Subiecte discutate in consiliul de conducere al ANP si in sedinta SINDICATE-ANP 23.11.2023). Avansări, sporuri, vouchere de vacanta, desființare funcții
ANP, FSANP, sindicat

Subiecte discutate in consiliul de conducere al ANP si in sedinta SINDICATE-ANP (23.11.2023). Avansări, sporuri, vouchere de vacanta, desființare funcții

Iată, care sunt principalele discuții din consiliul de conducere al ANP si din sedinta SINDICATE-ANP din data de 23.11.2023! Avansări “la exceptional”, sporul HIV/SIDA, decont “vouchere de vacanta”, desființare funcții de conducere.

Consiliul de conducere ANP – avansare “la excepțional”

Consiliul de conducere a avut ca temă avansările “la exceptional” al agenților și ofițerilor din poliția penitenciară. Cu unele excepții, poziția ANP a fost “NU” avansare pentru politistii de penitenciare care erau la a patra avansare sau cei care isi doreau să devină comisari șefi de penitenciare la aproximativ 30 de ani. FSANP s-a opus la doar câteva cazuri, iar aceste cazuri au vizat politistii de penitenciare “șantajiști” ai subordonaților (cei care folosesc funcția de conducere in alte scopuri, mai puțin deontologice).

Ședință SINDICATE-ANP

1. Sporul HIV/SIDA – De apreciat că pentru prima dată in istoria ANP, instituția isi asuma un punct de vedere pe care il va transmite in unitățile subordonate, după consultarea sindicatelor cu privire la forma si continutul lui, in care se transmite penitenciarelor ca supraveghetorilor să li se acorde maximal sporul HIV/SIDA. Ex: nu se va ponta dacă deținutul este la instanță sau la alte activități in afara secției de deținere, in rest directorul general al ANP consideră că atâta timp cat deținutul este pe sectie și desfășoară activități pe secția respectivă, supraveghetorul să fie pontat cu sporul respectiv.

2. Decont “vouchere de vacanta” – Cu o săptămână inainte de ședință, FSANP a cerut ministrei Justitiei, Alina GORGHIU, să se implice activ in rezolvarea problemei voucherelor de vacanta. Ministra a răspuns prompt si a afirmat că se implică activ în rezolvarea situației discriminatorii. In sedinta cu ANP, FSANP a cerut ANP să se implice activ și instituția penitenciară. Directorul general Dan HALCHIN ne-a comunicat ca MJ a inițiat dialog si corespondenta cu MAI si MF pentru a găsi soluții de rezolvare a situației. FSANP recomandă polițiștilor de penitenciare să depună in continuare cererile de decont. Vom pistona ANP si MJ si chiar MF pentru rezolvarea acestei probleme.

3. Desființare funcții poliția penitenciară – ANP a fost tranșant. Directorul general Dan HALCHIN a sus că NU se vor desființa funcții în poliția penitenciară, sens in care a si transmis institutional aceasta opinie Ministerului Justitiei.

Skip to content