Întâlnire între sindicate și directorul general al ANP
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Întâlnire între sindicate și directorul general al ANP

Miercuri (21.04.2021), începând cu ora 11:00, la sala de festivități a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), va avea loc o ședință între sindicatele reprezentative din penitenciare și conducerea ANP.

Problemele ridicate de FSANP

  1. Folosirea echipelor operative speciale (EOS) în alte scopuri decât cele pentru care au fost create (ex. Penitenciarul Gherla);
  2. Discutarea prealabilă în consiliul de conducere al ANP a mutărilor/detasarilor/împuternicirilorpolitistilor de penitenciare din competența de gestiune a resurselor umane a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor;
  3. Ultrajele – demersuri actuale și viitoare ale Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru creșterea gradului de siguranța a personalului;
  4. Analiza oportunității renunțării la programul secvential și revenirea la program normal de lucru(08:00-16:00), în contextul vaccinarii personalului din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și din unitățile subordonate;
  5. Avansarea polițiștilor de penitenciare într-o funcție imediat superioară la aceeași poziție din statul de organizare realizată în baza evaluării profesionale anuale – în cel mai scurt timp de la data îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege, în scopul evitării apariției unor potențiale prejudicii materiale ca urmare a întârzierii nejustificate a acesteia.

În context:

https://www.fsanp.com//2021/03/12/anp-intalnire-de-lucru-cu-sindicatele-din-sistemul-penitenciar/

https://www.fsanp.com//2021/02/09/mass-media-si-ministrul-justitiei-despre-protestele-angajatilor-din-penitenciare/

https://www.fsanp.com//2021/02/03/dialog-social-inghetat/

15 thoughts on “Întâlnire între sindicate și directorul general al ANP

  1. Începeți protestele la poarta penitenciarului dacă vreți să obțineți ,,specialit de clasă”.Toate penitenciarele in același timp.E mult mai util decât la București.Daca o taraganati așa face și MJ.

  2. Domnule presedinte o întrebare as avea legat de decontarea facturii turistice pentru anul 2021, adica eu am fost in concediu in ian si tot la sf ian.am depus si cererea pentru decont fact .turistică până în abrogarea legii , si acum întrebarea mea catre dvs este : legal se mai deconteaza ptr a ul 2021 cei care am depus până în abrogarea legii? Ca de la unități ne au raspuns cei de la financiar ca nu se mai deconteaza nimic pentru cei care au depus pana in abrogarea legii, unii si au primit chiar si facturile înapoi.Poate miercuri la întâlnirea cu domnul DG aflati in raspuns in acest sens.Multumesc anticipat.

  3. Puneti accent si pe lipsa personalului,la penitenciarul SLOBOZIA e jale,doar dasdrp nu vede problema,nu il intereseaza vulnerabilitatile create de aceasta lipsa a personalului i se pare normal ca cel din postul de paza sa nu coboare 12 ore din foisor sau ca cel de pe sectie sa gestioneze singur 110 ppl.

  4. Domnul presedinte va rog frumos sa puneti accent pe lipsa de personal,la penitenciarul SLOBOZIA este jale,singurul care nu vede problema si nu recunoaste vulnerabilitatile este dasdrp,i se pare perfect normal ca cel din postul de paza sa nu coboare 12 ore din foisor,inclusiv masa se serveste in post sau cel ce face serviciu pe interior este lasat sigur sa gestioneze o sectie de 110 ppl.

  5. Poate puneți bifa și echiparea completă a Grupelor Operative, echipare care lipsește cu desăvârșire de ceva ani buni! Înființarea SASS în fiecare unitate, indiferent de regimul acesteia! Cine nu vede utilitatea SASS, înseamnă că nu lucrează în pază! Ori, protecția personală dar și modul de gestionare în mod profesionist al incidentelor, ar trebui să primeze dar fiind ca lucram în Penitenciare!
    Lipsa personalului din unele unități (cereți informații din fiecare penitenciar) duce la slăbirea siguranței dar și la acumularea de stres în rândul celor care îndeplinesc (fără voia lor) cumul de funcții!

      1. Domnule președinte as completa și eu cu ceva la propunerea colegului referitoare la SASS.. Neapărat dar neaparat sa fie reluate modulele de pregătire la Grupele Operative.. Sunt f mulți tineri încadrati chiar și la SASS și e nevoie de acele module de pregătire la nivel regional care se făceau… Seful nostru era nemulțumit de faptul ca de aproximativ 3 ani de zile nu au mai avut o convocare la nivel național in care sa mai fie ridicate și alte probleme cu ofiterii specialiști ai ANP…. Pe lângă înfometații de sporuri și drepturi sunteți și oameni care vrem sa fim profesioniști și sa ne facem treaba asa cum trebuie… Cu respect!

  6. Nu uitati de lipsa acuta de personal si din cadrul sectorului economico administrativ la Slobozia. In logistica a ramas un singur ofiter (directorul adjunct) si acesta importat din operativ. La medical alt dezastru, va iesi la pensie medicul si sa vedem cum se mai obtine autorizatia de functionare.

    1. Lipsa de personal este în tot sistemul. Conducerea ANP de acum câțiva ani știa ca OMJ privind concursurile va deveni neconstituțional și nu a făcut nimic. Acum se plânge ANP ca nu are angajați în sectorul economic sau în operativ.

      Mă intreb retoric: Șefimea anepista de acum câțiva ani ce făcea, știind ca vor veni vremurile astea? În afara de a-și asigura majorarea salariala de 50% pentru a pleca la pensie indestulată?!

  7. Din pacate ,asta realitatea in toate penitenciarele ! Exista o lipsă mare de personal in toate sectoarele de activitate !

  8. Buna seara Dl Președinte! Va rugam sa expuneți Dl DG nou ca exista probleme cu decontul și pentru pensionari( oftalmologie, Stomatologie) in lipsa unui OMJ care sa reglementeze aceste drepturi din Legea145/2019.Multă stima

  9. Salutare, din pacate nici in prezent cu toate ca au foarte multe concursuri în desfășurare treaba merge extrem de greu. Concurs postat in data de 05.10.2020 nici pana astăzi nu a fost finalizat! Pai și dacă ne dorim sa intrăm în sistem ajung doamne iartă mă la vârsta pensionării până se termină un concurs! Să numai vorbim că la scris testele sinteză nu se mai dau la alte instituții din 2010. Dar asta e România ne dorim să angajăm dar facem tot posibilul sa ii picăm!

Comments are closed.

Skip to content