se “strica mai rau mansarda”, lasa copii aia tineri sa se inscrie la Politia locala. Mergi la tara si creste o gaina o curca, mai da-i cu o sapa ca asa te mentii sanatos si mananca pensia linistit!!

 7. Va salut dl.Cosmin
  Intreb si eu pentru un “prieten”:- clasa asta politica nu a spus ce se v-a intimpla cu posturile care nu se vor ocupa, dupa aceea cu posturile care se vor vacanta( pe cale naturala sau prin pensionare), nu v-au spus ce se v-a intimpla cu colegii activi.Intreb asa, pentru “un prieten”, vor venii ei sa tina locul in concedii, vor suporta ei consecintele surmenajului , suprasolicitari celor in activitate, sau va mai promit ceva in plus la salariu. Sa va spun ceva domnilor SANATATEA nu o mai poti recupera cu toti banii aia promisi de ei.Deci???

  1. Prietenul T-EA invatat sa scrii asa? Se vor GASII unii si vor VENII sa tina locul, chiar si pentru concedii. Asadar, ca V-A fi bine, ca V-A fi rau, tot va FII intr un fel. Pacat ca specii ca persoane ca tine au luat locul altora, care poate au trecut prin clasele a 5a si a 6a si au inteles oleaca de gramatica. Sa fii sanatos, dar lasa-l pe prieten sa intrebe… Poate e mai pe subiect.

   1. Colega,fii blajin și pasuieste-l pe cel ce a greșit !Nu suntem cei mai cursivi în exprimare și din punct de vedere gramatical, important este să ne facem bine treaba. Actualul Ministru al Educației a făcut greșeli gramaticale la fel de mari ,se întâmplă și la case mai “spațioase “!Deci ,rog puțină înțelegere ,mulțumesc.

 8. Deci… am fost degeaba.
  Sintagma “afisarea dosarelor” face imposibil de continuat TCO, termenul era 19.05 pt doare…
  Bataie de joc

  1. TCO se continua. Am vorbit vineri cu ANP. OUG ne-a lăsat o portița așa cum mi-a promit prim-ministrul, ministrul justiției și ministrul Finanțelor. Pana la urma energia depusă de FSANP în ultimele săptămâni au avut efect. Nu 100%, însă am reușit sa nu lăsăm poliția penitenciară sa nu se blocheze. Desi mi-ar plăcea sa consum energia asta pentru cu totul altceva: majorări salariale, pensii, condiții de munca. Dar asta e România, momentan.

   1. Vorba volent scripta manet
    Unde vedeți dumneavoastră portița că noi nu vedem decât o mare poarta trântită în nas deoarece modificarea operate sunt clare
    Doar dacă este realizată și afișată lista dosarelor depuse, ori termenul de 19.05 se împlinește tocmai joi.
    Putem vorbi de o poartă doar dacă până vineri nu se publică OUG, în caz contrar procedurile sunt lovite de nulitate
    Cel puțin așa scrie, deci bou vezi și bou citești
    🤔👺🤕

   2. Care este prevederea care lasa portita deschisa?
    Va rog sa ne precizati si noua.
    Multumim

 9. Buna seara,
  Stimate domnule presedinte, mai exista vreo sansa pt noi cei inscrisi pt TCO avand in vedere OUG-ul dat astazi ? Va rugam, nu ne abandonati. Luptati si pt noi. stiu ca cei din ANP nu-i intereseaza de noi

   1. In baza a ce afirmati ca va continua TCO?
    Unde e baza legala? Daca nu s-au afisat dosarele cum spune ordonanta?
    Va rog sa ne precizati.
    Multumim pt suport

 10. Cât interes și câtă agitație pentru sursa externa ……
  Iar pentru cei din scoala se scot locuri ……. la Giurgiu care are 2 elevi la Tulcea care are 1 elev Poarta Alba 3 de ce nu se scot acolo sute de locuri sa se sature o data de sursa asta externa … nu ei scot la penitenciarele mici 15 locuri iar pentru elevi nici un loc ….. ce sistem e asta doamne ferește iar sindicatele fac agitație degeaba

 11. Pana în anul 2022 declarațiile de avere și interese se depuneau fizic la brufp, fără a se inregistra la secretariat.
  S.a schimbat ceva? Cum?! Nu mai trb depuse hârtiile alea?!?! Cum ati aflat? E o măsură care trb sa se implementeze în întreg sistemul penitenciar?
  ANP.ul a trimis vreo adresa în teritoriu pentru a se asigura de faptul ca toți polițiștii de politie penitenciara o sa implementeze noile dispoziții, chiar daca era obligatoriu cf statutului sa le depună iar unitățile care au o pers desemnata( se da și în dzu sau poate ca e stabilit ca ru sa facă asta) sa le încarce, sa tina evidenta acestora, sa le anonimizeze etc.
  Cum adică sa le încarce pe o platforma care nu e a instituției în care lucrezi? Pai ori o depui fizic( Cum e prevăzut în statut) ori o încarci? Dacă o încarci îți dă un cod de bare, o scoți la imprimanta după care se înregistrează la brufp.
  Trb sa o si anonimizezi. Ești obligat doar sa o depui la unitatea în care ești angajat cf statutului.ATAT.
  Citez” poți sa o faci în timpul liber”. Pai asta înseamnă că nu respecti statutul. Tu ai doar obligația sa o depui la unitate. Nu sa o încarci pe o platforma care nu aparține unitatii ca poate nu vrei sa.ti dai acordul.
  Dacă nu ai comis nicio infractiune, de ce brufp trimite copii după buletin la instituții, fără ca acestea sa solicite?( știm ca sunt binevoitori în unitate care au grija…)
  Dacă ele sunt depuse/încărcate și nu sunt completate corespunzător, sa zicem, ce treaba mai are unitatea? Ești obligat sa le depui bune sau rele!
  Te învață resp de la locul de munca( pers desemnata) cum sa completezi hârtiile? Sumele de bani se pot verifica f.usor și dacă ai vreo ceva sau dacă ești un simplu om( fără case, vile și masini)
  Sa se ocupe ANI, sa cerceteze, poate afla unde sunt banii, ce face cu ei, dacă au dispărut cine i.a furat, prin ce metoda, in buzunarele cui s.au dus, anunță organele de cercetare, se restituie banii etc

  De demersurile ulterioare răspunde directorul unitatii( sa vad un director pedepsit și cu banii luati) Când asta?

 12. Sumele de bani se pot verifica f.usor și dacă ai vreo ceva sau dacă ești un simplu om( fără case, vile și masini)
  Sa se ocupe ANI, sa cerceteze, poate afla unde sunt banii, ce face cu ei, dacă au dispărut cine i.a furat, prin ce metoda, in buzunarele cui s.au dus, anunță organele de cercetare, se restituie banii etc

  De demersurile ulterioare răspunde directorul unitatii( sa vad un director pedepsit și cu banii luati) Când asta?

Comments are closed.