Din închisoare, Elena UDREA schimbă legea executării pedepselor. Avocatul Poporului a devenit Avocatul Elenei UDREA.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Pușcăria unde este încarcerată Elena Udrea nu poate asigura asistență medicală

Azi, 22.08.2024, începând cu ora 11:00, Penitenciarul Târgșor ”a pus lacătul” pe Sectorul Medical. Niciun asistent și niciun medic nu este azi la serviciu. Isteria din rândul deținutelor se răsfrângea asupra supraveghetoarelor, care în curând nu vor mai vrea să intre în serviciu. Toate problemele medicale se rezolvă prin apel la 112 sau prin prezentarea deținutelor la spitale din rețeaua publică, suprasolicitând polițiștii de penitenciare din sectorul operativ și logistric. Medicul șef se bucură de banii de șef  împutenicit, dar din concedii de odihnă și din concedii medicale. În realitate, la penitenciarul de femei dai cu tunul și nu prinzi picior de cadru medical. Situația nu este una izolată. FSANP a prezentat cauzele care au condus la această situație, însă NIMENI nu s-a sinchisit să miște un deget. Avem un deficit acut de personal de peste 50% în sectorul medical. Momentan, ANP caută soluții: detașarea/delegarea unor medici/asistenți de la alte unități.

Iată ce spunea FSANP acum câteva luni despre sectorul medical!

Abuzurile de la Penitenciarul Târgșor determină personalul medical al unității să părăsească sistemul penitenciar. Care e reacția instituțională a ANP.

Poliția peniteciară suferă o criză de personal medical. Aproximativ 50% dintre posturile din sectorul medical sunt neocupate. Cu toate acestea, o parte din personalul medical existent este supus unor presiuni imense din partea unor șefi rupți de realitatea crâncenă cu care se confruntă poliția penitenciară în această zonă a asigurării dreptului la tratament și asistență medicală. România va fi condamnată la CEDO, dar, până acolo, deținuții își varsă frustrările pe polițiștii de penitenciare care asigură paza si supravegherea acestora. De ce nu avem personal medical în penitenciare? Iată unele dintre cauze! Alegem acum ca exemplu Penitenciarul Târgșor.

Caria sectorului medical… Cum poate fi tratată o carie?

Conducerea sectorului medical este asigurată de către stomatologul Cristian MALIȚA, prin împuternicire. Mi-au fost semnalate o serie de nereguli și abuzuri exact în aria de management a medicului stomatolog Cristian MALIȚA, iar efectele acestora le expun sumar în acest articol, în speranța că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va întreprinde demersurile instituționale corecte, care să înlăture cât mai curâd abuzurile și ilegalitățile. În caz contrar, dacă ”se doarme în papuci”, asistența medicală a deținutelor de la Penitenciarul Târgșor va fi acordată de femeia de serviciu a unității (N.B. Nu există femeie de serviciu în penitenciare.). Pe cine vor stresa și la cine vor țipa deținutele dacă nu li se asigură acest drept? La supraveghetoarele de pe secții care nu au nicio vină că sectorul medical este văzut ca o carie care a început să pută, iar mirosul se simte în afara gardurilor pușcăriei de femei.

Ce ar trebui să ia ANP-ul pe radar.

Managementul defectuos, incompetența, reaua credință sau logica de ”Bălăceanca” pot fi una dintre cauzele EFECTELOR de mai jos:

  1. O asistentă a solicitat să plece pe o altă funcție în sectorul logistică.
  2. O altă asistentă a plecat în risc maternal.
  3. O altă asistentă și-a dat demisia acum câteva zile.
  4. O altă asistentă care a venit pentru sprijinul unității de la Penitenciarul Ploiești nu vrea să mai stea în atmosfera de la cabinetul medical.

Acestea sunt problemele la vedere. Avem detalii mult mai siropoase, cu iz disciplinar, penal sau de CANCAN (amantlâcuri, favorizări etc.) care vă vor delecta umorul și care, din păcate pentru imaginea poliției penitenciare, vor maximiza sentimentul de penibil care a cuprins sectorul medical al Penitenciarului Târgșor.

 

3 thoughts on “Pușcăria unde este încarcerată Elena Udrea nu poate asigura asistență medicală

  1. Sa traiti, dl Dorobantu!

    Cu prevenirea din Penitenciare ce facem? Este normal ca intr un structura din cadrul Sistemul National de Aparare sa functioneze o pseudo structura care strange ce informatii vrea, cum vrea, despre oricine vrea si doar ea stie ce face cu ele? Cui le da? Nu numai pe cale oficiala, si pe cale neoficiala, stiti ce vreau sa zic!

    Ar trebui reglementata activitatea conform altor structuri similare din alte ministere!!!!

  2. Buna ziua!
    Pe unde a trecut acest cancer de om decat a incurcat si a stricat bunul mers al lucrurilor. Cereti un istoric la Margineni si Ploiesti sa vedeti comportament ce a avut si pe acolo . A creat tensiune si intriga intre angajati. Venea beat la munca si dormea in cabinetul medical sa si revina, pleca in timpul serviciului sa si bea cafeaua la benzinarie, nu acorda asistenta medicala detinutilor , sta numai in concedii medicale ,l am vazut in cafenele in timpul concediului medical. Sa nu uitam ca i place gara de sud din Ploiesti., are ceva stricat in el. Eu nu inteleg de ce se accepta asa ceva din partea acestui ,,om,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content