Ministerul Sănătății, precizări privind vaccinarea anti-coronavirus
penitenciar

Ministerul Sănătății, precizări privind vaccinarea anti-coronavirus

Mai durează până când avem vaccinul anti-coronavirus, dar Ministerul Sănătății transmite deja precizări referitoare la prima etapă de vaccinare, inclusiv pentru personalul din penitenciare.

În context

https://www.fsanp.com//2020/11/12/anp-masuri-de-gestionare-a-cazurilor-de-coronavirus-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2020/08/06/avocatul-poporului-conditionarea-intoarcerii-la-munca-dupa-carantinare-de-un-test-negativ-la-coronavirus-excesiva/

https://www.fsanp.com//2020/04/23/anp-noi-dispozitii-privind-protectia-personalului-si-prevenirea-extinderii-epidemiei-de-coronavirus/

34 thoughts on “Ministerul Sănătății, precizări privind vaccinarea anti-coronavirus

  1. In vederea preconizarii unui necesar de doze de vaccin anticovid19,va rugam ca pana la data de 25.11.2020 ora 10:00 personalul care nu doreste sa fie vaccinat sa informeze dispeceratul unitatii.Mentionam ca vaccinarea nu este obligatorie.
    Cam acesta a fost mesajul primit în urma adresei de mai sus.
    Dacă citim cu atenție adresa vedem o dată inserată 16.11.2020, ori noi toți am primit mesajul in data de 24.11.
    Tipic sistem romanesc bine pus la punct din toate punctele de vedere.
    Aveți grijă să nu vă îmbolnăviți prin penitenciar, că este jale mare și sunt mulți infectați cu toate măsurile luate, transmiterea fiind comunitară.
    In loc să ne ocupăm de testarea rapidă a tuturor salariaților și deținuților, izolarea și tratarea celor bolnavi, avem alte priorități:
    – decizia 51, care nu se poate aplica niciodată deoarece deja salariații au dat în judecată și câștigat acel spor de 25% agenți cu studii superioare cărora nu le este recunoscuta diploma datorită unei interpretări eronate a ANP;
    – 50% excepționalii, nu insist este un spor de care ar trebui să beneficieze ffff puțini dar….;
    – împuterniciții veșnici, care au adus sistemul unde suntem astăzi, dar care pot fi fff ușor schimbați când nu mai pot sau vor să accepte executarea unor sarcini sensibile, etc.
    Mai sunt și altele dar sănătate.

  2. spre norocul nostru virgulă șeful virgulă bolnav fiind de covid virgulă ne-a propus dacă vrem să ne vaccinăm virgulă că a dat mamă sa în ghioc și a descoperit un leac din fierturi de plante punct

      1. D-le președinte văd că “aleșii” noștri vor să ne lase, își dau demisia pe capete din parlament, cică nu vreau pensii speciale!!!!!
        În acest context ne putem aștepta și noi la modificări în ceea ce privește pensia militară??
        P. S. Orice vaccin este necesar… n-ar fi rău să devină obligatoriu(inclusiv pentru “polițiștii de penitenciare”) , mai ales în caz de pandemii-parerea mea..

        1. Unele partide au pe agenda eliminarea pensiilor SPECIALE. Aceleasi partide insa au explicat ca nu se refera ls pensiile MILITARE. Ceea ce nu inseamna ca discutiile despre daca raman sau nu pensiile militare se vor stinge in curand.

          1. Dle presedinte, am inteles ca la curte s-ar fi stabilit ca pensiile noastre sunt speciale si ale magistratilor de serviciu. De asemenea, am inteles ca in perioada starii de urgenta se va modifica legea pensiilor militare, in sensul ca nu se va mai putea iesi sub 55 ani si se va schimba si modul de calcul al acesteia, rezultand, probabil, o pensie similara civililor
            Ne puteti linisti si pe cei care avem peste 20 de ani de sistem si suntem aproape de finalul carierei.
            Cu respect!

          2. Nu va pot linisti pentru ca oricand va aparea un alt mesaj anonim si neasumat care, fara sa indice sursa si textul de lege in concret, va incepe cu “am inteles ca…” dupa care va urma dezinformarea zilei.

            PENSIILE MILITARE SUNT PENSII MILITARE.

            Asta spune legea indiferent de cate ori o sa repet eu asta si-o sa spuna altii ca au “inteles ca…” Sigur ca orice e posibil, dar nu vreau sa-mi pierd timpul comentand zvonuri si linistind pe cei care le raspandesc cu intentie.

            E posibil sa fie o conspiratie mondiala care sa ne tina patria mai putin dezvoltata desi extrordinara, e posibil sa fim un experiment al unei rase extraterestre, e posibil sa zburam cu meteoritu’… orice e posibil.

            Pana una alta ma uit insa la ce e constatabil si/sau poate fi folosit ca argument valid. Iar, “am inteles ca…” nu este un argument cata vreme lipseste, de exemplu, un document oficial care sa sustina afirmatia. Sau, orice alta informatie verificabila.

            In concluzie, verificati-va informatiile inainte de a va inrola in armata de zvonaci.

            ***
            Alte informatii utile: https://ec.europa.eu/romania/news/eu-myths/20200127_combaterea_dezinformării_online_ro

            Cei care răspândesc dezinformarea folosesc multe trucuri pentru a-și îndeplini obiectivele. Iată șase modalități de a vă ajuta să identificaţi dezinformarea și să opriţi răspândirea ei online:

            1. Verificați sursa

            Sunteți familiarizați cu portalul de știri care publică informațiile? Aspectul portalului seamănă cu un site web cunoscut, dar nu este totuși ușor diferit? Acest lucru ar putea însemna că sursa este una înșelătoare.

            2. Verificați autorul

            Dacă un autor sau jurnalist este credibil, ar trebui ca parcursul lor profesional să fie identificabil. De asemenea, ar trebui să poată fi găsite alte articole sau publicații pe care le-au scris. Rețineți că uneori un „expert online” poate să nu fie într-adevăr un expert în domeniul în care pretinde că este. Există o diferență între un specialist și un adept al teoriilor conspirației.

            Dacă vedeți că un cont de social media publică de sute de ori pe zi, în special pe Twitter, și la ore suspecte precum 4 dimineața, este posibil ca acel cont să fie un robot. Alte indicii suspecte includ erorile gramaticale și lipsa implicării în conversații reale.

            3. Verificați conținutul

            Știrea pe care doriți să o redistribuiți este prezentată de canalele mass-media tradiționale, precum ziarele sau canelele de radio şi televiziune? Informațiile prezentate în știre sunt aceleași cu informațiile furnizate de autoritățile și instituțiile publice sau de ONG-uri? Amintiți-vă, mass-media credibile au standarde etice clar definite, iar știrile pe care le prezintă sunt echilibrate, cu surse atribuite și context.

            4. Verificați imaginile și videoclipurile

            “Să vezi şi să crezi” nu mai este valabil. Uneori, fotografii care nu mai sunt de actualitate pot fi folosite în contexte diferite (link is external) sau pot fi complet false. Pentru a verifica dacă o imagine este reală, puteți încerca întotdeauna să urmăriți sursa originală sau să folosiți diverse “instrumente de inversare a imaginii online”.

            Rețineți că metodele de dezinformare sunt în continuă evoluție. Un bun exemplu este reprezentat de clipurile video falsificate de tipul „deepfakes”

            5. Observați modul în care știrea/povestea vă face să vă simțiți

            Dacă un articol stârnește o mulțime de emoții (negative) în interiorul dvs., întrerupeți-vă o clipă și întrebați-vă: „cineva a dorit intenționat să obțină un astfel de răspuns din partea mea? Cad în această capcană?”

            Dezinformarea este deseori concepută pentru a declanșa emoții negative și pentru a eroda încrederea în autoritățile publice și în mass-media profesionale. Dacă se întâmplă asta, este întotdeauna o idee bună să verifici povestea cu o altă sursă – o altă sursă media – și să vezi cum se compară.

            6. Raportați

            Dacă vi se pare că un cont răspândește dezinformare, raportați-l: pe el sau postarea de pe rețeaua socială. Toate rețelele sociale oferă astfel de instrumente.

          3. Va multumesc pentru raspunsul promt!
            Eu nu vreau sa dezinformez pe nimeni, sau sa ma inrolez in armata de zvonaci, doar cautam un punct de vedere autorizat. Am vazut ca la politie, pe partea de sindicate, se vorbeste cate ceva, de aceea am indraznit sa abordez subiectul.
            Cu respect!

          4. N-ati inteles, din pacate, raspunsul. Cand mai vedeti ceva pe undeva, inercati sa verificati inainte de a distribuiti si sa umflati un zvon. Ca sa nu mai spun ce nu e nevoie sa reveniti de 2-3 ori in diverse locuri.

            Asa se răspândește dezinformarea. Cu persoane care, chipurile, vad pe undeva, nu verifica, DAR distribuie. Dupa care, atunci cand le atragi atentia ca nu e in ordine, isi gasesc scuze si trec mai departe la urmatorul zvon.

            PS. Sper ca acum, dupa al doilea raspuns, ati inteles ca nu e in ordine sa raspanditi ceva daca nu verificati inainte! Cat de complicat sa fie sa vedeti daca ceea ce pretindeti ca ati citit pleaca de la ceva concret?!

  3. Mulțumesc….
    Ar fi bine totuși să rămânem cu ochii pe ei, să nu ne trezim cu vre-o surpriză și să fim puși în fața faptului împlinit…

      1. Cândva era corect. In curând o să fie corect: ” acolo e prietenii noștri”. am înțeles, ai avut note bune la gramatica.😁

          1. Sporul de studii e depasit de ceva timp.Bataia e pe 75 cu covidu si chirii – in continuare- ca “e mai scumpe” si mai profitabile.Sau in continuare, forma fara fond.

          2. @Pruteanu reloaded
            Egzact așa vrusăi să scriu cum zisăși matale…
            P. S. Auzii io pe cineva că odată cu studiile dobândești înțelepciune, dacă e prea multă înțelepciune ți se mărește cutia craniana și nu mai poți intra pe ușă….
            Pe cale de consecință!!!!! nu pot aspira la funcții de conducere sau spor de studii…
            Capisci 145??

  4. Dle presedinte,am inteles,posibila vaccinare.dar avem momentan o armă în mână si anume testarea.zilnic,zilnic apar noi si noi cazuri.ni se măsoară temperatura,haideți să facem si urmatorul pas.!!!!asta e prevenție!!!mai e putin si se împlinește 1 an de la debutul pandemiei!!!!!în momentul de față MJ-ANP nu si a testat angajații.DE CE????

    1. Probabil pentru ca nu au teste si banuiesc ca oricum nu conteaza prea mult o testare azi daca nu poti s-o repeti saptamanal. Sunt curios daca exista vreun sistem penitenciar din lume care si-a testat tot personalul. Nu ca n-ar fi ideal.

  5. Faci teste, nu mai ai pe cine băga în serviciu.
    Nimeni nu-și asumă riscul să cheme la muncă un “pozitiv”.
    Așa, ce nu știi nu te afectează.
    Pare cinic, dar e o soluție bună. Dar asta doar pentru posesorii de creier.
    Mai știți? Ca la testarea psihologică pentru funcțiile de conducere, când trebuie să iei decizia de a sacrifica o parte din soldați.

    1. Dar dacă colegul tău moare în urma faptului că tu, prezumtiv pozitiv Covid19, ai infectat colectivul din care faci parte doar pentru că ești asimptomatic și ai o imunitate mai bună, te doare sau nu???
      Bună întrebare.
      Sau ești interesat de cine intră în serviciu, pentru că te dai băiet cu creier din câte observ.
      Esti un om de nimic gardianule, nu un camarad adevărat iar din păcate cei că tine încep să fie din ce în ce mai mulți.
      Ce sa îți urez, să ai parte în familie de un astfel de eveniment nefericit că să înțelegi gravitatea evenimentului???
      Sănătate celorlalți care nu gândiți că și gardianul Jock

    2. Prietene….esti cu capu”!!!!scuze de expresie.suntem de râsul plansului!!!ce ma intereseaza pe mine ca nu mai are cine să facă serviciu?venim …ii infectam si pe ceilalti si stam ca cac …atul în iarba???așteptând să vedem cine moare sau Nu???macar în al 25 lea ceas-anp-sindicate-implicati va si testați-ne!!!odata pe saptamana,de două ori,de cate ori e necesar…

Comments are closed.

Skip to content