Problemele continuă la Centrul Educativ Buziaș
penitenciar

Problemele continuă la Centrul Educativ Buziaș

În continuare probleme la Centrul Educativ de la Buziaș. Nu că n-ar mai fi fost constatate și nerezolvate și acum vreo 3 ani. Mai jos ceva detalii, pentru cei interesați.

Raport control inopinat Buzias
Raport control inopinat Buzias

Ca răspuns la deficiențele constatate se propune:

  1. Actualizarea procedurilor operaționale de sistem existențe la nivelul unității pentru a stabili un circuit clar de avizarea documentelor, în conformitate cu dispozițiile legale incidente.
  2. Efectuarea unei cercetări administrative de către o comisie numită prin decizia directorul unității cu privire la modul de derulare implementare și recepționare a produselor și serviciilor ce fac obiectul unor proceduri de achiziție. Cercetare administrativă ar avea scopul de a stabili eventualele pagube și persoane vinovate.
  3. Asigurarea separării funcțiilor de inițiere, realizare, verificare, avizare și aprobare a operațiunilor astfel încât acestea să fie încredințate, pe cat posibil, unor persoane diferite cu scopul de a reduce riscul de apariție a erorilor, fraudelor încălcării înregistrați iei precum și riscul de nedetectare a problemelor.
  4. Analizarea condițiilor de numire în funcție a persoanei care exercită activitatea de control financiar preventiv propriu pentru verificarea există în probabil indicii că ar fi ceva probleme la acest capitol și că trebuie intrat în legalitate cat mai urgent.
  5. Alte măsuri referitoare la procedurile de achiziții publice și de organizare a gestiunii bunurilor și realelor dar și referitoare la necesitatea expertizării tehnici a structurilor de rezistență a clădirilor în care au fost recent executate lucrări. Lista e lungă, rămâne de văzut câte probleme se rezolvă.

În context

https://www.fsanp.com//2019/09/09/management-prin-incompetenta-cazurile-targu-jiu-si-buzias/

https://www.fsanp.com//2019/12/19/anp-verificari-in-cazul-infractorilor-notorii-transferati-la-penitenciarul-targu-jiu-pentru-liberare-in-viteza/

https://www.fsanp.com//2019/11/19/revista-de-practica-penitenciara-numarul-2-ceva-mai-vechi/

8 thoughts on “Problemele continuă la Centrul Educativ Buziaș

  1. Probleme cu achizitii si lucrari de reparatii din anul curent. Nimic surprinzator pentru aceasta unitate. Cu atat mai mult cu cat colegii din sectorul ec. administrativ isi dau toti la “gioale” cu sprijinul catorva din operativ si al noului director. Directoare care, la preluarea imputernicirii in 2020, a fost pus in garda ca sunt probleme mari in acel sector. Dar a tinut neaparat sa iasa in evidenta, sesizand DIP-ul sa vina sa-i execute curatenia de toamna in propria ograda si, sa constate pe langa multe altele, inclusiv incompetenta functionala, organizatorica si manageriala a domniei sale. Atunci ea de ce a mai fost adusa ca manager daca nu poate sa-si pastoreasca subalternii?!?
    Ps: Ca rasplata, directoarea a fost recompensata cu 50% pe o perioada de 6 luni in 2020. Culmea, exact perioada cu probleme. Curat-murdar!

  2. Saptamana asta s-a mai miscat ceva cu decizia 51 ?
    fortam putin pe final de an poate…poate cedeaza ANP?

    1. Ma interesez saptamanal de stadiul lucrarii, asa cum v-am mai spus, si cand voi avea noutati o sa pun pe site, asa cum am tot facut. Din pacate nici salarizarea si nici semnatura pe deciziile directorului general al ANP nu e la FSANP. Cand va hotarati cu fortarea, va astept pe la mine si fortam impreuna. Cine stie?! Poate cu putin ajutor fortam mai bine.

  3. Sa vorbim si de jilava!? in special de serviciul evidenta condus de o madam extrem de frustrata care are in subordine o parte din personal pensionari care la prima strigare au plecat si cativa tineri fara experienta… o muiere pe “pastile” care jigneste si isi bate joc de toti subordonatii. vezi sefa de la evidenta de la anp si asta care a venit acum si pe care o s-o expedieze inapoi si care e doar detasata. in plina pandemie cand tu trebuie sa ai doua ture si o gramada de birouri in care sa-ti coordonezi oamenii dar la 3 ai rupt poarta. un lucru este adevarat ca a acumulat experienta de cand e sefa acolo. Dar ca om nu exista, ca femeie nici atat, e doar o mahalagioaica de care fuge lumea ca de ….. . sa nu-i vina vreun test psihologic sau control ca zboara la pensie. p.s. un fost subordonat pe l-ai jignit din cauza frustrarilor tale.

  4. Și la poarta alba a fost control și curtea de conturi , nici un raport , nimic…un singur om ,chiar de ar vrea nu poate sparge o gașcă de infractori , sunt uniți și puși pe furaciune și s ar putea sa l bage și in curbe pe director dacă insistă prea mult. Așa că primește 50% “cine merită” și cade pușcăria pe noi de atâția meritoși.

  5. Sau cum zice unul ajuns „șef de tură” întâi să ajungi director sau director general ca să poți respecta și aplica legea , iar restul facem reguli la ochi cum face el în construcții, venim la servici, ne întinde aghiotanții masa, ne face pachețelul, ne face temele(registrele), ne duce acasă, la mall, ne văităm puțin că ce greu este dar cu „ochii umflați și lipiți de nesomn”, mai o damă de treflă, dimineață dacă iese apelul bine, dacă nu are proști destui care să facă plata .

  6. Bună dimineața,credeți că aceste probleme vor afecta data de desfășurare a concursurilor din sursă externă la acest centru?Mă gândeam că poate se vor desfășura măcar anul acesta în decembrie,din moment ce am încheiat fișa medicală de vre-o trei săptămâni…

Comments are closed.

Skip to content