Școală de agenți de penitenciare și la Arad
penitenciar

Școală de agenți de penitenciare și la Arad

Nu-i chiar așa o noutate, școala funcționează de ceva timp chiar dacă presa locală acum o redescoperă, dar merită amintit măcar că uităm periodic de importanța instituțiilor de învățământ care pregătesc polițiști de penitenciare.

 Este vorba despre Secția Arad a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, care a primit autorizație de funcționare provizorie din partea ministrului educației naționale. Instituția va funcționa la Centrul de Formare profesională Arad, de pe strada Nicolae Grigorescu, și va avea un efectiv de maxim 60 de elevi.

În total, cifra de școlarizare a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna este de 260 de elevi, prevăzută pentru anul școlar 2020-2021. Secția de la Arad va fi finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat, venite de la Ministerul Justiției prin Administrația Națională a Penitenciarelor.

Ordinul de ministru privind autorizarea provizorie a funcționării secției arădene a fost emis încă din luna martie a anului trecut, iar termenul de valabilitate a acestuia expiră în anul școlar 2022-2023, începând din acel an urmând a fi necesară depunerea cererii de acreditare. În ceea ce privește personalul, secția din Arad a școlii va dispune de șase cadre didactice și trei cadre didactice auxiliare. (sursa: link)

În context

https://www.fsanp.com//2020/01/16/proiect-decizie-privind-organizarea-examenului-de-absolvire-a-cursului-de-initiere-pentru-politistii-de-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2019/12/25/proiect-omj-privind-acordarea-gradelor-profesionale-candidatilor-admisi-la-concursul-din-sursa-externa/

https://www.fsanp.com//2019/09/20/anp-curs-de-comunicare-pentru-personalul-care-desfasoara-activitati-cu-detinutii-dificili-si-cu-afectiuni-psihice/

17 thoughts on “Școală de agenți de penitenciare și la Arad

  1. Ce proict de lege va fi votat pe 28 ianuarie cel dezbătut ultima data în comisia de muncă sau au altul cu privire la pensiile speciale.

    1. Ambele discutate au avut rezolutie favorabila. Cel cu pensiile speciale a eliminat militarii din acea categorie, si comisia de munca face raportul. Cel referitor la plafonarea pensiilor s-a transformat in lege de respingere a OUG 59/2017.

    1. E la MJ. A trecut de faza de dezbateri. Din cate stiu asteapta sa fie semnat. Am tot cerut urgentarea. Se pare ca e nevoie de timp.

  2. Bună ziua. Având în vedere faptul că în legea civilă se recunoaște grupa 2 de muncă pt. fiecare an muncit (nu după 6 ani cum era înainte) acest lucru se aplică și în legea 223/2015? In speță dacă cineva a muncit 4 ani in grupa 2 după care s-a angajat in sistem militar beneficiază de cei 1an și 4luni in vederea pensionării? Cu stimă. Vă mulțumesc.

  3. Eeeh, și voi acuma!
    Ajutor pentru cumpărarea locuinței!
    Ați așteptat 16 ani și nu mai aveți răbdare vreo …să zicem…10?

  4. asa e d-le gaga …50 % ptr unii ,chirii ptr unii .rate acum ptr unii…..mai raman cativa fraieri ,corect ,este majoritate ,pe noi nu ne vede nimeni .

    1. Ai mare dreptate!
      Toți pe interes, exact ca cei din conducerea ANP.
      Pentru putini corecți și cinstiți “spor la treaba” s au Doamne ajuta!

  5. indiferent de tema articolului,vesnic intrebari de chirie si fel de fel de magarii.de CONDITIILE SI INTENTIA de munca aceasta generatie PRO….zice intr-un glas….PAS.

    1. Aste e lumea in care traim!Lumea banului! Crime pentru doi bani,copii vanduti sau dati la produs de parinti pentru bani,divorturi pentru bani,prostitutie pentru bani….etc si coruptie cat casa…tot cu/pentru bani!Aia care au bani sunt suparati ca nu au mai multi iar aia care nu au…sunt suparati ca nu au.In media sunt exemple mii despre cum au reusit unii sa faca bani multi,concursuri cu castiguri in bani(“Roata norocului”)…..etc Nimic depre onoare,cinste,demnitate,sacrificiu,iubire de tara sau de semeni! Deci ,o lume cu si despre bani!In rest,s-aveti bani cat mai multi!Nu va ganditi la altceva!

  6. Arata bine emblem din foto…. ar trebuii schimbata cea pe care o avem acum cu una asemanatoare de politie si jandarmi….

Comments are closed.

Skip to content