9000 de deținuți vor să se vaccineze
ANP, penitenciar

9000 de deținuți vor să se vaccineze

Din cei 22.500 de deținuți din sistemul penitenciar, doar 9.000 și-au exprimat dorința de a se vaccina. Vaccinarea deținuților se va face cu doze Johnson&Johnson.

Vaccinare fără conștientizare

Acum câteva săptămâni am mai scris despre necesitatea unei campanii de conștientizare a deținuților cu privire la efectele benefice ale vaccinării. O campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar crește numărul deținuților dornici de vaccinare. NU S-A REALIZAT!

9000 în loc de 20.000

Nici măcar jumătate dintre deținuți nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru polițiștii din penitenciare care desfășoară activități directe cu aceștia. N-a avut cine să discute cu deținuții și să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa. Cine va răspunde pentru aceste dezinteres?

Mă repet. Poate cineva să lase orgoliile “anepiste” și să se autosesize. Ofițerii Direcției Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii și educatorii din unitățile subordonate ANP să poarte discuții cu deținuții, să le prezinte beneficiile vaccinării. Ar trebui create programe și filmulețe care să-i determine pe deținuți să se vaccineze în număr cât mai mare.

NU TREBUIE ca Direcția de Supraveghere Medicală (DSM) să se ocupe de această campanie de conștientizare! Medicii trebuie să fie medici, nu “calculatoriștii” care fac tabele si situații! Lăsați-i să-și exercite profesia!

7 thoughts on “9000 de deținuți vor să se vaccineze

  1. E bine si cu vaccinarea detinutilor dar prin unele unitati nu au fost in stare sa se ocupe de programarea personalului ca deh, poate era prea complicat pentru ei sa vada cum lucreaza schimburile.

  2. Ce frumos…dar la fel e si afara din 15 mil de romanai doar vreo 3 mil doresc vaccin restul….e usor sa gasim vinovati

  3. Procentul e bun, domnule Dorobanțu. 9000 înseamnă aprox. 40%, procent pe care civilii din România nu cred că îl vor atinge, plus câți se vor răzgândi pe parcurs, și vor face vaccinul. S-ar putea să ne trezim ca până la toamnă, populația carcerală să fie pe primul loc în țară la vaccinări…cam rușinică, nu?

  4. Specialistul de clasă se va rezolva când trebuie în luna iunie.Sa fie o înțelegere sindicate-MJ?

Comments are closed.

Skip to content