Ce câștigă și ce pierde sistemul penitenciar la rectificarea bugetară
penitenciar

Ce câștigă și ce pierde sistemul penitenciar la rectificarea bugetară

Guvernul pregateste o rectificare de buget. Pe scurt: sistemul penitenciar primeste 14,1 milioane lei pentru finanțarea activității și pierde 142 de milioane lei de la investițiile care nu s-au întâmplat pe motiv de pandemie.

  • Ministerul Justiției: +71,6 milioane lei, per sold. Se propune în principal asigurarea de sume suplimentare pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti (+200 milioane lei) și pentru finanțarea activității Administrației Naționale a Penitenciarelor (+14,1 milioane lei).
  • În funcție de gradul de execuție și de necesarul de finanțare până la finalul anului s-au identificat economii la titlul 58 ”Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020” (-142,5 milioane lei). (sursa: Guvern)

În context

https://www.fsanp.com//2020/01/07/proiect-oug-privind-masuri-fiscal-bugetare-in-2020/

https://www.fsanp.com//2019/09/07/document-ministerul-justitiei-explicatii-despre-bugetul-sistemul-penitenciar/

https://www.fsanp.com//2019/08/16/rectificare-bugetara-de-avarie-pentru-sistemul-penitenciar/

 

15 thoughts on “Ce câștigă și ce pierde sistemul penitenciar la rectificarea bugetară

          1. Info sedinta grup de lucru Decizie ICCJ 51/2019 – 18.08.2020

            O sedinta neproductiva, destul de nepregătită, cu multi înlocuitori.

            Obiectivul ANP: tatonare sindicate cu privire la modul in care considera acestea ca ar trebui sa se aplice decizia, fara sa-si prezinte pozitia.

            Nu s-a prezentat stadiul pregatirilor efectuate de ANP, desi s-a insistat mult pe aceasta tema.

            Imi e cat se poate de evident faptul ca se trage de timp, motivul principal fiind impactul financiar destul de mare – aprox.1.5 milione de lei /luna

            Dupa discutii destul de sterile, s-a concluzionat ca pană la sedinta urmatoare (care va avea loc lunea viitoare) ANP sa prezinte acceptiunea proprie cu privire la ce înseamnă/ce elemente contine salariul funcitiei de baza.

          2. Cheia este sa obtinem anul asta sa fie pusa in aplicare, ca de la anu……va fi rau de obtinut ceva…..
            credeti ca se va mai aplica legea salarizarii si vom mai primii de la 1 ianuarie cei 25% din diferenta ramasa? se aude ceva negativ in sensul asta?

  1. Cu respect Dl Președinte! La 50 la suta exista personal care timp de 6 luni au primit consecutiv acest merit de excelenta.Sa știți ca nu au inventat apa calda sau alte activități ieșite din comun in activitate.Singurul lucru este ca sunt in posturi inalte( medic șef,dir ec.sef serviciu)și da bine la perioada de pensie.Cadre care timp de 20 ani nu au fost văzuți.Mai bine se premia lunar și se stimula mai bine personalul nu ajutor numai pentru șefi .Multa stima

    1. Pentru ei a fost facut acest stimulent si mai ales conditiile care trebuiesc indeplinite pentru acordare.Face o hartie – de care nu are nevoie nimeni ca e inventata aiurea- in plus fata de fisa postului si gata 50%.

  2. D- le presedinte ce se intampla in dos 18923/3/2019 de s- a suspendat pe motiv ca reclamantul,sindicatul, nu a trimis de cateva termene lista cu numele si sindicatul din care fac parte pt cei in numele carora s- a deschis actiunea? Multumesc.

    1. Avem o neintelegere cu instanta. NU trebuie sa trimitem lista. In alte dosare nu ne-a cerut si am notificat asta instantei. Conform legii avem calitate de reprezentant al membrilor nostri. Dar o sa verific cu avocata. Dealtfel, tehnic ar fi si greu de facut si actualizat iar partea adversa ar putea s-o conteste oricand daca numarul membrilor ar fluctua.

Comments are closed.

Skip to content