Lucian BODE blochează ocuparea a 32 de posturi de director de penitenciare
ANP, penitenciar

Se-apropie concursul de directori de penitenciare

În cadrul ședinței din data de 12.05.2021, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a anunțat că luna viitoare are în plan ocuparea prin concurs a posturilor vacante de director de penitenciar.

Manager vs. comandant

Sistemul penitenciar ar fi trebuit să depășească pubertatea prelungită de după ”demilitarizare” și să aibă o schimbare de atitudine, întrucât am devenit funcționari publici cu statut special, iar comandantul a fost înlocuit de director, iar cărprăria ar fi trebuit înlocuită, la rândul ei, cu viziunea.

Managerii căzuți în găleata cu var au renunțat declarativ la ”Vă ordon!” și au trecut la rumegat de ”Îmi asum!”. În unele unități penitenciare avem manageri cu un comportament simbiotic de comandant și director. Nu dau nume. Se știu ei… Îi știm și noi, însă nu e un articol dedicat lor. Vor fi altele.

 

5 thoughts on “Se-apropie concursul de directori de penitenciare

  1. Pe bune ? Vor fi scoase toate functiile de director de penitenciare la concurs ?Nu se poate ca unul ,două sa fie ocupate de imputerniciți? Din start cei care sunt actualmente imputerniciți ar trebui să participe ca sa dea dovada de puterea exemplului ,a lucrului bine facut. Mult succes si sa nu avem surprize ,decât placute cu manageri de top !

  2. Directorii de Penitenciare ar fi bine și legal fără împuterniciri , de carieră și prin examene 100 % .
    ( testeri psihologice , etc…) .

  3. Care sunt in stare sa treaca un test pshihologic ca unii au iesit inapti noroc ca au m-ai pupat niste moaste pe la ANP la resurse si au trecut bine mersi

  4. Puțini se pretează pentru funcția de director. Dar mai este în joc și factorul politic… altfel nu poți ajunge sus…

Comments are closed.

Skip to content