Discuții ANP - sindicate pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a OMJ privind decontarea ratelor la creditele pentru locuințe
sindicat

Discuții ANP – sindicate pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a OMJ privind decontarea ratelor la creditele pentru locuințe

Săptămâna asta, online, au avut loc dezbateri pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a decontului ratelor la creditele imobiliare/ipotecare pentru polițiștii de penitenciare în scopul lămuririi unor neclarități.

Info sedinta grup de lucru Decizie ICCJ 51/2019 – 18.08.2020

Obiectivul ANP: tatonare sindicate cu privire la modul in care considera acestea ca ar trebui sa se aplice decizia, fara sa-si prezinte pozitia.

Nu s-a prezentat stadiul pregatirilor efectuate de ANP, desi s-a insistat mult pe aceasta tema. Impactul financiar destul de mare – aprox.1.5 milione de lei /luna

Dupa discutii s-a concluzionat ca pană la sedinta urmatoare (care va avea loc lunea viitoare) ANP sa prezinte acceptiunea proprie cu privire la ce înseamnă/ce elemente contine salariul funcitiei de baza.

Info sedinta 19.08.2020 – aplicare OMJ decontare rate 

– S-a discutat pe ultima adresa transmisa care nu clarifica toate aspectele aparute în practica.

– Reprezentatii ANP au evitat sa expuna o solutie clara cu privire la cum ar fi rezolvabila situatia celor alocati deja si a celor care sunt în curs de achizitionare casa (cu teren) sau apartament cu dependinte (garaj, boxa etc)

– În contractul de vanzare-cumparare ar putea sa fie prevazuta distinct valoarea casei si valoarea terenului şi, foarte important, avansul platit prevazut in contract sa depaseasca valoarea terenului.

In situatia in care valoarea terenului depaseste valoarea avansului ar trebui sa se intre pe calcule (proportii din rata) care nu sunt reglementate nicaieri, solicitantul riscand sa primeasca o respingere cerere.

– ANP lucreaza la un proiect care sa reglementeze toate aspectele intalnite in practica, acesta urmand a fi transmis catre sindicate. Termen – unul foarte scurt (citat).

În context

https://www.fsanp.com//2020/05/07/anp-masuri-privind-aplicarea-deciziei-51-2019-pentru-personalul-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/02/19/omj-482-c-2020-privind-transformarea-compensatiei-pentru-chirie-in-rata-publicat/

https://www.fsanp.com//2020/06/15/fsanp-sprijinul-la-achizitia-sau-construirea-unei-locuinte-pentru-politistii-de-penitenciare/

24 thoughts on “Discuții ANP – sindicate pe tema aplicării deciziei 51/2019 și a OMJ privind decontarea ratelor la creditele pentru locuințe

  1. Si cu cei care au achiziționat locuinta inainte de 2019 cum ramane, dle Dumitrascu? Se va discuta si asta?

      1. Ce ați cerut dle președinte?
        Se pare că nu ne prea baga nimeni in seamă.
        Și când se întâmplă asta, ce este de făcut?…

  2. Buna ziua,
    Eu am decizie de acordare a decontului, in urma acelei adrese am fost chemat la resurse umane sa semnez un angajament de returnare a banilor pe care i-am primit in cazul in care nu aduc de la banca creditul defalcat cum sa cerut in acea adresa. Eu am decont conform legii, nu conform vreunei pareri sau pct de vedere din partea cuiva. Intrebarea este…ei ar putea face decizie de returnare a banilor? Si daca da, in baza la ce? Punctul lor de vedere bate legea?
    Mentionez ca nu am semnat acel angajament.

    1. Foarte bine ati facut ca nu ati semnat. Sper sa o rezolve cat mai repede si toti cei care au dreptul sa beneficieze.

    1. La anul cu siguranță dacă va tot continua starea de alertă cu pandemia actuala.

  3. Va rog sa puneti presiune pe cei din ANP sau sa lucrati la un proiect sa putem beneficia cu totii de acest drept si cei care au cumparat anterior de 2020, o data in cariera sa beneficieze fiecare angajat de acest ajutor. VA RUGAM ! Multumesc.

  4. Poate sta acolo,mult și bine.Așa s.a întîmplat și cu legea anterioară,din 2004 am așteptat acest drept prevăzut.

  5. Voi deasta ati venit in sisem:sa cereti si sa tot cereti.Oare daca toate aceste privilegii s-ar acorda si civililor,ar mai fi bani?de muncit nu cereti?

    1. ANP planuieste mutatrile pentru septembrie – octombrie. Legislatia secundara e gata. N-ar trebui sa fie probleme.

          1. Stările de alertă ,cu siguranță nu ne vor lăsa,ar trebui găsită altă soluție…o derogare,ceva de genul,am văzut că se încearcă un acord cu MApN…

          2. Nu prea vrea nimeni să se complice cu angajarea temporară,am înțeles că este greu de întocmit comisii…:((

  6. Trebuie facute presiuni pentru aplicarea Deciziei nr.51/20169, anp-ul trebuie strans cu usa altfel nu se poate, o sa tot stam la discutii tot anul si o sa avem doar de pierdut. Deja tergiverseaza prea mult in vederea aplicarii deciziei suntem luati de fraieri!

Comments are closed.

Skip to content