Sindicatele din penitenciare se împotrivesc eliminării voucherelor de vacanță, măsură propusă de ”bugetarul de lux”. Propunerea șefului PNL, Nicolae Ciucă, ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaților faţă de locul de muncă.
FSANP, penitenciar, sindicat

Sindicatele din penitenciare se împotrivesc eliminării voucherelor de vacanță, măsură propusă de ”bugetarul de lux”. Propunerea șefului PNL, Nicolae Ciucă, ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaților faţă de locul de muncă.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se împotrivește propunerii președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a elimina voucherele de vacanță pentru bugetarii cu venituri lunare mai mari de 10.000 de lei brut. Sindicatele din penitenciare acuză că măsura propusă de ”bugetarul de lux”, care cumulează salariul cu pensia, este vădit discriminatorie și neconstituțională.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția bugetarului de lux, Nicolae Ciucă, că voucherele de vacanță au scopul de a crește nivelul de satisfacție al angajaților și pot maximiza loialitatea acestora în raport cu instituțiile în care activează.

Introducerea voucherelor de vacanță s-a dovedit a fi o soluție benefică industriei turismului din România, menținută chiar de guvernul condus de Nicolae Ciucă. Sindicatele din penitenciare consideră că factorii determinanți în schimbarea poziției șefului PNL au fost incompetența și inconsecvența acestuia în luarea deciziilor potrivite pentru România.

Sindicatele din penitenciare nu mai au încredere în raționamentul bugetarului de lux, Nicolae Ciucă, și consideră că fostul prim-ministru a înglodat România în datorii, nereușind să asigure un trai decent sutelor de mii de pensionari români. Din vina proastei guvernări Ciucă, astăzi, milioane de români sunt forțați ”să ducă o viață plină de rețineri” și să devină ”vânători de reduceri în magazine”.

14 thoughts on “Sindicatele din penitenciare se împotrivesc eliminării voucherelor de vacanță, măsură propusă de ”bugetarul de lux”. Propunerea șefului PNL, Nicolae Ciucă, ar reduce nivelul de satisfacţie şi de loialitate al angajaților faţă de locul de muncă.

  1. Au convenit și asupra desființării funcției publice de șef birou. Sunt așa funcții în sistemul administrației penitenciare ( șef secție, șef tură etc.)

  2. Au stârpit evaziunea fiscală, dezmățul pe banii publici,gratuitățile,scutirile,,risipa,sinecurile de partid,etc și acum vor să facă economii cu vaucherele și tichetele de masă?Niste incompetenți și ticăloși!Vor urma din păcate și alte năstrușnicii și idioțenii ale guvernanților dacă nu se revoltă lumea,acum e vară,e cald dar din septembrie e posibil orice și nu neapărat lucruri bune.

  3. Ne impotrivim?? Cum?
    Hai in strada toti, sa actualizeze totul la zi si dupa sa taie…
    Iar prostii de serviciu??

  4. Un parvenit, politic, ca și mulți alții din tot sistemul penitenciar. P.M. e singurul leac… din păcate

  5. Incompetenta loveste din nou prin Bolos in legatura cu voucherele de vacanta: nu ca sunt vouchere de vacanta in unele locuri sunt SI INDEMNIZATII de vacanta…Cum reusesc oamenii astia sa fie mereu in niste posturi de genul asta?

  6. Domnul Ciuca, un militar de carieră, fost șef al SMG al MApN,a uitat de unde a plecat la fel ca alți militari sau polițiști care au întrat în politică dar va veni decontul cât de curând, un guvern plin de incompetenți care au dus țara intr-o situație dramatică, acum s-au trezit să facă economii după ani de zile de risipă și cheltuieli inutile.Jalnic!

  7. Chiar dacă nu ne convine sa recunoastem, statul de organizare al unor unități s-a tot mărit pe hârtie, ca să apară funcții mai mari… Eu știu o unitate la care posturile de director adjunct pe reeducare, șef serviciu educație, șef serviciu asistenta psihosociala, șef serviciu evidenta etc. au luat ființă peste noapte, prin aprobarea de către ANP a unor posturi… pe hârtie, care nu au fost scoase niciodata la concurs… Pai cum sa fii șef birou cu 2-3 oameni încadrați, cum sa fii șef serviciu cu 4-5 ‘oameni încadrați, cum sa fii director adjunct cu 7-8 oameni încadrați? Normele la posturile de conducere erau cam duble… Uite ca s-a putut… Asa cum au știut sa tot adauge funcții și bani la pupincuriștii fostului dictator, asa sa știe sa ia și înapoi… Au apărut 5-6 posturi de gestionari în timp ce noi în paza făceam zeci de ore suplimentare, iar la spital tot noi eram programați în weekend. Nu vreau sa supăr pe nimeni dar trebuie făcută un pic de restructurare în administrativele unor unități… Nu e corect sa taie de la toți pentru ca niște sefuleti vor sa își păstreze funcțiile de conducere umflate… Sa auzim de bine, ca anul viitor este electoral

  8. In special daca discutam despre functiile sef tura si sef sectie nu se poate sa fie desfiintate. La noi este alt specific, o ierarhie. Va rugam sa ne sprijiniti cu demersuri sindicale pt evitarea desfiintarii lor.

  9. Nu e corect. Care e pozitia sindicala cu privirea la desfiintarea unor functii ocupate(!) si radierea celor vacante?

Comments are closed.

Skip to content