Titlul de ”specialist de clasă” - discuții de la Ministerul Justiției
ANP, justitie, sindicat

Precizări: specialistul de clasă – 07.07.2021, dată cheie

Ministerul Justiției (MJ) a transmis organizațiilor sindicale că în aproximativ 1 săptămână OMJ privind specialistul de clasă va fi trimis spre publicare la Monitorul Oficial (MO).

După publicare polițiștii de penitenciare vor primi banii

MJ a considerat că nu poate să țină mai puțin de 30 de zile proiectul de OMJ în dezbatere publică deoarece legea le interzice, deși sindicatele au solicitat urgentarea acestei proceduri.

După publicarea OMJ în Monitorul Oficial, polițiștii de penitenciare vor primi banii, însă vom fi condiționați de o rectificare bugetară în acest sens. MJ declară că nu vor exista probleme la rectificarea bugetară din luna August. Șansele să fie publicat înainte de rectificare sunt maxime. – declară secretarul de stat (președintele comisiei mixte).

Deci în jurul datei de 07.07.2021, OMJ privind specialistul de clasă va fi publicat și va produce efecte.

23 thoughts on “Precizări: specialistul de clasă – 07.07.2021, dată cheie

  1. O întrebare… Prin decembrie s-a dat un OUG prin care s-au înghețat veniturile bugetarilor. Cum putem beneficia de specialistul de clasa din moment ce suntem sub incidenta acelui OUG. Ca în OUG spune ca veniturile sunt înghețate la nivelul lunii decembrie 2020. De aia s-a și acționat repede la politie cu acest specialist de clasa… Ei au prins câteva zile de specialist în luna decembrie 2020 și de aceea ei nu sunt afectați de acel OUG….

  2. Buna ziua domnule presedinte, intrbara este se va plati retroactiv de la 1 ian 2021? Sau de aici inainte…incepand cu 7.07.2021, inseamna ca e posibil sa între in salariul din 10.07, sau din luna august ?? vom vedea banii efectiv Multumesc anticipat

      1. Cu Craiova ce facem?!? Cu pms ul….e jale in unitate…sunt numai măsuri fata cap….cat mai stăm cu acești împuterniciți….?!??

  3. Concret, cand ar trebui sa simtim pe card aceasta majorare salariala (daca ii putem zice asa) ?

  4. Domnul presedinte intrebare legata de mutari, daca se aprobaa la mai multe unitati, atunci alege agentul sau anp ul unde va ajunge?

          1. Daca incepand cu luna aceasta am schimbat sectorul de activitate(din sdrp in seap) mai beneficiez de acest spor? Mentionez ca am 10 ani vechime in sdrp. Multumesc

  5. Daca am trecut de la Evidenta detinuti la Organizarea Muncii, voi mai beneficia de acest spor?

Comments are closed.

Skip to content