Ordonanța care actualizează gradul si echipamentul va intra mâine în ședința de Guvern. Promisiunea lui Marcel CIOLACU față în față cu "umflăturile" vitejilor șefi sindicaliști copleșiți de sindromul de "victorios".
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat, stiri

Ordonanța care actualizează gradul si echipamentul va intra mâine în ședința de Guvern. Promisiunea lui Marcel CIOLACU față în față cu “umflăturile” vitejilor șefi sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios”.

Ordonanța de urgență care prevede actualizarea salariului de grad și a normei de echipare pentru polițiști, militari și polițiști de penitenciare va intra mâine, 21.03.2024, în ședința de Guvern. Dacă mâine ordonanța va fi adoptată, înseamnă că prim-ministrul Marcel CIOLACU și-a ținut promisiunea făcută sindicatelor în luna ianuarie 2024. Rămâne să luptăm în continuare pentru actualizarea normei de hrană și aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare. Negocierile vor reîncepe.

“Dusul cu preșul” al șefilor sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios”

Deranjant și totodată jenant în toată ecuația aceasta a “dusului cu preșul” pe care PSD și PNL au încercat-o, este că, în ultimele zile, au tot apărut pe unele bloguri “umflături” ale unor lideri care au încercat să tragă toată spuza pe turta lor, asumându-și ei înșiși “victoria”. În realitate, nu există niciun lider victorios singular, ci reușita tuturor sindicatelor din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Au fost acțiuni sindicale constante, unele singulare, altele în comun. Toți liderii de sindicat s-au mișcat într-un fel sau altul. Membrii de sindicat nu sunt atât de proști, precum îi consideră unii șefi sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios” să creadă că PSD și PNL s-a ținut de promisiune datorită unui singur sindicat sau federație. Meritul pentru bruma aceasta de drepturi salariale (gradul și norma de echipare) este al tuturor sindicaliștilor și membrilor de sindicat. Ipocrizia sindicală încă e la modă și funcționează, din păcate. Nu vă lăsați prostiți, dragi colegi!

Șirul evenimentelor Ordonanței, dusul cu preșul și șmecheria PSD și PNL

Ca să înțeleagă membrul de sindicat NEPROST, dar pe care unii șefi sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios” vor să-l prostească, voi detalia șirul evenimentelor care au avut în prim plan Ordonanța care a apărut “pe repede înainte” din sertarele ministerelor de resort.

1. Promisiunea

În ianuarie 2024, prim-ministrul Marcel CIOLACU a promis liderilor de sindicat că, după ce pleacă FMI din România, va elabora o Ordonanță de urgență (OUG) prin care va actualiza salariul de grad și alte drepturi salariale. FMI a plecat, însă premierul a uitat. Jumătatea lunii martie venise și noi nu văzusem nimic.

2. Realitatea

Încă din luna februarie întrebam în stângă și în dreapta unde se află Ordonanța, deoarece tot auzeam “pe surse” că aceasta este ba “în lucru”, ba “pe la avizare” pe la diferite instituții de forță. Timpul trecea, dar Ordonanța nu apărea. Între timp, a văzut lumina zilei un tabel “volant” cu salariul de grad, care a tot circulat pe internet (Bloguri, Whatsapp, Facebook), pentru a liniști apele sindicale. Nimic mai mult! Doar vrăjeală de liniștit șefii sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios”, care se împăunau că sunt primii care au informația, ca și cum ei ar fi scris tabelul și l-ar fi vârât sub nasul legiuitorului să-l semneze, după ce i-ar fi dat și două capace de la înălțimea de sindicalist șmecher.

Pe la posturile de televiziune pe unde eram invitat, întrebam senatori, deputați, comunicatori ai PSD și PNL de o eventuală Ordonanță care să pună în aplicare ceea ce ne-a promis Marcel CIOLACU, prim-ministrul României. Mucles! Niciun om politic nu auzise de vreun act normativ, încercând să mă liniștească spunându-mi: “Dacă v-a promis domnu’ Ciolacu, o să se țină de promisiune.” Ar fi meritat să le spun: “Hai, sictir, mă golane!”, însă îmi spuneam în gând: “Am fost prostit!”

3. Avizele

Joia trecută, m-am deplasat inopinat la Ministerul Justiției (MJ) și la Ministerul de Finanțe (MF) pentru a vedea cu ochii mei dacă proiectul de Ordonanță, pe care mulți îl declarau existent, a primit avizele de la MJ si de la MF pentru a putea fi discutat în ședința de Guvern. Ce credeți că am constatat? Am constatat că proiectul de Ordonanță nici nu mirosise aer de minister. Nici la finanțe, nici la justiție. Deci, Ordonanța nu intrase în ministere la avizare. Suflul protestatar m-a condus pâna la sediul PSD și la sediul PNL, unde am discutat cu un nene (PSD) și cu o tanti (PNL). Nici ăia nu știau nimic, dar mi-au spus că-i vor transmite lu’ Ciolacu și lu’ Ciucă de ce am venit la sediile lor, cu rugămintea de a nu face TikTok de la partide. Vacs Albina! A rămas ca-n pom!

4. Televiziune România TV și protestul spontan de la Ministerul de Finanțe

Luni (acum 2 zile) cu sprijinul televiziunii România TV (RTV), la ora 13:00, m-am poziționat cu goarna roșie în fața Ministerului Finanțelor (MF). Instantaneu a venit un jandarm care m-a întrebat ce fac cu goarna și cu televiziunea după mine și dacă am de gând să fac protest. I-am răspuns că e “protestul unui om, o goarnă și o televiziune” și l-am întrebat dacă domnul ministru Marcel BOLOȘ e în minister că vreau să îl întreb ceva. Nu am primit un răspuns de la jandarm, însă, după aproximativ 5 minute de când a început emisiunea la România TV (RTV), din Ministerul de Finanțe a coborât o doamnă care mi-a transmis că mă așteaptă domnul ministru la discuții. Am primit o cafea ministerială și un ȘOC. Ce credeți c-am aflat în minister?! Nici luni (18.03.2024) proiectul de Ordonanță nu ajunsese la avizat la MF.

5. Unitatea sindicală

Luni, 18.03.2024, la ora 15:00, sindicate din poliție si din penitenciare s-au întâlnit la sediul Prolex pentru a discuta acțiunile comune din data de 25.03.2024, ziua Poliției Române. Acțiuni sindicale: proteste, blocări de penitenciare, luat cu asalt sediile PSD și PNL.

6. Ultimul pas

Azi, 20.03.2024, proiectul de Ordonanță a fost discutat în CES, unde a fost prezent ministrul de interne Cătălin PREDOIU. Prezența surprinzătoare a ministrului care e si vicepremier a dat greutate proiectului. Mâine, 21.03.2024, proiectul de Ordonanță va intra în ședința de Guvern.

N.B.

Este meritul tuturor, nu meritul unei singure persoane sau al unui singur sindicat!

6 thoughts on “Ordonanța care actualizează gradul si echipamentul va intra mâine în ședința de Guvern. Promisiunea lui Marcel CIOLACU față în față cu “umflăturile” vitejilor șefi sindicaliști copleșiți de sindromul de “victorios”.

  1. Ce ati facut pentru pensionari? Pentru actualizarea soldelor de grad si functie?Real nu promisiuni? Prea mult in 3 luni pentru unii si deloc pentru altii.Roata se invarte domnilor…Vor fi niste diferente intre actualele pensii si cele viitoare colosale .Le puteti explica? Ati uitat de tot de cei care odata au luptat pt dvs cand erati …tineri. Pacat…jenant. Felicitări pentru magistrați.

  2. Directerul de la Penitenciarul Iasi a fost prins baut la volan, in conditiile in care custodiaza 58 PPL cu abateri la regimul rutier. Ce exemplu este ? Stim ca la un serviciu din ANP a fost intrerupta imputernicirea pe acest motiv, in teritoriu este altfel ?

  3. Și-a ținut covrigarul vreo promisiune? Poate pe cele făcute prietenului său Omar Haissam.

  4. Ce sa intampla cu hrana, sporul de anp si restul.
    Unii deja au cazut in mirajul sumelor, dar ele sunt doar RESTANTE

Comments are closed.

Skip to content