Avem ministru la Justiție?
penitenciar

Avem ministru la Justiție?

Cu excepția unor poze cu ambasadori și alți vizitatori, dinspre ministrul Justiției nu se aude nimic util. 

Nici măcar în ceea ce-i privește mult-prea-discutatele priorități politice. Soluții pentru bunul mers al Justiției ori pentru angajații din subordine care reclamă tot felul de înghețări de salarii și ciuntiri de drepturi, nici vorbă.

Ministrul Justiției n-a speriat prin faptul că, dint-o eroare, a ieșit să discute cu niște cetățeni angajați care protestau împotriva faptului că propriul patron se pricopsise cu un dosar penal pentru conducere fără permis (sic!). A făcut omul o confuzie, e drept, monumentală.

Mai avem ministru la Justiție?
Mai avem ministru la Justiție?

Și, n-ar fi o catastrofă. Până la urmă cineva care are pe umeri problemele din justiție, probațiune și penitenciare mai scapă din vedere detalii. Problema e că, din păcate, Stelian Ion nu reușește să se ocupe de agenda reală a amintitelor instituții și tace adânc chiar dacă oarecum prietenos și sigur fără soluții.

Avem așadar ministru la Justiție? Sau, poate nu e nevoie, și treburile merg de la sine?! Nu știu?! Poate că e suficient să avem poza cuiva, oricine-ar fi, îmbrăcat într-un costum și c-o cravată abil învârtită în jurul gâtului?!

Altfel, da, am înțeles abordarea. Nu interesează dialogul social. Guvernul găsește 2 – 3 exemple cu sindicaliști cu probleme și demonizează întrega mișcare sindicală. Am mai văzut asta în guvernele Băse-Boc când se tăiau salarii. Cu toate astea, și de această dată, mergem înainte și ne facem treaba.

În context

https://www.fsanp.com//2021/02/23/22-februarie-2021-proteste-ale-sindicalistilor-din-penitenciare-la-ministerul-justitiei/

https://www.fsanp.com//2021/02/09/mass-media-si-ministrul-justitiei-despre-protestele-angajatilor-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2021/02/03/dialog-social-inghetat/

23 thoughts on “Avem ministru la Justiție?

      1. Cine stie cand semneaza ordinul de specialist, trage de timp sa mai faca economie la buget. Ordinul trebuia sa plece de saptamana trecuta la MJ. Se cunoaste forma finala care a plecat la MJ?

  1. Orice persoană de bun simț ar fi confuză dacă s-ar trezi cu o gașcă de tâmpiți care iau apărarea patronului pentru că i s-a întocmit dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Nu înțeleg, ce este epic la filmarea aia, în afară de absurditatea protestului? De ce nu a protestat înainte să i se întocmească dosarul penal?

  2. Domnule presedinte,
    Va rugam sa discutati cu noul director general modalitatea defectuoasa in care se pune in plata majorarea de 75%. Nu este posibil ca cei care suntem doar un sot angajat in sistem sa primim majorarea doar din data de 5 decembrie.
    Este o interpretare defectuoasa si restrictiva, in conditiile in care legislatia nu prevede acest lucru.

    1. Nu e corect si asta a fost si pozitia noastra la discutarea proiectului. MJ sustine insa ca se poate doar din 05 decembrie pentru ca de atunci a aparut explicit in lege aceasta prevedere.

        1. Singura solutie este instanta. Interpretarea e abuziva pentru ca dreptul exista si inainte chiar daca MJ se face ca nu intelege. Noi am pregatit deja documentatia pentru CNCD. Finalizam si trimitem.

    1. Avem in sistemul penitenciar femei in fiecare zi din an. Nu doar de 8 martie.

    1. Un raspuns corect. Daca n-aveti ce face si aveti de gand sa va contrati cu cineva mutati-va in alta parte.

  3. Marius,la multi ani de 8 martie,ziua femeii 😂😂😂
    Nu sunt misogin,doar ca Marius e de fapt Maria de la ANP

      1. Care este stadiul ordinului cu specialistul de clasa?
        A plecat in forma finala dupa observatiile dvs la Mj pt semnare?

        1. Este la MJ la semnat. Da. A fost transmis si observatiile preluate de catre ANP.

Comments are closed.

Skip to content