Liber la evadări în penitenciare?! Sava CĂTĂLIN și-ar fi "aranjat" revocarea din funcție. Mare atenție, prietene ANP!
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Liber la evadări în penitenciare?! Adjunctul Penitenciarului Spital Rahova și-ar fi “aranjat” revocarea din funcție. Mare atenție, prietene ANP!

De câteva zile Penitenciarul Rahova freamătă. Prietenul nostru Cătălin SAVA, Zero 2-ul (adjunctul) Penitenciarului Spital Rahova, s-ar fi lăudat că “amicii lui cu influență” din Penitenciarul Rahova ar fi vorbit la ANP ca principalul vinovat de evadarea deținutului criminal care a traversat România să nu fie revocat din funcția de șef serviciu siguranța deținerii și regim penitenciar. Da, aceiași ofițerii care-l învață pe Zero 2 că “agentul n-are niciodată dreptate”. Afundat în mirajul de “ofițer pur sânge”, Cătălin SAVA a creat un climat de muncă la Penitenciarului Spital Rahova, de a fost nevoie de intervenția directorului general Dan HALCHIN pentru a calma spiritele. Inclusiv inspectorii Corpului de control al ministrului justiției au călcat bătătura unității spitalicești.

Cine este Cătălin SAVA…

Cătălin SAVA este absolvent al SNPAP Tg. OCNA. Acesta a promovat examenul de șef secție la Penitenciarul Rahova. La scurt timp, a ajuns prin concurs șef serviciu siguranța deținerii și regim penitenciar la Penitenciarul Spital Rahova. Fost agent care a uitat de unde a plecat, Cătălin SAVA a trecut la umilirea agenților și încurajarea și tolerarea comportamentelor abuzive ale ofițerilor la adresa agenților.

Karma și puternicul ei efect…

Când te iei după “amicii cu influență” din Penitenciarul Rahova și pui accent mai mult pe imagine și pe aparențe, ci nu pe rezultatul activității tale, pe care oricum n-o prea înțelegi, riști să-ți dai cu stângul în dreptul. Și a venit răsplata. Când incompetența și “amicii” te îndeamnă să declari că “agentul nu are niciodată dreptate în fața unui șef”, karma te lovește când ți-e lumea mai dragă. La scurt timp, a venit și evadarea deținutului criminal care a făcut de rușine poliția penitenciară și a tras înapoi instituția cu mii de ani lumină.  

Dar ce face ANP și comisia de revocare…

Comisia de revocare s-a stabilit deja. Aceasta analizează revocarea lui Cătălin SAVA, dar și revocarea lui Mircea DECU. Diferența dintre cei doi adjuncți de penitenciare este că SAVA Cătălin este un neprofesionist, iar Mircea DECU este o victimă a controalelor abuzive ale ANP, cu scopul de a-l mazili.

Întrebări pentru ANP: De ce s-a întrunit comisia la Penitenciarul Aiud? Nu are ANP spațiu în clădirea din Floreasca 39? De ce a ascuns ANP comisia de revocare tocmai la capătul lumii, departe de ochii noștri? S-a descentralizat ANP și nu știm noi? De ce din comisia de revocare face parte doar un ofițer din cadrul ANP? De ce din comisia de revocare fac parte doar subalterni ai lui Marian ILIE, chiar dacă sunt împuterniciți directori de unitate? Nu are capacitatea ANP de a identifica 3 ofițeri cu funcție de conducere din aparatul central, care să analizeze managementul lui SAVA si al lui DECU? Încearcă ANP să mușamalizeze cazul SAVA și să-l mazilească pe DECU? 

Întrebări pentru specialiști: Domnule Bănuță, domnule Popa, domnule Dobrescu, la convocări, ați sta la aceeași masă cu un ofițer ca Cătălin SAVA? Domnule Bănuță, domnule Popa, domnule Dobrescu, când v-au întreabă prietenii din “civilie” despre evadarea de la Penitenciarul Spital Rahova, ce le-ați răspuns? Ați fost mândri că sunteți pe picior de egalitate (al funcției de adjunct) cu un ofițer de talia lui Cătălin SAVA? Domnule Bănuță, domnule Popa, domnule Dobrescu, sunteți directori de unități, v-ați dori un adjunct pe pază ca Cătălin SAVA? (Scuzați-mi cacofonia! Este intenționată.) Domnule Bănuță, domnule Popa, domnule Dobrescu, ați vrea să fiți victimele controalelor cu dedicație ale ANP?

Sugestie: Domnule Bănuță, domnule Popa, domnule Dobrescu, fiți obiectivi! Acum este momentul să arătați că ANP nu și-a pierdut busola definitiv. Nu tolerați incompetența unui închipuit și nu formalizați abuzul unor anepiști cu funcții, pe care nu-i mai țin balamalele să pară niște persoane raționale! Cunoscătorii știu la cine mă refer. Știți și dumneavoastră, însă nu vorbiți.

Mare atenție, prietene ANP!

Mare atenție, prietene ANP! Ți-o spun de pe acum și o să ți-o mai repet ori de câte ori este nevoie, în dinamica evenimentelor negative care au zguduit imaginea poliției penitenciare: “O criză de imagine nu se rezolvă prin mușamalizare, ci prin și mai multă fermitate și intoleranță. Prietene ANP, mai bine ai începe să lucrezi profesionist, deoarece voi avea grija ca responsabili de “mizerii” să deconteze înzecit abuzurile și mușamalizările. Doamna ministru Alina GORGHIU ce părere are, prietene ANP? Domnul director general Dan HALCHIN este informat corect cu ce se întâmplă în sistemul penitenciar sau i se oferă informații și semisoluții ambigue de către subalternii săi?

6 thoughts on “Liber la evadări în penitenciare?! Adjunctul Penitenciarului Spital Rahova și-ar fi “aranjat” revocarea din funcție. Mare atenție, prietene ANP!

  1. Sava a lăsat deținuții o săptămână cat a fost la comandă în locul 01 să toace documente în original de la pază..nici cea mai mică noțiune despre păstrarea documentelor …despre ce sa mai vorbim

  2. Decu este un viitor candidat la funcția de director general, iar planul domnului chestor este sa mai stea un mandat și să fie urmat de Dobrescu.
    De aici rezultă și componența comisiei.

      1. De venit zic toti, dar cu ce data, cum se face ca mereu ramanem ultimii…la fel si specialistul de clasa, la fel toate

Comments are closed.

Skip to content