ANP despre termenul de contestare a sancțiunilor disciplinare aplicabile polițiștilor de penitenciare
penitenciar

ANP despre termenul de contestare a sancțiunilor disciplinare aplicabile polițiștilor de penitenciare

ANP transmite unităților din sistemul penitenciar instrucțiuni referitoare la termenul de contestare a sancțiunilor disciplinare aplicabile polițiștilor de penitenciare. Mai jos detalii.

Adresa ANP termen contestare sanctiuni disciplinare
Adresa ANP termen contestare sanctiuni disciplinare

În context

https://www.fsanp.com//2020/07/14/anp-instruire-cu-presedintii-comisiilor-de-disciplina-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/01/31/anp-despre-sesizarea-comisiilor-de-disciplina/

https://www.fsanp.com//2020/01/11/cazul-el-chapo-de-gherla-comisii-de-disciplina-evaluari-de-sefi-si-reinstruiri-nationale/

13 thoughts on “ANP despre termenul de contestare a sancțiunilor disciplinare aplicabile polițiștilor de penitenciare

  1. Si care e procedura de contestare a sanctiunii, faceti va rog un articol pe tema aceasta deoarece sunt multi angajati noi care nu cunosc inca procedura?

    1. Nu trebuie nicio procedura de contestare. Pur si simplu faci plângere la instanță împotriva deciziei de sancționare. Legea 145/2019 o spune clar. Eventual angajezi un avocat. Nu are rost să te mai complici cu plângere prealabilă pentru că nu se schimbă nimic și pierzi timp degeaba.

  2. Tot nu au reusit sa isi faca timp si pt propriul personal si sa respecte hotararilor instantelor ANP-ul privind decizia 51?
    la altele se pricep si se gaseste timp…..

      1. Nu s-a intamplat nimic de ieri seara pana azi. Cand vor fi progrese o sa informez. Chiar ieri i-am amintit DG.

  3. Domnule președinte, am auzit ca la concursurile care vor urma, în comisii va fi inclus și un ofițer DPCT, indiferent de natura postului scos la concurs. Este adevărat sau este un zvon? Dacă ar fi asa cred ca vor fi primele concursuri corecte după mulți, mulți ani…Stiu ca Dpct-iștii colaborează cu SRI și DNA în multe situații.

    1. Asa se pare. Daca nu vor fi DPCT-isti vor fi cu siguranta membri care sa spuna daca ceva nu e in regula. Nu cred e deloc iesit din comun avand in vedere miza.

  4. Domnule Dumitrașcu, este baza legala să te bage în comisia de disciplină și să te sancționeze în baza filmărilor de pe camerele video?

    1. Baza legala sa sesizeze comisia de disciplina, da. Sa foloseasca inregistrarile video, avem deja o sentinta ICCJ care spune ca nu.

  5. Nu conteaza parchetul daca le ia sau nu, vorbim de finalitate acum, instanta daca le ia ca probe. Acum depinde de speta. Nu se poate dicta o sanctiune doar pe baza dovezilor video. Trebuie dovedita fapta, lovirea, violenta, etc. De ex: daca este un cadru este dat la parchet pentru o presupusa violenta asupra detinutului x, si filmarea arata ca a riricat mana, dar in documentele medicale si expertiza scrie ca nu sunt urme de violenta, este in zadar camera (filmarea) si dosarul se claseaza. La modul asta, filmarea nu este proba. Exact cum ati spus domnule presedinte, este pentru o comisie de disciplina, dar nu constituie proba nici macar acolo conform deciziei ICCJ.

    1. Ptr Sorin…..am dubii in ceea ce afirmi….cunosc cazuri in care doar faptul că din imaginile video a reieșit că a fost agresat….cu toate că în evidențele medicale nu existau consemnări…agentii au începerea urmăririi penale ptr lovire si cadrele medicale ptr complicitate, fals intelectual …

Comments are closed.

Skip to content