Pensiile militare în pericol de a fi modificate. Rămânem papagali inapți, plângăcioși și fără coloană sau luptăm?! Înghețăm de frică sau ripostăm? Tu alegi ceea ce o să fii...
FSANP, penitenciar, sindicat

Pensiile militare în pericol de a fi modificate. Rămânem papagali inapți, plângăcioși și fără coloană sau luptăm?! Înghețăm de frică sau ripostăm? Tu alegi ceea ce o să fii…

Polițiștii de penitenciare sunt în pericol de a le fi modificate pensiile militare. Informațiile apărute în spațiul public pun sub semnul întrebării credibilitatea clasei politice în ceea ce privește menținerea pensiilor militare în forma actuală. Ne-au testat acum câteva luni și nu au văzut reacție majoră de la sindicate. Fără o reacție fermă și care ”să usture” Guvernul (așa cum au făcut profesorii) pericolul este iminent ca polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare să iasă cu pensii drastic diminuate.

Blocăm penitenciarele sau acceptăm că suntem niște inapți plângăcioși și fără coloană vertebrală?!

Tăcerea noastră, lipsa noastră de reacție îi dau putere actualei clase politice să își bată joc de polițiști, militari, polițiștii de penitenciare. Și dacă acum nu reacționăm ferm și virulent, politicienii ne vor demonstra încă o dată cât suntem de slugarnici și lipsiți de curaj. Când o vor face, singurii pierzători în ecuația aceasta vom fi noi. EU, TU, NOI! Vorbele: ”Ne merităm soarta!” și înjuratul în gând sau pe internet nu ne sunt de folos. Asta poate să spună sau să facă orice papagal încorsetat din propria cușcă. Ori blocăm penitenciarele și să vină politicienii să-și păzească deținuții, ori acceptăm, fiecare individual, că suntem niste papagali inapți, plângăcioși și fără coloană vertebrală. Lupți pentru tine sau îngheți ca un fricos? Acesta este doar începutul…

Iată ce spune mass-media:

Creşterea treptată a vârstei de pensionare, în conformitate cu sistemul public de pensii, până la vârsta 65 de ani.

Eliminarea unor categorii de indemnizaţii şi pensii plătite în baza unor legi speciale.

Crește treptat vârsta de pensionare la 65 de ani, pentru toți românii. Pensia va fi calculată raportat la întreaga perioadă de muncă, nu doar la ultimii ani de activitate 

 

26 thoughts on “Pensiile militare în pericol de a fi modificate. Rămânem papagali inapți, plângăcioși și fără coloană sau luptăm?! Înghețăm de frică sau ripostăm? Tu alegi ceea ce o să fii…

 1. Protestăm Domn-le!
  Eu sunt de acord si cu declararea grevei.Ce ne pot face?
  Cei ce nu pot sa ne- nghita,oricand ne poate …suge!!!

 2. GREVĂ! Chiar dacă nu avem dreptul prin lege, că nici ei nu au dreptul să schimbe regulile în timpul jocului, că nici ei nu respectă Constituția s. a. m. d. Dacă nu ieșim alături de profesori, dacă nu suntem uniți, vom pierde! De asemenea, cred că și mii de acțiuni în instanță ar fi bune dar și depunerea cererilor de pensionare pentru cei care îndeplinesc condițiile ar fi bună. Trebuie să facem orice, cu excepția oricăror acte de violență, să câștigăm această luptă! Felicitări pentru ceea ce faceți, domnule Dorobanțu!

 3. Sa nu pierdem din atentie viitorul OUG cu majorarea anexei 8, dl ciuca si budai tot sustin ca anexa 8 se va inchide pentru toti, haideti sa ne regasim si noi pe OUG.

 4. Sunt de acord cu dumneavoastră, trebuie să fim uniți și să nu mai fim bătaia de joc a guvernanților!
  Blocăm activitatea, orice !

 5. Greva… Majoritatea Penitenciarelor funcționează la “program ” de limita
  O modalitate de protest eficienta:exces de zel
  Vom bloca activitatea tocmai datorită lipsei de interes din ultimii ani (lipsa de personal ,/candidați tot mai puțini,lipsa motivări financiare)

 6. intrebare ….la finele lui august ar tb sa intre in vigoare noul statut al cadrelor militare ..in opinia dvs vom primi OMM in forma prevazuta de legea noua …s-ar indrepta o mare nedereptate … Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere cărora li s-a conferit Ordinul Meritul
  Militar clasa a III-a, clasa a II-a și respectiv clasa I, anterior intrării în vigoare a Legii nr. 29/2000 sau
  Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, 20 şi respectiv 25 de ani de activitate în domeniile apărării,
  ordinii publice şi securităţii naţionale, după caz, beneficiază lunar, pe lângă pensia militară de stat, de o
  majorare în valoare de 10%, 15% şi, respectiv, 25% a cuantumului pensiei stabilite conform legii .
  Este o lege organica iar prevederile ei ar tb aplicate si nu discutate…OUG este sub puterea unei legi.
  Pensia este pensie…OMM este un titlu acordat separat.

 7. Le -ați făcut o notificare, în acest sens, Șefului ANP și Ministrului Justiției ? Ce zic cei 2 de aceste idei ? Sunt de acord ? Vor da o derogare pentru astfel de fapte ? Nu de alta, dar tehnic sunt ilegale. Nu mai respectăm Legea de executare a pedepselor și Statutul polițiștilor? Pare SF….. Ați stabilit un calendar cu măsuri concrete în perioada următoare ? În care unități ? Vom chema poliția națională sau jandarmii să gestioneze deținuții ? Cum va fi ? CE VA URMA ?

 8. Am depus de trei ori jurământul pt țara asta!!! MAPN,mai și acum mj, toți o apa si un pământ credeți-mă,mulți hoti și multe nepotisme și multe ilegalitați.Singura scăpare este blocarea complecta a penitenciarelor ca și profesorii ca altfel nici o șansa!!!nu pot sa schimbe regulile in timpul jocului sau dacă vor sa schimbe sa schimbe la cei încadrați de acum in colo!!!se caca pe ei cu pnnrul pt 3 miliarde care oricum ii fura tot ei politicienii curului.trebuie blocat tot ca altfel nu facem nimic!!!

 9. Credeti ca voi mai fi motivat sa renunț la libertățile sociale, sa depun un jurământ, sa mă prezint la unitate în cel mai scurt timp, sa lucrez la permanenta nepontat, sa fiu responsabil de toate lipsurile acestui sistem, sa lucrez cu cei mai periculoși infractori, bolnavi de sida, tbc,, să-mi pun viața și sănătatea în pericol, sa fiu cercetat în comisia de disciplina pentru ca am supărat un șef abuziv, sa fiu conștient ca stresul penitenciar îmi va afecta sănătatea pe termen lung, sa execut și alte sarcini din fisele posturilor vacante din cauza lipsei de personal, sa efectuez ore suplimentare neplătite, sa fiu prezent la lucru permanent în caz de evadare, pandemie, război??? Toate aceste motive mă determina sa îmi dau demisia și sa lucrez în condiții mai umane în mediul privat pentru ca oricum nu va mai fi nicio diferența, dimpotrivă dacă iau aceasta decizie la timp mai am șanse să-mi refac cariera. Cine mai angajează polițiști de penitenciare după 50 ani având în vedere calificările și pregătirea profesionala inexistenta dobândita în sistem. Sa schimbi regulile în timpul jocului pentru acei angajați care au primit salariul timp de 20-25 ani bazat tot pe o improvizație a statului, compus din sume compensatorii, sporuri, norme de hrana, echipare, NU este corect și cinstit.Se pare ca am fost și noi “asistați sociali” în tot acest timp.Am acceptat acest compromis și acum a venit nota de plata.Dar din păcate decontată doar de noi în fata Uniunii Europene. Guvernanții se prefac ca nu știu de aceste măgarii create tocmai de ei ca sa funcționeze sistemul.Rușine conducătorilor ca isi bat joc de militarii și polițiștii României.Asa sunt tratati militarii, polițiștii și în țările din UE?

 10. Sa ni se calculeze si un salariu de baza corect daca au pretentia la 65 ani, la o pensie bazata pe contributivitate pe toata perioada de la angajare.

 11. Și mai exact cum o sa blocați penitenciarele dacă nu avem voie sa facem greva? Când vreodată s a făcut asta? Când VREODATĂ s a rezolvat ceva cu trompete și marșuri prin centrul orașului? E fix același lucru ca și lătratul pe net, cum se spune și în postarea asta. Nu contează ca ies 1000 sau 10 mii la protest, e fix același lucru, nu impresionează pe nimeni și știți asta. Vor sa fie în afara legii, cum zicea și cineva mai sus, singura metoda e sa fim și noi în afara legii, efectiv sa nu se intre in serviciu. Orice altceva e o gluma sau o frecție la un picior de lemn.

 12. Stati sa vedeti urmarile presiunilor facute de unii frustrati din armata care au iesit la pensie acum 15-20 ani, militari care isi desconsidera omologii de azi doar pentru ca au fost trimisi prin misiuni inafara si acestia au niste bani in plus la pensie fata de ei carora le-a inghetat pensia acum cativa ani.

 13. Toata lumea tace si smecherii duc pe maxim toata familia “administratie “ cf noului OUG Budai…. Vai de capul nostru

 14. As avea și eu o întrebare… De ce nu ieșim în strada pt creșterea salariilor cu 25%, ca și profesorii? Ei au avansat pe grila anuală înaintea noastră și pe Legea 153 din 2017… Dacă profesorii vor ca un debutant sa aibă 4000 net, atunci și agenții debutanți din sistemul nostru sa aibă 4000 lei net plus norma de hrană… Ca inflația ne-a afectat și pe noi, nu numai pe cei din educatie.. Pai ce, ei sunt șmecheri, pt ca sunt mai mulți? Sau noi suntem ca o turmă care acceptă orice firimituri? Întreb și eu… 🤔

 15. Am observat ca printr-o ordonanta de urgenta la familia ocupationala “ administratie”, de la 1 iunie, este prevazuta cresterea salariala din lg 153? La noi, cand?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *