Fișa postului - condiție pentru aplicarea Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019
ANP, penitenciar

Fișa postului – condiție pentru aplicarea Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) consideră că pentru aplicarea Deciziei ÎCCJ nr. 51, raportat la legislația incidentă carierei polițiștilor de penitenciare, este necesară întocmirea fișier postului astfel încât sarcinile să fie distribuite în funcție de coeficient.

Fișa postului în funcție de coeficient

Angajatorul dorește întocmirea fișier postului în funcție de coeficient. Practic această măsură nu va fi fiabilă. În teorie este posibil, în practică este aproape imposibil. Cum stabilim sarcini supraveghetorilor, agenților pază perimetru, post control care au coeficient mai mic? Execută supravegherea sau paza parțial?!

Sindicatele au solicitat participarea MJ în grupul de lucru

Pentru că soluția aleasă de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) este imposibil de pus în aplicare, organizațiile sindicale au solicitat ca în grupul de lucru să participe și un reprezentant al Ministerului Justiției (MJ).

Grup de lucru peste 3 săptămâni

În grupul de lucru care se va organiza peste 3 săptămâni, sperăm ca ANP să renunțe la această soluție imposibilă, iar șefii de structuri din Aparatul Central să aibă curajul să declare că practic această soluție va îngreuna și mai tare activitatea sistemului penitenciar.

10 thoughts on “Fișa postului – condiție pentru aplicarea Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019

  1. Am si eu o intrebare referitor la fisa postului daca tot s-a adus in discutie…aceasta poate fi modificata unilateral de catre conducere?Si daca da ce se intampla daca refuz sa o semnez? Va multumesc anticipat pt raspuns

    1. Puteți, dar asta nu înseamnă ca nu veți putea lua la cunoștința despre ce scrie in ea. O sa se facă o comisie sau v-o trimite prin posta si riscați si comisia de disciplina. Asta in cazul in care fisa postului este întocmita cu buna credință.

  2. ANP ul să mai iasă din birouri, k se comportă exact ca Ceaușescu, trăiesc în altă lume , când vin în control se văruiesc bordurile și stâlpii.
    La poarta albă , la schimburi situația e jalnică , nu recuperări, nu concedii, ba mai mult , au luat oameni de la tură și i au dat în alte sectoare . Și acum se gândesc ei , să modifice fișa postului , ca să tragă tot de fraieri. Să meargă la cei ce plimbă cafeaua zilnic dintr-un birou în altul să le modifice fi șa !

  3. Dl Dorobantu vam intrebat de sporul de specialist de clasa mai intram in posesia lui sau nu multumesc

Comments are closed.

Skip to content