10.05.2021: CPT în penitenciarele din România
penitenciar, stiri

10.05.2021: CPT în penitenciarele din România

În datat de 10.05.2021, Comitetul European pentru Prevenirea Torturii şi a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) își începe vizita în penitenciarele din România.

Rolul și componența CPT

CPT organizează vizite la locurile de detenţie pentru a evalua situatia persoanelor private de libertate. Aceste locuri includ penitenciarele, centrele de reeducare, centrele de arest preventiv din cadrul poliţiei, centrele pentru imigranţi, spitalele psihiatrice, adăposturile sociale etc.

Delegaţiile CPT fac vizite periodice (de obicei o dată la patru ani), dar dacă este necesar se pot întreprinde şi vizite “ad hoc”. Membrii CPT sunt experţi independenţi şi imparţiali, cu experienţă în diferite domenii, incluzând avocaţi, medici şi specialişti în domeniul penitenciarelor sau  al poliţie.

Primul penitenciar vizitat – Penitenciarul Giurgiu

Delegația CPT va vizita prima dată Penitenciarul Giurgiu și Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din București, după două zile de discuții cu reprezentanții Ministerului Justiției.

3 thoughts on “10.05.2021: CPT în penitenciarele din România

  1. Buna ziua! Am o întrebare in afara subiectului: pentru pensionari se decontează lentilele de ochelari? Care este cuantumul si procedura? Va multumesc.

  2. Ministrul Justitiei discuta mâine despre modificarea legii pensiilor magistraților și a pensiilor polițiștilor de penitenciare.

Comments are closed.

Skip to content