ANP, detalii referitoare la decontul ratei la creditul ipotecar pentru case cu teren aferent
sindicat

ANP, detalii referitoare la decontul ratei la creditul ipotecar pentru case cu teren aferent

ANP transmite precizările așteptate de cei interesați de problema decontării ratei la creditul ipotecar ori imobiliar în situația în care obiectul acestuia este o casă plus ceva teren. Mai jos detalii.

În context

https://www.fsanp.com//2020/02/19/omj-482-c-2020-privind-transformarea-compensatiei-pentru-chirie-in-rata-publicat/

https://www.fsanp.com//2020/02/29/proiect-instructiune-pentru-aplicare-a-omj-ului-privind-transformarea-compensatiei-pentru-chirie-in-rate/

https://www.fsanp.com//2020/07/16/anp-detalii-privind-calendarul-procedurilor-de-resurse-umane-schimbari-mutari-angajari-avansari-in-2020/

27 thoughts on “ANP, detalii referitoare la decontul ratei la creditul ipotecar pentru case cu teren aferent

  1. Ce se intampla daca-mi fac pivnita? Mai deconteaza? Ori imi pun pe acoperis tuburi fotovoltaice….

    1. Chiar nu-ți dai seama că ai devenit penibil??? Scuze, nu ai cum, penibil ai fost mereu.

      1. Si tu acum,vii cu replici pline de venin din ura si antipatie fata de un om destept! Nu citi fratioare ce scriu eu,citeste numai ce scrii tu!

    2. Ideea colegului de mai sus e ca ajunge fratilor că ne-am săturat de aceleași discuții. Eu unul m-am săturat de generatia asta de chiriași cu BMW su AUDI de plini de drepturi și fise ale postului care ori fug pe perimetru ori la birouri sau grupa de intervenție că pe sectie “e grele”.Fratilor în 20 de ani de sistem și operativ sunt la al doilea credit ipotecar și nu am primit nimic de la stat în afara de salariu și nu plâng după chirii,plata ratei,50%,și nici nu am dat vreodată inapoi de la muncă.Am ajuns să fim catalogat ca fiind cei cu multe drepturi cu pensii mari cu salarii exorbitante tocmai pt ca nu ne mai ajunge.O zi bună și înțelegeți ce trebuie înainte să înjurati.

  2. Suntem câțiva care am achiziționat apartamente ce dețin in suprafața totală si o boxă si nu găsim nicăieri un răspuns concret dacă reprezintă o problemă in decontarea fractiei din rată…cine ne poate spune clar ?mulțumesc

    1. Va trebui sa va adresati ANP si sa primiti un raspuns oficial in legatura cu asta. Dreptul e la locuinta. Unele lucruri sunt legate, cum ar fi terenul de sub locuinta. Altele nu, cum ar fi cei 2000 de metri de livada sau teren intravilan inclusi pe langa.

  3. Și vor trece în contract că valoarea casei e cat casa+ terenul.Si gata.
    La câți urmăriți pe care nu ii caută nimeni sunt in tara asta….

    1. Cu siguranta ca unii se vor gandi la asta, numai ca n-ar fi deloc originali. Exista nomenclatoare de preturi minime, precum cele pe care le folosesc notarii, pentru astfel de situatii.

  4. Eu am achizitionat o casa+teren de 150mp.la ante contract am mentionat pretul real al terenului pt ca nu am mult oricum si pretul constructiei.am dat 15% avans cum se da la credit ipotecar si am mentionat ca o parte din avans a acoperit pretul integral al terenului.a fost ok si la banca si am primit raspuns ca este ok si de la resurse umane.deci care vor urma sa si achizitioneze casa+teren asta e solutia cea mai buna si cea mai legala.zi buna tuturor

  5. Am achizitionat o casa cu teren in valoarea de 85000 euro, am facut un act aditional in care am convenit ca valoarea terenului de 200 mp(10000 euro), si valoarea constructiei de (75000, euro) pret rezonabil, este de ajuns sau mai trebuie aduse si alte acte care sa dovedeasca ca am achitat terenul? Multumesc anticipat

    1. Din cate inteleg asta si cere ANP. Sa fie clar cat costa casa, cat teren e ca sa stie ce deconteaza. Pentru detalii birocratice (ce docuente trebuie depuse) va trebui sa va lamuriti la resurse umane.

  6. Acordarea unei sume fixe ca ajutor financiar la achitarea ratelor pentru creditul ipotecar ar fi simplificat definitiv problema. Aceeasi suma fixa si pentru plata chiriei. Asa, ca sa fi fost aplicate corect principiile generale de echitate, nediscriminare si egalitate de tratament. Dar…suntem romani si, in general, ne place sa ne complicam!

  7. Si daca treci pretul separat ce?
    Propaganda ieftina marca anp!
    De unde sa stie cei de la resurse cand toc a aparut aici stiu si ei.
    Trebuie ca anp sa dea o procedură de calcul către financiar..

  8. Cel mai bine ar fi o suma fixa indiferent de grade si faci ce vrei cu suma: care vrea chirie sa-si plateasca la chirie, care vrea rata sa dea la banca si care vrea beemveu shk9 sa fie sanatos si sa bage bani in el.

  9. Nu înțeleg prostia asta, indiferent de prețul casei, apartamentului, cu boxă, sau cu teren suma pe care o primește angajatul nu depășește suma pe care ar fi primit o pentru a plăti chiria, deci indiferent ca ți ai luat casa cu 10 mp de teren sau cu 2000 de mp, suma decontata este exact aceeași…este vorba de suma maxima pe care ai putea o primi pentru a plăti chiria. Dacă rata e 5000 de lei pe luna sau 1500 de lei și tu te încadrezi la chirie pentru 1200de lei, vei primi 1200 de lei indiferent de ce rata ai tu de plătit. Ce prostie marca Anp…

    1. Intr-adevar e doar un detaliu legal. Se deconteaza locuinta, nu boxa, teren, barca, parcela cu porumb, etc.

    2. Da ce ai vrea colegule, să-ți plătească jumătate din rata de 5000 deși tu ai dreptul la chirie de 1200?De unde le tot scoateți? Suma egala la toți și se termină cu vrăjeală și mancatoreala.Nevoia de locuință este aceiași indiferent de grade.

  10. Buna ziua!a mai scris cineva mai sus si vreau sa stiu daca e ok cum a procedat.vreau sa achizitionez casa+teren,o sa trec pe contractul de vanzare cumparare preturile distinct pt casa si pt teren,iar din avansul de 15% se va plati terenul integral urmand ca imprumutul sa achite constructia in sine.toate acestea vor fi mentionate in contractul de vanzare cumparare.multumesc!

    1. Asta e treaba dumneavoastra. Tot ce inteleg ca cere ANP e ca pretul pentru teren sa fie prevazut distinct fata de cel pentru constructie.

      1. Ideea e daca e ok asa,ca pe langa faptul ca trec pretul terenului distinct o sa achizitionez terenul din banii de avans.de la resurse mi s a spus ca e mai bine decat daca as trece doar pretul terenului pt ca rezulta ca terenul s a platit integral.in fine,mai mult s a creeat stres pt ca oricum nimeni nu i a mai mult chirie decat trebuie.multumesc pt raspuns

        1. Am inteles care e idea si v-am si raspuns. Nu pot da consultanta jurdica, pentru ca nu sunt calificat pentru asta. Pot doar sa am o opinie.

    1. Nu sunt noutati. Nici nu e de asteptat avand in vedere ca partidele se ocupa de campanii electorale momentan.

  11. @Rudolf, ești cam ursoi. Eu încercam doar sa explic ca indiferent de rata pe care o are fiecare de plătit pana la urma tot suma pe care o primeai pentru a plăti chiria o primești. Ce legătură are ce scrii tu acolo.. Aceeași suma pentru toată lumea? Aberații…

  12. Buna ziua! Vreau sa cumpăr un apartament, viitoarea soție are o garsoniera ( 27mp)..daca achiziționez apartamentul acum până la căsătorie , după căsătorie mai beneficiez de plata ratei?

Comments are closed.

Skip to content