ANP modifică programul echipelor de intervenție din penitenciare
sindicat

ANP modifică programul echipelor de intervenție din penitenciare

Pe fondul pandemie și pentru a reduce tot felul de posibile situații în care virusul s-ar putea transmite ANP modifică programul grupelor de intervenție din penitenciare.

Decizia DG ANP 520/03.08.2020 modificare program grupe de interventie
Decizia DG ANP 520/03.08.2020 modificare program grupe de interventie

În context

https://www.fsanp.com//2020/08/02/statistica-imbolnavirilor-de-coronavirus-in-randul-politistilor-de-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/07/31/anp-planul-de-masuri-anti-coronavirus-actualizat/

https://www.fsanp.com//2020/07/24/anp-doua-cazuri-de-coronavirus-la-aparatul-central/

30 thoughts on “ANP modifică programul echipelor de intervenție din penitenciare

  1. Da de unde……noi suntem oameni cultivati,ne invartim in mediu elitist.

  2. Buna seara! Dl Președinte sunt ceva noutăți cu dosarul 31418 privind orele suplimentare din 2018.Cu respect

    1. Da. E la Curtea Suprema. CA Bucuresti a cerut o decizie de indrumare. Am si postat pe site acum ceva timp.

  3. Cea mai buna decizie, ar trebui reanalizat personalul grupelor și la unitățile unde se constata ca sunt prea mulți sa fie redistribuiti pe schimburi pentru reducerea orelor suplimentare .
    Asta având in vedere ca evenimentele au scăzut foarte mult in ultima perioada. Nu este posibil ca membrii grupei sa doarmă toată noaptea și dacă este un spital sa refuze sa facă parte din escorta .

    1. S a întâmplat la Craiova, marele lider de sindicat a refuzat să plece la spital…. Deja conducerea ii permite prea multe… inclusiv cu anumite combinații

    2. Cand tu vii seara la munca, iei un apel dai un tratament si la 23 te bagi la somnic aia sunt deja satui de o zi intreaga de stat in bocanci si cu echipamentul pe ei… Va readuc aminte ca pe durata programului de 24 de ore exista 4 ore de odihna penttu membrii EOS… Hai sa nu ne mai dam smecheri va rog frumos ca la o situatie dificila cand mai ai putin si te traga hotul prin gratie incepi si rupi stația dupa mascati ca na… Suntem milițieni de puscarie noi si suntem tari in gura ca suntem supraveghetori… Frustrarile sunt multe va inteleg dar daia pe noi scrie SASS… Refuz misiunea normal ca nu e datoria mea sa plec cu hot la spital ca n are ST ul oameni… Cumva seful nostru cand nu ar3 oameni solicita personal dupa perimetru sau secție sa l imbrace in mascat? Hai sa nu ne mai dam cu parerea despre specificul muncii altora… Tu cheltui cu mine aprox 500 de lei pe luna pe pregatire profesionala si pregătire fizica(pe lângă ce fac la munca)? Ma indoiesc… Respect SASS… Celor care simt si traiesc SASS ca avem si noi impostori destui la nivel de sistem…

      1. Dle Mihai,
        Eu zic ca sass-ul are un rol important in mentinerea ordinii si disciplinii intr-o institutie de custodiere(cu reeducarea sau educarea e alta vorba)Sigur,si sass-ul are un speific al muncii,ceva particular. Dar de aici si pana a lucra dupa un program care nu este prevazut in nicio lege generala sau speciala…e cale lunga. Nu doresc sa punem in antiteza munca la schimburile operative cu munca la sass.Ideea este ca ar fi bine sa lucrati la programul schimburilor. In rest, treaba cu “trasul”printre gratii sau altfel de tras e golaneala, si nu e cazul. Capisci?

        1. Depinde de sass ul la care te referi… Cunosc unitati unde mascatii nu fac fata activitatilor pe care le au pentru ca sunt f multe… Sa fim corecti.. Daca intr o unitate freaca #@la nu înseamna ca peste tot se întâmplă asa… Cunosc structuri de interventie unde exista oameni pregatiti si ofiteri care isi dau interesul pentru pregătirea personalului propriu dar stiu si structuri unde ar trebui sa plece de toti cu tot cu ofiter.. Iar trasul prin gratie nu e fantasmagorie colegul Pierre vorbesc dib proprie experienta nu vand gogosi…

        2. Nu iti trebuie lege speciala sau generala… Noua ne este de ajuns o simplă Decizie a directorului ANP, in speță decizia 566 aflata pe secret de serviciu in care este prevazut programul de 24 cu 72…ca nu ai tu acces la ea nu înseamnă ca nu exista reglementare pentru program. Capisci?

          1. Pai cum vine asta Mishule, e mai tare o decizie a lu’ unu care e vremelnic dg ca o lege? S-a dus pe p….a tot in tara asta!Ptiu,drace! Am scuipat in san de frica!!! Capisci?

          2. Si tie iti reglementeaza programul de munca o lege? Sau cumva un ordin MJ la care e necesara o decizie a DG.. Vazand ce ai scris aici chiar ai dreptate… Se duce pe p la tot in tara asta cu “atotștiutori” d’astia ca tine… Mare grija sa nu te uzi pe sâni cand scuipi…Imi explica el mie ma ca o decizie nu are putere mai mare decat o lege.. Bai neneee deștept te crezi tu ma si ce prosti suntem noi restul.. Incredibil…

      2. Respect colegii de la SSAS însă greșești in legătura cu refuzul de a merge la spital la dispoziția șefului de tura . Mai citește regulamentul de siguranța. Foarte mulți nu trec probele sportive, nu toți își respecta meseria . Încărcătura de atribuții zilnice de la SSAS este foarte redusă de aceea este nevoie de o reorganizare a grupelor de intervenție ( reducerea personalului ) având in vedere numărul redus de evenimente, și redistribuirea acestora pe schimburi . Sa fim serioși, membrii SSAS sunt în pat la 21, pana dimineața . In mod normal ar trebui ca noaptea, membrii SSAS, sa execute patrula interioară ( descurajare ) pe rând fiecare membru, astfel încât sa fie respectata și prevederea cu 4 ore de somn. In prezent ei dorm cam 8,9 ore .
        Una peste alta schimbarea programului grupelor este un lucru foarte bun .

        1. Si cine nu spune ca exista unitati unde sass face si patrula noaptea? Stiu eu un caz sigur… La Mioveni se face patrula de catre sass pe timpul noptii in interior…

  4. Cred ca,e o masura buna,un program pe care-l au toate schimburile.Exista o problema:saracutii nu mai pot pazi terasele,cluburile,nu mai au pe cine smardoi

    1. Dacă acestui Mihai nu îi convine ca sta toata ziua in bocanci de ce nu trece la schimb?Pentru ca in cele mai multe cazuri este din cei noi angajați care nu au lucrat cu deținuții care au aere de smardoi nu mai au timp de păzit cluburi și terase nu le mai ajunge somnul noaptea cand fac patrule 1,5 ore și deja e greu tare cand vin la programul de plimbare pt.risc se uita strâmb la supraveghetor și cu trasul prin gratie mai taiati vă rog .Rusine celor ce scriu și gandesc ca Mihai și să știți ca totul se rezuma la respect ,colegialitate și deschidere mai multa în fata unor situatii critice.O zi frumoasa.

      1. N am spus ca nu imi convine dar tu ai citit doar ce ti-a convenit tie… Nu stiu de unde tampenia asta cu cluburi si paznici la terase(daca se întâmplă la voi ma repet nu înseamnă ca peste tot se face la fel) nu sunt niciun coleg tanar care n-a lucrat cu hotul, am destui ani in sistem incat sa stiu sa tac cand nu am dreptate si sa vorbesc cand ma deranjează comentariile unora care sunt “la fel de pătati”… Vreti sa vorbim de somn? Pai supraveghetorul ce face de la 12 noaptea? Cred ca stim toti… Deci hai sa nu ne pi#am contra vantului ca ne stropim toti…e amuzant cand isi dau cu parerea despre sass unii care scriu SSAS :)))… Problema voastra e programul nostru… Probabil ca daca ati lucra si voi la 24 cu 72 nu mai ar mai fi nicio problema… Sistemul penitenciar a creat multi impostori din pacate… Pace si intelepciune va doresc!!!

        1. Mihai am tot respectul pt tine dar asa cum tu “nu esti pătat” nici mulți din supraveghetori nu sunt și regula asta cu somnul de la 12 nu o generaliza.Daca în unitatea unde lucrezi este asa cum spui este vina celor ce permit asta și apoi ne mirăm de “înșelăciuni și flaco “.Ce am comentat eu a fost la adresa celor din unitatea unde lucrez la adresa acestei generații de “bani de chirie” de infumurati și de plini de drepturi și care uita ca aceasta meserie are și riscuri și obligații și cum am spus și mai sus uita de faptul că în definitiv suntem colegi și trebuie să ne ajutăm pt ca la sfârșitul turei să plecăm linistiti acasa .La mine la unitate dacă ar mai exista 100 de locuri la grupă avem 200 de doritori pt. ca e bine ,nu iti bate hoțul în usa nu faci pe educatorul, pe psihologul,pe șeful de secție,pe gospodarul, mulți se ascund după o cagulă fac o însoțire două și o patrulă de 2 ore noaptea și apoi se lauda pe afara ca lucreaza la pușcărie și sunt tovarăși cu VAN DAMME.O seara frumoasa colegi oriunde va-ți afla.

  5. Și cu acest program cei de la grupa au încărcătura de sarcini foarte scăzută . Sunt aproximativ 15 ture lunar, dintre care jumătate de noapte, noaptea cei de la grupa dorm, din 7 sau 8 ture de zi 2, 3 sunt sâmbătă și duminica, încărcătura de sarcini scăzută. Le rămân 5, 6 ture de zi in cursul săptămânii in care activitățile sunt mai încărcate, atât muncește un mascat .
    Noaptea SSAS trebuie sa facă patrula nu sa doarmă !

    1. Sunt unitati unde SASS face patrula noaptea chiar si la program de 24 de ore… Totul tine de organizare interna si de cat de implicati si sefii… Fiecare isi are importanta lui in munca asta de operativ dar hai sa nu aruncam cu noroi unii in altii pentru ca pana la urma toti tragem la aceeasi căruța… Respect!

      1. Asta este vrajeala smecherilor,a orientatilor si a privilegiatilor. Tragem toti la aceeasi caruta,dar unii trag in jug iar altii ii trag pe ceilaltii in pieptul lor musculos si epilat. Pai cum vine asta,musiu, cica esti “satul de stat o zi intreaga in bocanci”? Pai, nu mai bine stai 12 ore in bocanci? Ce naiba,nu-mi place violul dar imi place cand intra…..Ia sa te vad cat de smardoi esti singur in fata la 200-300 de-alde de-astia facuti ca tine, sa vad cat de curajos esti si cu aerul tau ,fals,bineinteles ,ii calmezi pe nelegiuiti! Hai,las-o lata,ca ne pierdem timpul cu tine! Noi nu spunem ca tu n=oi fi important, dar parca prea negi evidenta sau adevarul!

  6. Stimati colegi!intr-o unitate x,sunt ”mascati ”care dorm si ziua,au dus-o asa ani de zile.Sunt colegi care nu au luat probele sportive,un inger pazitor ii vegheaza.Sa mai zic ca,dai prin statie pt un G.S.R. si-ti raspunde sa-l scoti singur.Unii dorm si ziua si noaptea,dar iau spor de supraveghere,risc,antena etc.

  7. Sa va fie rușine tuturor pentru balacareăla pe care o faceți.Cu această atitudine nu aveți viitor.Rezolvați problemele fiecare în unitatea voastră nu pe site.Aici poate mai citesc și alți.

  8. Cei care au fost facilitați asta își doresc, sa tacă ceilalți, eeee băieți, nu mai merge cu vrăjeala asta, vom spune lucrurilor pe nume pentru ca altfel, unul muncește ca prostul și altul freacă menta . Sunt multe structuri EOS care freacă menta toată ziua, program 24/72, noaptea somn, de sărbători și in perioada probelor un mic cadou la șef, un grătarel, un coniac și uite așa merge treaba. Nu mai merge, tragem la aceiasi Căruță, sper sa intelega și cei de la anp aceste aspecte și sa organizeze comisiile de verificare la probe de la București

Comments are closed.

Skip to content