(VIDEO) Culisele Justiției: Profesia de polițist de penitenciare, salarizare, pensii, condiții de muncă, riscuri, ultraje, SIPA vs. DPCT, deficit de personal, CEDO, o plângere penală `în direct`
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

(VIDEO) Culisele Justiției: Profesia de polițist de penitenciare, salarizare, pensii, condiții de muncă, riscuri, ultraje, SIPA vs. DPCT, deficit de personal, CEDO, o plângere penală `în direct`

Adevărul despre penitenciarele din România.  Cum s-ar zice: Din culise… Am vorbit despre polițiștii de penitenciare, salarizare, pensii, condiții de muncă, riscurile profesiei de polițist de penitenciare, ultraje, SIPA vs. DPCT, deficit de personal, CEDO și la final o plângere penală `în direct` împotriva conducerii DPCT pentru încercarea de fraudare a concursului de șef birou BPCT din Penitenciarul Rahova.

”Culisele Justiției” este o emisiune realizată de Laura Duță și difuzată pe DCNews.ro și la DCNewsTV în fiecare luni, de la ora 15:00. Care sunt condițiile în penitenciarele din România? De ce ne pune CEDO să plătim milioane de euro daune? Ce tipuri de deținuți există și care este pericolul pentru angajați? Toate aceste întrebări și nu numai își vor găsi răspunsul în interviul de la DC News TV și DC News, unde invitatul Laurei Duță va fi președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu. Emisiunea va fi transmisă pe DC NEWS, DC NEWS TV, dar şi pe paginile de Facebook şi Youtube ale celor două site-uri, de la ora 15:00. Ne găsiți și pe rețelele de socializare: Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/ Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv/ Instagram: https://www.instagram.com/rodcnews/ Site: https://ww.dcnews.ro/ TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews/

13 thoughts on “(VIDEO) Culisele Justiției: Profesia de polițist de penitenciare, salarizare, pensii, condiții de muncă, riscuri, ultraje, SIPA vs. DPCT, deficit de personal, CEDO, o plângere penală `în direct`

 1. Sa trăiți, Oug publicată recent în M.o. își face efectul și pentru înscrierile la TCO ?

   1. Dle presedinte, care e baza legala pt care tot spuneti ca TCO continua?
    Nu ca ne ar parea rau dar nu vad in ordonanta prevederea legala.
    Va rog sa ne spuneti dvs.

    1. Doamne! E greut sa gândim. Unele posturi scoate in concurs sunt cu etapa afișării dosarelor îndeplinită. Alte posturi sunt considerate unice și procedura va continua și in cazul lor. Destule concursuri vor merge înainte. Fu greu?

 2. Potrivit celor de la dc news ați ajuns “șeful Administrației Penitenciarelor”!
  Felicitări!

   1. Păi de ce d-le președinte?
    Ați vedea cum e și de partea cealaltă a “baricadei”, plus că v-ar fi mult mai ușor să puneți în aplicare soluțiile pe care le aveți pentru rezolvarea problemelor din sistem…

    1. Funcția transformă omul. Și ca director general nu poți sa faci cam tot ce vrei și ce iți cer sindicatele. Ești condiționat de bani, de oameni, de șefii de la MJ. Sunt multi factori la mijloc. Sa lucrezi cu omul este extrem de dificil.

 3. Dle președinte,va rog din suflet sa discutați cu factorii de decizie din ANP, si sa terminam odată cu capraria asta cu datul situației operative din ora in ora în intervalul 22-06.E o bataie de joc la adresa noastră. Nu se justifică în niciun fel ,e contrar legislației în vigoare(controalele se fac la intervale neregulate)Nu e stipulat în RALEP asa ceva.Problemele operative sunt ziua,când sunt scosi deținuții din camere,când apar incidentele, nu noaptea cand preocupările lor sunt cu totul altele,iar noi,nu mai reușim să ne facem supravegherea ca la carte(ascultarea în secret,observarea prin vizorul camerelor,pentru a vedea starea de spirit),ci tre’ sa stam chititi pe statie că vine ora fixa si nu se aude la ANP.E o vânătoare de fantome pe timpul nopții. Ba, mai mult ,sunt trimiși ofițeri din ANP,ce pândesc pe la porțile penitenciarelor,sa asculte daca se da situația, iar daca descoperă că e ceva în neregulă, sa intre in penitenciar ca nu cumva sa doarmă cineva.
  Dle presedinte,asta e vânătoare, e caprarie!După 23 de ani in sistem nu merit asa ceva!Am ajuns sa visez si noaptea acasă!
  Sa ne lase sa ne facem treaba!
  Concedii de odihnă nu ne intreaba daca vrem!că lucram cate unul pe 2 secții,nu se intereseaza ANP-ul!că nu există schimbatori la posturile de pază, ANP ul doarme!
  Cuțitul este la os!Nu vreau sa mor la 50 de ani!Si asa iau 12 pastile zilnic!Si nu s singurul!
  Vă rog să postati mesajul ,si sa luati legatura cu DG ANP!
  Cu stima,

   1. Va multumesc ca mi dati dreptate, pentru mine,e un strigăt de ajutor !N am crezut nici în cele mai negre vise,ca un DG poate da o asemenea dispoziție!
    Am intrat cu capul sus în acest sistem,sunt absolvent de școală militară, am lucrat numai pe secții. Vreau să plec cu capul sus!Nu cu picioarele înainte!
    Cu stima,

Comments are closed.