Ofițer cu "potecă" la DNA urmează să fie numit directorul Penitenciarului Spital Rahova. ANP ține morțiș să-i terfelească în noroi imaginea ministrei Alina GORGIU.
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Ofițer cu “potecă” la DNA urmează să fie numit directorul Penitenciarului Spital Rahova. ANP ține morțiș să-i terfelească în noroi imaginea ministrei Alina GORGHIU

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) intenționează să numească la conducerea Penitenciarului Spital Rahova un ofițer cu “potecă” la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Bogdan PUIANU, șeful Biroului Resurse Umane și Formare Profesională (BRUFP) din Penitenciarul Craiova i-a fost “recomandat” ministrei justiției Alina GORGHIU pentru a fi uns director al Penitenciarului Spital Rahova. Facem precizarea că fosta directoare, Nori JURJUȚ, a fost revocată de la conducerea unității, după ce un criminal periculos a evadat și a cutreierat o țară întreagă, umilind instituția penitenciară. Ofițerul și-a cumpărat “ani vechime” pentru pensie, de teamă să nu cumva să fie săltat de “mascați” înainte de a îndeplini condițiile minime de pensionare. Dacă are reputație de profesionist… o simplă întrebare la Penitenciarul Craiova sau în “grupul resursiștilor” i-ar oferi domnului Dan HALCHIN o imagine despre viitorul director.

Poteca de la DNA s-a oprit la Penitenciarul Spital Rahova

Surprinzător chiar și pentru Bogdan PUIANU, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) l-a propus ministrei Justiției, doamna Alina GORGHIU pentru a-l împuternici șef al Penitenciarului Spital Rahova. Ce îl recomandă pe Bogdan PUIANU ca director? Vrem să știm și noi, dacă mai există transparență în actul managerial al directorului general. În afară de PCR (pile, cunoștințe și relații), ce îl recomandă pe Bogdan PUIANU? Poate ne spune domnul Claudiu ROMÂNU… Domnule C.R. (așa cum apăreți în mesajele whatsapp, care au ajuns și la noi), ce i-ați zis domnului Dan HALCHIN despre domnul Bogdan PUIANU? Cum l-ați prezentat? I-ați spus și despre… și despre?…

Reputația lui Dan HALCHIN. Cu ce preț?

În fine! Nu v-ați gândit, domnule Claudiu ROMÂNU că un ofițer ca Bogdan PUIANU i-ar strica reputația domnului Dan HALCHIN. Domnul director general a mușcat momeala și s-a vulnerabilizat. Ușor, ușor își pierde reputația și în fața sindicatelor și în fața doamnei ministră, căreia trebuie să îi dea niște explicații. O bună reputație, domnule director general, vă oferă credibilitate și siguranță. În relația cu sindicatele și cu MJ aveți nevoie de o bună reputație. Cine vi l-a împins pe gât pe Bogdan PUIANU, v-a lovit grav la reputație. Sunt curios, domnule Dan HALCHIN, cum îi veți spune doamnei ministru că Bogdan PUIANU este suspectat de implicații în “ingineria” de la Penitenciarul Rahova, unde fosta directoare și câțiva ofițeri sunt anchetați de DNA tot pentru infracțiuni de corupție. (CLICK AICI!)

De ce și-a cumpărat “vechime” pentru pensie…

Sunt curios, domnule Dan HALCHIN, cum îi veți spune doamnei ministră Alina GORGHIU că viitorul director al Penitenciarului Spital Rahova și-a cumpărat câțiva ani vechime pentru a ieși repede la pensie, în situația în care s-ar strânge lațul în jurul gâtului său din cauza politicii “dubioase” de resurse umane sau dacă procurorii s-ar grăbi să-l cheme la audieri în urma sesizării Parchetului de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) în dosarul fraudării unui concurs de director adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar.

Amenințare și șantaj. “Liniile roșii” și “integritatea” sunt doar în discursul directorului general

Știm și noi cazuri de amenințare și șantaj, infracțiuni pe care viitorul director al Penitenciarului Spital Rahova le-a săvârșit în cariera domniei sale de șef resurse umane, situații care pot fi probate și pe care i le putem prezenta doamnei ministru sau mass-mediei. Le-am prezenta și ANP-ului, însă ne-am răci gura degeaba. ANP-ul rămâne cu “liniile roșii” și “integritatea”, dar doar declarativ. Uneori stau și mă gândesc dacă domnul Dan HALCHIN e ușor de “dus cu zăhărelul” sau “confidenții” lui stăpânesc atât de bine arta manipulării. La următoarea ședință cu sindicatele sau la comisia mixtă de dialog social, îl voi întreba public pe directorul general acest lucru. La aceste ședințe participă și “confidenții” domniei sale. Sper să nu îmi răspundă: “Atât poate ANP-ul!”

ANP ține cu tot dinadinsul să-și bată joc de imaginea ministrei Alina GORGHIU

Lipsa de fermitate și toleranța Ministerului Justiției (MJ) din ultimul an au lăsat impresia Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) că poate face orice, fără să fie trasă la răspundere. Relaxarea oferită de ministra Alina GORGHIU a fost prost înțeleasă de echipa din jurul directorului general Dan HALCHIN, căruia i se bagă sub nas tot felul de ofițeri dubioși pentru a-i propune a fi unși în funcții de top management. Conducerea instituției penitenciare nu are capacitatea să vadă la orizont disoluția ANP și unităților subordonate. Corupția, abuzurile și încălcările flagrante ale regulilor, mușamalizate grosolan, au făcut din clădirea de sticlă din Calea Floreasca nr. 39 să pară un leș care a început să pută, spre indignarea polițiștilor de penitenciare onești din sistem.

N.B.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) ia în calcul organizarea unui “mini-protest” în fața Ministerului Justiției (MJ) și Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru a atrage atenția opiniei publice asupra corupției din poliția penitenciară. Poate chiar de 7 iunie, când participăm la protestul militarilor rezerviști, ar fi indicat să “vizităm” cu portavoci și vuvuzele Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). 

Țineți minte, acoliților din jurul domnului Dan HALCHIN! Articole noastre au provocat, nu o dată, reacția autorităților în fața ilegalităților și prostiei semnalate.

7 thoughts on “Ofițer cu “potecă” la DNA urmează să fie numit directorul Penitenciarului Spital Rahova. ANP ține morțiș să-i terfelească în noroi imaginea ministrei Alina GORGHIU

  1. Puianu ? :))) Nu-mi vine sa cred ce hahalere sunt promovate in sistem. E mai rău ca acum 25 ani, s-a ales praful de profesionalism . Domnule Dorobanțu, Puianu este susținut și de (editat admin) .
    Domnule Dorobanțu, DNA a deschis la spitalul Gerota unde au obținut apt limitat o grămadă din MAi, poate îl găsesc și pe Gabriel Păun marele specialist în paza .

  2. Claudiu Românu știe că poate pleca la pensie și abuzează de funcție. Cei din ANP care se înclină după cum bate vântul vor fi răspunzători pentru acceptarea ilegalităților și a traficului de influență. Anchetele vor viza doar pe cei aflați încă în activitate. Le va tremura psihicul la unii care acum se cred intangibili.

    1. Am convingerea ca dl. Claudiu ROMÂNU nu știe de “umflăturile” lui Bogdan PUIANU și dorințele lui de a ajunge director al Penitenciarului Craiova.

  3. Cu siguranță acestea sunt criteriile care ii califica și pun în scaun pe mulți cu funcții de conducere. Cu cât ai mai multe abateri, de orice fel, ai multe tinichele legate de coada și ești mai ușor manevrabil.
    De asemenea, cu cât faci mai multe prostii și tâmpenii prin unitate ești propozabil la 50 % sau excepțional și avansare. Restul, muncesc ca sclavii pe plantație și le primesc pe toate la termen.

  4. Domnule Dorobanțu, CR propune oameni pt împuterniciri după ce primește un bilețel de la chestor.
    Așa că ochii pe chestor…..el e putregaiul din ANP

    1. Halchin este omul care nu suportă alte păreri, opoziția, se crede atotștiutor . A ajuns acolo cu susținere politică .

  5. Când a luat funcția de ofiter în penitenciarul tulcea nu avea nici o treaba cu resursele umane întreba în stânga și în dreapta cum e bine sa facă:)))lipsa de profesionalism, unde mai punem ca la.schimbarea noastră în politisti de penitenciare în 2019 a tăiat chiria la peste 50 de cadre de deștept ce a fost a făcut abuz de putere punândune sa dăm declarații ca renunțăm de bunăvoie la compensația de chirie. Ca ulterior sa vina adresa de la centru ca să nu se taie nimic pana nu își rezolva toți contractele. Un prost nepregătit

Comments are closed.

Skip to content