ANP, formare profesională în regim de telemuncă pentru schimbul 5 din penitenciare
sindicat

ANP, formare profesională în regim de telemuncă pentru schimbul 5 din penitenciare

ANP, acceptă propunerea ca schimbul 5 să nu mai fie planificat la activități care presupun prezența în unitate împreună cu schimbul aflat în serviciu din motive de “nu ies orele”. Se înlocuiește așadar însoțirea sau alte activități la 8 ore în penitenciar, cu formarea profesională în regim de telemuncă.

“În zilele în care personalul din schimbul operativ 5 este programat să desfăşoare activităţi în regim de 8 ore, acesta poate participa, începând cu data de 13aprilie 2020, la activitatea de pregătire profesională, în regim de telemuncă, cu respectarea prevederilor transmise prin Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelornr. 379/16.03.2020.

Tematica de pregătire se va stabili, pentru fiecare lună, de directorul siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, în colaborare cu ofiţerul responsabil cu formare profesională din unitate. Pentru desfăşurarea, în condiţii optime, a activităţii de pregătire, temele aflate în gestiunea unităţii, actualizate prin-grija directorului siguranţa deţinerii şi regim penitenciar, vorfi puse la dispoziţia şefului de tură.

Tematica. de pregătire, precum şi temele aferente vorfi transmise persoanelor implicate în pregătire de către şeful de tură, prin e-mail. După caz, anumite teme, în funcţie de conţinutul acestora, potfi postate pe site-ul unităţii, cu avizul directorului adjunct siguranţa deţinerii şi regim penitenciar şi aprobarea directorului de unitate.

La finalul lunii, personalul din schimbul 5 care a participat la activitatea de pregătire desfăşurată. în condiţiile prezentei adrese, va susţine o evaluare a cunoştinţelor, modalitateade desfăşurare a acesteia urmând să fietransmisăulterior. Lunar, prin rotaţie, schimburile vorfi planificate să desfăşoare activităţi de pregătire profesională, conform Anexei. (…)

În cazul în care situaţia operativă a unităţii necesită prezenţa, la unitate, a personalului programat în schimbul operativ 5 sau este necesară repartizarea acestora la alte activităţi specifice unităţii, directorul dispune în consecinţă, cu asigurarea măsurilor preventive transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin instrucţiunile anterioare. (Sursa: Adresa ANP 31986/ANP/10.04.2020)

În context

https://www.fsanp.com//2020/04/10/fsanp-solicitari-privind-programul-de-lucru-si-protectia-personalului-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/04/09/anp-cu-bata-n-balta-comunicarii-publice/

https://www.fsanp.com//2020/04/08/anp-materiale-de-protectie-pentru-personalul-din-penitenciare/

42 thoughts on “ANP, formare profesională în regim de telemuncă pentru schimbul 5 din penitenciare

  1. O mișcare buna făcută de ANP.Dacă ne văitam că ne călcăm în picioare prin unități atunci #stai acasă-telemunca.

  2. Bună ziua,nu știu de unde se vehiculează ideia ca ne văitam cu călcatul pe picioare la muncă, de când ma știu lucrând în penitenciar a fost lipsă de personal, preluăm activitatea celor care au ieșit la pensie având completată fisa post cu noi atribuții, muncim mai mult, ba mai mult de atât acum cu situația dată de corona virus dintr-o dată nu mai avem nevoie de personal, modificăm programul agenților în timp ce ofițerii se calcă pe picioare, înființam schimbul nr 5 aducând un nr mai mare de angajați care întra în contact direct cu deținuți, pe urmă in topim pe genunchi un program de lucru dându-ne seama ca de fapt nu e bun, aducem în completare un regim de telemunca în care nu explicam dacă cei care lucrează în acest regim beneficiază de toate sporurile sau doar de o parte din ele.
    Poate nu sunt în măsura să dau sfaturi, dar cei care gândesc pentru noi ar trebui sa o facă de maniera realității din teren(de acolo din gazon direct) și nu din nu știu ce birou călduț din ANP

  3. Bătaie de joc , își bat maciuca de noi, aia de stau lipiți cu curul de fotolii au numai idei strălucite!! Din cauza plictiselii le vin tot felul de idei

  4. Pe prostu ăla care îl ia de la escortă și îl băgă pe secție.. fără să fi făcut vreo zi… Nu îl întreabă dacă are cu ce se incalta… Pe jegul ăla care vine la 2 și sta la telefon până la 19 apoi se duce și se face că muncește o ora apoi până la 10 sta la telefon nu îl pune la telemunca

  5. La sfarsit de luna sa se sustina evaluarea cunostintelor teoretice ??? Pai din moment in moment se asteapta aprobarea ordinului de încadrare externă fară concurs ,făra nici o evaluare din lipsa acută de personal si pe ai nostri testati anual (medical-psihologic-scris) îi trimitem acasă in telemunca ( daca se poate si in somaj tehnic in semn de solidaritate ca de.. si priministrul a renuntat la salariu), ii punem sa învețe ii mai si testăm lunar si ii mai băgăm si in ture.Cum vine asta ? A stiu raspunsul e excepție, ca la aia de se inghesuie cu miile la sparanghel desi tara e sub stare de urgenta si pentru unii trebuie sa stam in case in izolare si pregatire igienică si aia cu miile la înghesuială, asa si la noi unii se pregătesc in teorie in telemunca in izolare fara sporuri, si altii o sa se înghesuie fara concurs fara evaluări ca doar e stare de urgență

  6. Buna ziua ! Domnule Dumitrascu, am doua întrebări :
    1.Telemunca de la domiciliu presupune reduceri salariale ?
    2. Cum adică ? Lunar, prin rotaţie, schimburile vorfi planificate să desfăşoare activităţi de pregătire profesională, conform Anexei. (…)

    Programul actual cu 5 schimburi, in care se lucrează 2 săptămâni zilnic și doua săptămâni acasă se prelungește și după perioada Covid ?
    Cine mai acorda libere in condițiile in care sa făcut schimbul 5 ?

    1. 1. Nu presupune reduceri salariale. Presupune protectie suplimentara.
      2. Adica lunar, fiecare schimb in loc sa stea la 8 ore la penitenciar va lucra de acasa.

      1. Ce sa lucreze de acasa si cum? Serverelor si calculatoarelor nostre nu le va face nimeni remote sa lucrezi de acasa.De ce? Din acelasi motiv pentru care nu toti au net la birou.Nu ca aia de au net nu se uita dupa o masina shk9 den jermanea in timpul programului.

          1. Nu ca nu stiu sa faca remote la calculatoare.E vorba de bazele de date la care fara voia lor ar putea da acces cui nu trebuie.Bine , ca sunt colegi care nu stiu cum au fost verificati si certificati orniss e alta treaba.

      2. ….la 8 ore este doar schimbul 5,ceilalti au program de 12 sau 13 ore.Puteti fi mai explicit cum vor face restul schimburilor telemunca?ideea cu telemunca este binevenita pentru a elimina riscuri,dar dupa acest program va beneficia de ea doar schimbul 5.

        1. Prin rotatie fiecare schimb va avea programul pe care-l are acum schimbul 5.

      1. Dacă Spune-ți ca schimbul 5 este temporar, cum va avea fiecare schimb acest program prin rotație ?

        1. Nu eu spun. ANP. In adresa ANP acest program este stabilit ca fiind temporar.

  7. Domnule Dumitrascu așa este ca acest program de lucru cu 5 schimburi va fi implementat de anp pe o perioada de 5 luni ?
    Dacă este așa cred ca sindicatele ar trebui sa fie alături de oameni, ca întotdeauna de altfel, și sa se opună ca acest program sa fie implementat pe 5 luni .

    1. Am transmis solicitarile noastre in legatura cu acest program. Decizia este insa la ANP.

    2. Colegul Fpss, daca pandemia va exista 10 luni, la fel si situatia de urgenta, cu siguranta vom lucra pe 5 schimburi 10 luni, ce este asa greu de inteles? E pt protectia noastra. Iar faptul ca mai studiem si noi de acasa ceva legislatie nu strica nimanui. Crezi ca toata lumea stie Legea 145 ? Eu nu cred…

      1. Si stie cumva anp-ul cat va tine pandemia si nu stiu alde Arafat&co de se antepronunta ei cu durata starii de urgenta? Ca parca asa era cu 5 schimburi: cat e starea de urgenta.

      2. E greu de inteles altceva ceea ce tu n-ai inteles . Domnul Dumitrascu a spus ca acest program “la 8 ore” îl va avea fiecare schimb prin rotație, corect ? Asta înseamnă 5 luni, corect?
        Cei de la anp au spus ca acest program va fi implementat cât durează pandemia, 2 luni, așa au transmis și simularea la planificare.
        Deci este clar ca anp ul dorește implementarea acestui program pe minim 5 luni .

        1. Nu, nu este clar că ANP-ul vrea să facă programul ăsta pe 5 luni. Există această posibilitate…

        2. Bo$$ pentru că ai deschis tv-ul mai tarziu:planificarea asta e făcută de anp până în iulie inclusiv.Poate nu știi dar anp din obișnuință una spune și alta face.

  8. sa-i trimita acasa pe cei de la birouri.Tot cei de la schimburi sunt umiliti,acest program e pana in august,dumnezeu cu mila

  9. Cum nu se pierde la salariu că nu poți să le dai sporuri și sa stea acasă.

    1. Depinde de perspectiva. Daca primesti bani sa stai acasa, unii ar zice ca e un castig.

  10. Nu este nici un câștig, programul asta este infernal, este ilegal, nu respecta codul muncii. Oamenii se vor îmbolnăvi 5 luni lucrând așa. înțelegem când este starea de urgentă, dar de ce se dorește aplicarea acestui program pana in August ?
    Mulți au spus, sa vezi abuzuri și cum profita unii de starea asta de urgentă .

  11. Eu tot nu inteleg si sper ca domnul Dumitrascu sa ma lămurească, daca tot suntem obligați sa stam acasa deoarece suntem foarte multi si nu trebuie sa ne întâlnim unii cu altii de ce se vor mai face angajări masive din extern fara concurs ? Mai bine sa stam cu toti acasă să ne bage in somaj tehnic si sa vina vreo firma de paza in locul nostru ca doar asta se urmareste prin angajări externe fara concurs.Acum nu mai e un nici programul de 5 schimburi cum a fost stabilit cu 14 zile libere si restul la muncă? Trebuie neaparat domnule Dumitrascu sa trecem toti prin schimbul 5 ca sa ne dam de tot peste cap cu programul ??Dvs nu puteti fa e nici o propunere-recomandare sa rămânem asa cum s a stabilit initial u 14 zile si restul la muncă, de ce trebuie sa trecem si celelalte schimburi prin schimbul 5???? Sindicatul va rugam interventii si nu lăsați ca o sa fim praf fizic si psihic cu programul daca se va modifica de la luna la luna.Mare atentie la epuizarea oamenilor+ la scaderea salariilor deoarece nu se vor putea da sporuri pentru telemunca !

    1. Stam acasa pentru ca schimbul de rezerva nu trebuie sa se intalneasca cu celelalte si pentru ca trebuie sa evitam pe cat posibil contactul nu pentu ca “suntem foarte multi”.

  12. Tu nu ai efectuat serviciu pe schimburi când era greu. Erai la program de șmecher de opt ore. Sărbătorile erai acasă. Acum ești la schimb pentru că vrei la pensie…lupule moralist. Pentru bani ești dispus la multe lingușeli. Ca de obicei… aș putea spune.

    1. Bine spus!Unii au iesit la pensie venind in week-end-uri,la internari spitale,in zile neplanificate,luand 50 %;niste lacomi,niste egoisti-nu i-ar mai satura bunul Dumnezeu!Altii nu au beneficiat de aceste avantaje si au iesit pe usa din dos-ca asa a vrut sistemul!Linguseala e ceva urat si primitiv!Sa fim sanatosi!

  13. Bai anp,da fiecaruia cate 2-3 deținuți acasa si gata,ăsta ar fi un adevărat lucru de acasa…….am ajuns de râs

  14. Ar putea sa dea concedii colegilor de pe schimburile 1-4 si sa ii înlocuiască cei de pe schimbul 5 atunci când nu le ies orele.

    1. Ar putea doar ca motivul pentru care acest program a fost ales este acela de a avea prin rotatie 1 schimb in rezerva in fiecare moment care sa nu vina in contact cu celelalte schimburi si care, la nevoie, sa poata fi folosit urmand ca 14 zile (perioada de incubatie) sa se vada, daca se ajunge in situatia asta, cine e bolnav si cine nu ca sa poata relua activitatea.

    2. In toata aceasta stare de urgenta este vorba despre evitarea raspandirii virusului COVID-19 prin distantare sociala.Nu acordarea concediilor de odihna.In situatia in care schimbului de rezerva ii este interzis sa intre in contact cu celelalte schimburi credeti ca e logic sa dati concedii de odihna la schimburi cu personal administrativ? Sau “birourile” sunt de c…t si nu conteaza daca se imbolnavesc?!?Dar ce va faceti daca colegul intr-o singura tura in care da concedii “colegilor de pe schimburile 1-4” transmite infectia persoanelor private de libertate?

Comments are closed.

Skip to content