Ministrul Justiției garantează dialogul social cu sindicatele. Directorul general al ANP amenință sindicatele cu instanța de judecată. Echilibru versus lipsă de judecată.
FSANP, sindicat

Ministrul Justiției garantează dialogul social cu sindicatele. Directorul general al ANP amenință sindicatele cu instanța de judecată. Echilibru versus lipsă de judecată.

În prezentul articol vă voi prezenta diferența de abordare și viziune dintre domnul Cătălin PREDOIU – ministrul Justiției și domnul Dan HALCHIN – directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Echilibru versus lipsă de judecată. În data de 15.12.2022, ministrul Justiției, domnul Cătălin PREDOIU și-a manifestat deschiderea spre un dialog eficace cu reprezentanții organizațiilor sindicale, punând accentul pe o comunicare instituțională loială. În data de 04.01.2023, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), domnul Dan HALCHIN, și-a permis să jignească și să amenințe un președinte de federație cu instanța de judecată. Acum, vă las pe dumneavoastră să decideți care dintre cei doi conducători de instituții publice este echilibrat și care este lipsit de judecată!

Orice faptă “bună” nu rămâne nepedepsită

Pentru că Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a semnalat de fiecare dată “rețeta proastă” de conducere a Poliției Penitenciare, indiferent de ocupantul scaunului de director general, o vom face și de această dată. Am semnalat ministrului Justiției folosirea aberantă a resurselor Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), instituție publică trecută pe persoană fizică de către dr. Dan HALCHIN. Un fel de SRL sau PFA “Halchin și Asociații”…

Nr. 04/04.01.2023
Exemplar unic

Domnului ministru Cătălin PREDOIU

Ministerul Justiției

Stimate Domnule Ministru,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@www.fsanp.com/, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte, membră a Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA, vă aduce la cunoștință următoarele:

Facem precizarea că anul 2022 a reprezentat un blocaj instituțional între Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și TOATE SINDICATELE, iar lipsa de respect a domnului Dan HALCHIN la adresa partenerilor sociali a atins cote alarmante, fiind materializată prin: dispoziții către subalterni (directori generali adjuncți, directori de direcții, șefi de servicii) de a bloca pe Whatsapp reprezentanții sindicatelor, replici caustice către organizațiile sindicale postate pe pagina personală de Facebook a directorului general, aprecierea superficială („Nu este o urgență asta!”) a unor probleme importante de sistem care au avut consecinte grave asupra imaginii sistemului penitenciar. Toate aceste situații, în care directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a tratat cu superficialitate problemele sistemului penitenciar și a manifestat o atitudine necorespunzătoare față de reprezentanții polițiștilor de penitenciare au acutizat tensiunile între partenerii sociali, iar problemele din sistemul penitenciar în loc să fie rezolvate s-au agravat. În tot acest timp directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, s-a prefăcut că rezolvă problemele polițiștilor de penitenciare, în realitate acestea au fost mușamalizate, iar persoanele responsabile nu au fost trase la răspundere, situație care a condus la creșterea sentimentului impunității în rândul polițiștior de penitenciare.

În data de 15.12.2022, cu ocazia participării dumneavoastră în cadrul Comisiei Mixte de Dialog Social din Ministerul Justiției (MJ), ați garantat organizațiilor sindicale reprezentative la nivelul poliției penitenciare că, în anul 2023, atât Ministerul Justiției (MJ), cât și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) vor avea un dialog social, o comunicare și o colaborare mult mai eficientă și mai onestă cu organizațiile sindicale partenere din sistemul penitenciar. Hotărârea dumneavoastră de a îmbunătăți dialogul social și colaborarea dintre angajator și sindicate a fost transmisă, chiar în timpul ședinței, conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), iar reprezentanții polițiștilor de penitenciare au apreciat deschiderea dumneavoastră pentru rezolvarea problemelor recurente din poliția penitenciară.

În realitate, dialogul și colaborarea cu directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, s-a deteriorat profund, chiar după plecarea dumneavoastră din ședință. La câteva minute după ce ați părăsit sala de ședință, domnul director general Dan HALCHIN a afirmat că în opinia sa dialogul social și colaborarea dintre Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și sindicate nu necesită îmbunătățiri, fiind suficientă maniera aleasă de acesta de a colabora și comunica cu reprezentanții polițiștilor de penitenciare în anul 2022, afirmând: “Mai mult de atât nu pot., stârnind reacția președinților federațiilor sindicale.

Văzând reticența directorului general Dan HALCHIN de a pune în aplicare dispoziția dumneavoastră de a îmbunătăți colaborarea instituțională ANP-SINDICATE, domnul secretar de stat Bogdan ILEA i-a atras atenția domnului Dan HALCHIN, reiterând mesajul/dispoziția dumneavoastră cu privire la colaborarea și dialogul dintre Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și partenerii sociali.

În continuare, vă detaliez forma de dialog și colaborare aleasă de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, cu Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Având în vedere că, în data de 04.01.2023, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a ales, printr-un comunicat de presă transmis opiniei publice, să amenințe cu instanța de judecată președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), apreciem că abordarea directorului general depășeste limitele absurdului și pune într-o lumină nefavorabilă Poliția Penitenciară.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, aflat în concediu de odihnă își permite să jignească și să amenințe un președinte al unei federații sindicale care face publice abuzurile și ilegalitățile săvârșite de acesta în exercitarea atribuțiilor profesionale. Este o premieră în justiție și sau penitenciare ca un șef de autoritate publică de sub cupola Ministerului Justiției (garantul respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti) să folosescă abuziv și ilegal instituția în scopuri personale, așa cum o face domnul Dan HALCHIN.

Vă înaintez conținutul comunicatului de presă al directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, care conține amenințări, jigniri și informații false:

„COMUNICAT DE PRESĂ ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR

Văzând acuzațiile lansate în spațiul public de dl. Cosmin Dorobanțu, liderul sindical al Federației Sindicatelor din A.N.P. (F.S.A.N.P), cu privire la asigurarea conducerii Penitenciarului Giurgiu, Administrația Națională a Penitenciarelor face următoarele precizări:

1.Funcția de director al Penitenciarului Giurgiu este vacantă din 25.11.2022. Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a înaintat Ministerului Justiției o propunere pentru împuternicirea pe funcția respectivă a unui ofițer din afara unității menționate, fapt care s-a materializat începând cu data de 01.01.2023.

2.Până la parcurgerea procedurii menționate la punctul 1, funcționalitatea curentă a fost asigurată de directorul adjunct reintegrare socială, persoană care ocupă această funcție ca titular printr-un concurs organizat în anul 2016.

3.Afirmațiile privind: revocarea din funcție realizată de ministrul justiției, desemnarea ilegală sau acordarea unui spor salarial cu încălcarea prevederilor legale, nu au niciun fundament real, fiind doar o manifestare lipsită de loialitate instituțională și o încercare de compromitere în plan mediatic, la care dl. Cosmin Dorobanțu apelează, nemulțumit de faptul că, în ședința Consiliului de Conducere din 22.12.2022, nu a reușit să-și impună punctul de vedere pe anumite subiecte, pe fondul lipsei unui minim de argumente obiective.

4.Având în vedere totala lipsă de fundament a acuzațiilor, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor va depune, în perioada imediat următoare, o acțiune în instanță, astfel încât după obținerea unei soluții, opinia publică să beneficieze de o informare obiectivă asupra situației.”

Considerăm că funcția publică, inclusiv cea de directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) implică și critici din partea organizațiilor sindicale, societății civile și mass-mediei. Este lipsit de echilibru și responsabilitate să reacționezi impulsiv și infantil dintr-o funcție publică de o asemenea anvergură, ca cea de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Comportamentul și atitudinea unui polițist de penitenciare care ocupa o funcție de top management din sistemul penitenciar trebuie să implice stăpânire de sine, flexibilitate, empatie, deschidere către oameni. Dan HALCHIN, în calitate de director general, trebuie să dea dovadă că are capacitatea de a rezolva probleme și de a depăși situații de criză. Or, acțiunile directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), incapacitatea acestuia de a pune în aplicare dispozițiile trasate de dumneavoastră, în calitate de ministru al Justiției sau de către domnul secretar de stat Bodgan ILEA, în calitate de coordonator al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), demonstrează că Dan HALCHIN nu are capacitatea, atitudinea și comportamentul unui polițist de penitenciare demn să conducă Poliția Penitenciară.

Având în vedere aspectele anterior menționate, vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri de corijare a comportamentului abuziv și ilegal al directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, întrucât atitudinea acestuia excede normelor deontologice ale polițiștior de penitenciare.

În scopul unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU

Președinte

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

60 thoughts on “Ministrul Justiției garantează dialogul social cu sindicatele. Directorul general al ANP amenință sindicatele cu instanța de judecată. Echilibru versus lipsă de judecată.

  1. Mda! L-am lăudat pe H pentru ca a avut curaj sa răstoarne butoiul cu pulbere de la Baia Mare, pentru ca acolo colectivul (cu excepția celor 4 femei ce l-au ajutat pe Guru) e foarte bun profesional… Iar el da cu mucii în fasole prin anumite decizii … Păcat!

    1. Exista o singura diferența intre Dan HALCHIN si Horia CHIȘ. D. Halchin nu abuzează sexual subalterne, in rest are același comportament de tiran care ia decizii pripite si infantile. Si mai e o diferența: Dan HALCHIN nu cunoaște legea.

      1. Nu îl cunoașteți destul de bine pe Guru… Fără sa ma refer la cineva anume, sunt convins ca exista oameni care nu se potolesc niciodata, mai ales când scapă de condamnarea cu executare… Ei sunt în stare de absolut orice … Și acestor oameni nu trebuie sa le dai mai multe șanse în viata, indiferent de cât de bine te aburesc cu credința (falsa, bineînțeles) în Dumnezeu… Pentru ca de fiecare dată ei spun una (recunosc de obicei păcatele neînsemnate) și apoi imediat …. revin la metehnele vechi…. Poți sa ii prinzi în flagrant ca fac pact cu necuratul, ca imediat neaga cu inversunare … De asemenea exista oameni pentru care imaginea proprie înseamnă totul, chiar dacă e clădită NUMAI prin minciuni regizate cu grijă… În opinia acestor indivizi, oamenii NU SUNT asa cum SUNT în realitate, ci SUNT asa cum sunt percepuți de ceilalți… Și asa ceva nu se poate întâmpla decât într-un sistem corupt, în care politicul își baga coada periodic..

        1. Va referiți cumva la cineva care a organizat o revolta a deținuților într-o pușcărie în 2005 și apoi imediat, în loc sa fie dat afara din sistem, a fost promovat politic șef al SIPA la nivel național la propunerea unui președinte de comisie parlamentara? Întreb și eu🤔

    2. Greșit!

      Directorul Halchin l-a destituit pe Chis după ce scandalul A APĂRUT ÎNPRESĂ.

      Nu înainte!

      Înainte l-a premiat vreo 3 trimestre consecutiv cu majorarea de 50%

      1. Dar cine a spus ca fost altfel… Și nu l-a destituit după ce a apărut treaba în presă, ci după ce a trimis Auditul și DIP, ca să aibă motive de revocare … Halchin a venit la Baia Mare la o luna după întâmplările relatate de Recorder și i-a arătat pisică neagra lui Chiș și probabil i-a promis 2 trimestre cu 50%, numai sa se ducă naibii în pensie… Separat de acest lucru, ceea ce ingretoseaza lumea este ca acum dau declarații în favoarea lui Guru cei care s-au lăsat “cumpărați” de el prin excursii în străinătate și 50% acordați pe criterii care nu au legătură cu realitatea…

  2. Buna ziua! O altă decizie abuzivă a d-lui moșier este și trecerea membrilor eos la un program de 8 h fara o bază legală,aceasta decizie aducând prejudicii financiare importante

      1. Pai nici un membru de sindicat nu va adus la cunoștință? Niste fricoși.Cei care nu au promovat evaluarea desfășurată Intr un mod subiectiv au fost dați la program de 8 h încălcând codul muncii,decizia 556,cu scopul de a ne pregăti.La program de 8 h zilnic am avut instanțe,transfer și alte activitati specifice,ajungând să pierdem in jur de 1250 net lunar.Dl moșier a dispus însă că cei care au participat la defilarea din București să rămână la programul 24 cu 72.In acest moment din ce am înțeles Rahova,Jilava au program normal restul avem program de 8 h.Asta este moșierul specializat in drept.O zi buna!

        1. Dacă ai citit decizia 556 atunci înțeleg de ce nu prea pricepi ce cauți la 8 ore ….încearcă cu decizia 566…poate acolo totuși o sa înțelegi de ce ești la 8 ore dacă n ai promovat probele domnule Neculau…

          1. Am greșit Nr deciziei,mă poți răstigni de Paște.Ca sa pricepi și tu ,vad că te faci că nu înțelegi,bază legală a trecerii membrilor EOS la un program de 8 h in cazul nepromovarii evaluării este decizia 43589/DSDRP/4.10.2022 care la rândul ei are baza legală OMJ Nr 35131/C/2020.In omj ul de mai sus la art 78 al 1 zice clar ce se întâmplă în cazul în care nu se trece evaluarea,lucru ignorat de specialiștii Anp.Cat despre nume ,mi as dori sa fiu că dl amintit de tine,a fost singurul împreună cu 2 colegi de la Iași care s au revoltat in timpul evaluării și a criticat implicarea observatorilor in numărarea exercițiilor Lucru criticat și de specialistul Nr 1 ,DL.Roman,care a atras atenția asupra faptului că va fi o execuție a membrilor SASS.Ca sa pricepi și tu toată pregătirea,buna,rea am făcut o din timpul meu liber și pe banii mei.Tu ascundete in spatele numelui SASS și rămâi ghiocel toată viața ta.O seară plăcută!

    1. Care sunt prejudiciile financiare Andrei???
      Sau este vorba doar despre EOS, care la un program de 24 h vedeau penitenciarul doar câteva zile pe luna???
      Nu sunt dintre cei care îl susțin pe DG ANP iar acest fapt este bine cunoscut de dl Dorobanțu, pe care aici am criticat cu argumentele domniei sale de susținere la acea vreme a actualului, iar din câte știu fostului DG și nu de acum ci de vreo câteva luni
      Poate când postați veniți și cu argumente nu numai cu săgeți

  3. Atenţie la concursul pentru ofiţer evidenţă de la Arad. Este de dorit ca cei în drept să manifeste vigilenţă maximă. Există suspiciunea că unii candidaţi vor beneficia de “un suport în plus” din considerente de relaţii apropiate, prietenie şi /sau cumetrie cu persoane aflate pe filiera comisie-director-Dga-Dg.!!!!!!

      1. Mai pe scurt, un anume candidat D C de la C E Buzias care este finul domnului director de la P Arad va candida pe un post de ofițer evidenta,,pentru a treia oara și poate cu noroc de data aceasta, iar unul din membrii comisiei este vestita doamna Tutanis aliata de încredere și de suflet a lui ex Alexxev care păstrează tradiția de a lua un examen cu pile și subiecte aflate înaintea concursului( Tutanis tot asa a obținut funcția de care se mândrește în prezent)

        1. A ajuns tutanis in comisia de evaluare?! Vai si-amar! Asta da profesionalism! Ma gandesc ca atunci cand esti “specialist” in comisie stii sa calculezi si cand expira un termen/pedeapsa….. O fi suficient sa ai proptea pe dr Alexeev? Uite ca da! Tot felul de speciali! Se duce dracului sistemul cu astfel de valori! Promovati toti incultii si o sa aveti un sistem de elita!

        2. Pai se lauda ca a luat cea mai mare nota din sistem! Deci a fost pregatita…. Cu o seara inainte….. Asa se face cariera! Poate o ajuta dl dr alexeev sa obtina si titlul de doctor, ca el e profesor. Nu te lasa, Georgica!

      2. Da, există suspiciuni de fraudă la Buziaş atunci când un candidat este finul directorului de la Arad (unitate în care se organizează concursul) şi prieten bun cu Cosma, împuternicit director la Buziaş (protejatul lui Halchin, venit de la Arad, cel care este cunoscut că bătea deţinutele şi subalternii de acolo). Mai mult, acelaşi candidat se află în relaţii de prietenie cu un membru din comisie desemnat de Timişoara dar şi cu directorul general adjunct Marian Ilie. Mai crede cineva în coincidenţe?

        1. Da ce, nu-i mai place șef de garaj, acum vrea ofițer la evidenta? Da bine, consoarta lui mare șefă și el amărât de agent. Lasa ca o sa- l ajute și pe el Marian Ilie. O vai dar oare va face din nou naveta consoarta la București sa-l imbuneze pe Iliuță cum a făcut și pentru ea…ups.

  4. Este trist si revoltător de-a dreptul cum unii slujbași ai statului au confiscat instituțiile și le-au trecut pe persoana fizică transformandu-se din funcționari publici in moșieri alături de neamuri,afini si obedienți. Ce se întâmplă în ANP,cu beția puterii si faptul că unii au uitat de unde au plecat se întâmplă din păcate si in teritoriu unde sunt adevărate “caracatite ” ale managerilor de tipul acestui Halchin căruia unii i-ati acordat credit de la început.Vezi Doamne,a plecat de jos,a reușit prin propriile forțe, bla,bla,bla.

  5. Nu trebuie sa va mire domnule Președinte, Halchin a ajuns de pe foișor director de penitenciar, dacă nu ma înșel a fost primul caz din sistem . Același Halchin acum spune ca trebuie sa ai vechime sa promovezi in funcție de conducere . De ce ne mira ?

  6. Poate faceți articol și despre cei din direcția sdrp. Păun, Roman și (editat admin). Au tot promovat în unități o aplicație de acces care nu respectă prevederile legale, bulversând astfel activitatea. Plus multe altele… Sunt multe de zis despre aceștia. Ar trebui umblat și pe acolo

      1. Aplicația acces persoane civile…Dan halchin a dat adresa in unități cu pilotarea acesteia. Dar nu respecta RSLD ul…informați-va despre acest lucru la.paza

  7. Aplicația asta de acces de care vorbiți e foarte bună și ne scapă de multă birocrație. Noi o folosim de vreo 2 luni și merge relativ simplu. Aprobările se dau în format electronic. Ăsta e și viitorul, de fapt.

    1. Specialistule. Vezi că SSSD nu poate verifica daca au interdicție cei care vor acces în penitenciar..

      1. Poate, specialistule. Bineînțeles că SSSD poate verifica interdicțiile de acces. Din programul de evidență.

  8. Ăsta este Penitenciarul Timișoara!!!
    Stimați colegi, Va aducem la cunoștință faptul că în urma verificărilor efectuate de către compartimentul financiar s a constatat o eroare în programul de salarii prin aplicarea unui spor suplimentar de 12,5% la cuantumul salariului de funcție din 2022 pentru toți angajații care au beneficiat de sporul aplicat specialistului de clasă. Eroarea la care facem referire s-a produs începând cu salariul lunii decembrie 2021 plătit în luna ianuarie 2022 și până în luna decembrie 2022 când a fost plătit salariul aferent lunii noiembrie. Vă informăm că au fost efectuate toate demersurile necesare în vederea corectării erorii semnalate prin recalcularea salariilor tuturor angajaților afectați de eroare, astfel că sumele acordate necuvenit vor fi recuperate eșalonat după finalizarea cercetării administrative, cel mai probabil începând cu luna februarie 2023. Persoanele care se regăsesc în tabelul atașat vor putea cere informații cu privire la sumele ce trebuie restituite și modalitatea de calcul la biroul financiar începând cu data de 09.01.2023, persoana de contact fiind doamna Suciu Mihaela. De asemenea va informăm că începând cu salariul lunii decembrie care va fi plătit în 10 ianuarie acest spor necuvenit de 12,5% nu va mai fi acordat și nu va mai apărea în fluturaș. Ne pare rău pentru situația creată dar trebuie sa înțelegem cu toții ca am beneficiat de sume necuvenite și care trebuie recuperate și virate la bugetul de stat. Multumesc pentru înțelegere . Cu stima director economico-administrativ Mariana Alexeev.

    1. Chemați-l pe Georgel să vă lumineze în comisia de cercetare administrativă că doar era director la momentul când “a greșit calculatorul”! Nu uitați să-i luați banii înapoi primiți necuvenit dar să-i recalculați și pensia că deh, și pe aia a “umflat-o calculatorul”. Acum să vedem dacă Marica are curaj să o trimită în comisia de disciplină pe madam’ cumnățica Alexeev pentru lipsă de organizare, implicare, coordonare și control. Clar că nu îl ține! Pe voi ăștia de la Timișoara o să vă mai bântuie mult și bine prostiile și incompetența din clanul lui Alexeev, geniul cel fără de pereche.

      1. Uau! Daca comentariul e real asta este una dintre cele mai rele situatii in care financiarul se poate afla, in istoria sistemului. Dati-o in ma-sa de cercetare, asta e ultima problema. Trebuie refacute statele de plata, decizii de personal emise in perioada asta trebuie refacute anexele, emise alte decizii de inlocuire a anexelor gresite, la fel anexele la decizii de pensionare, trimise la casa de pensii, emisa o noua decizie de catre casa, incunostintate persoanele, recuperate sume din pensii, inclusiv de catre casa de pensii a MAI, recuperate sume din salariile oamenilor si cate altele. Situatia este nasoala. Cineva cred ca nu doarme bine zilele astea. Cum naiba s-a ajuns in situatia asta? Cine naiba are dreptul sa modifice algoritmul de calcul din programul de salarizare la Timisoara? Am mai auzit de asemenea situatii pe vremea DGP, dar atunci nu erau calculatoare, se mai bagau ore suplimentare gresit, se mai gresea un coeficient, un grad, o retinere la impozite, dar acum 12,5% este enorm. Asta este intr-adevar ceva foarte, foarte nasol. Speculez ca s-a facut o simulare si s-a uitat ceva bifat sau adaugat. Nu va mai jucati cu algoritmul de calcul puneti-l naibii pe o alta masina chiar virtuala si jucati-va acolo cat vreti. Dar nu va atingeti de algoritmul de baza utilizat in calculul salarial, ca se ajunge exact in situatia asta. Imi pare rau pentru colegii de la Timisoara, problema este nasoala dar nu este imposibil de rezolvat, doar ca va lua timp si rabdare. Asta chiar nu se poate rezolva batand din palme. Si faceti verificari incrucisate, chiar daca blocati oamenii din financiar. Efectiv puneti doi oameni sa faca statul de plata separat si la sfarsit se verifica intre ei. 3, 4 zile doar asta fac dar la sfarsit, la verificare, sansele de a gresi scad.

      2. Colac peste pupaza mai au si problema Gui pe cap. Adica de dat nescai bani, si bani frumosi, pe bune, doar pt ca cel fara de pereche, alexei al spelea a decretat ca acest Gui trebuie sa fie dat afara. Comisia a indeplinit intocmai ordinul, iar instanta a spus ca nu e bine ce-au facut si l-au repus in drepturi cu toate acareturile pe vreo doi ani. Cine plateste si de unde se va vedea in perioada urmatoare, avand in vedere ca cel ce a dispus-telefonic, precizez, intrucat se afla in concediu- nu recunoaste neam lucrul asta si se spala pe maini, aruncand pisica la cei care l-au ascultat orbeste. Asa va trebuie slugi netrebnice, platiti-i omului toti banii ca ati vrut voi sa aratati ce tari sunteti. E un motiv in plus ca cei ca voi sa inteleaga odata ca nu sunteti mosieri, stapani de sclavi si ca veti plati pt nesabuinta si obedienta voastra. Georgel, tu dormi linistit? Crezi ca nu vei raspunde pt tot ce ai facut, dle dr? N-as vrea sa fiu in pielea ta….

        1. Maria,fata mea ,nu ti-ai pus întrebarea vreodată în viata aia a ta insignifianta că poate greșești în aprecierea oamenilor cum de altfel poate a greșit și instanța când l-a repus în drepturi pe ” bravul agent Gui”?Eu zic să-l nominalizați și la premiul de excelență de acum în următorii 5-10 ani,în fiecare trimestru și de ce nu la Premiul Nobel pt Pace că s-a luptat cu Mafia lui Georgică. NU duceți în penibil discuțiile pe acest forum.

  9. Aplicația de acces persoane este în pilotare și e concepută de colegii de la Timișoara ce o folosesc de 2 ani. Am primit-o prin vară și e destul de ok, simplă nu mai ținem teancuri de aprobări prin porți. Este totuși o problemă și am spus și la Anp: nu sunt anumite persoane pentru avizare, prevăzute în aplicație, deoarece posturile sunt vacante. Dar asta e o altă problemă. Dar ne ajutăm cu colegii de la Constanța.

  10. Si nu va mai bagati in algoritmul de calcul salarial din programul de salarizare daca nu va pricepeti.

  11. Dle presedinte am vazut ca se tot scot posturi din extern si ca s a dat drumul la concursuri.
    Credeti ca TCO anul asta se va scoate mai repede ca anii anteriori? Sa nu mai fim nevoiti sa asteptam finalul anului sau inceputul celui urmator?

      1. Daca le scoti de acum ai intaietate la psihologic, dar….. nu ii pasa nimanui….primeaza sursa externa

  12. O modificare foarte importantă în accederea pe funcții, fie că sunt din sursă externă, fie internă, este redistribuirea candidaților (prin opțiunea lor) care au obținut nota de trecere în unitățile în care nu s-au ocupat posturile. S-a ajuns, de mulți ani, în situația absurdă, în care unul sau mai mulți candidați să fie respinși cu note de peste 9,00, în timp ce în alte unități nu s-au luat note de trecere sau promovează mediocri. De ce sindicatele nu militează pentru o astfel de abordare? Numai la noi în sistem este așa. Se organizează câte două sesiuni de concursuri pe an. O grămadă de timp și bani pierduți, personal dislocat de prin unități pentru constituirea comisiilor de concurs și, bineînțeles, pierderea unor lucrători foarte buni pierduți, rămași pe funcții mici. Pur și simplu este de neînțeles…

  13. Cuplul stereo Dumitru este recunoscut pentru “realizari” false asa ca ei.Plasuta cu cadoul si la schimb functii de ofiter.acolo il avem pe X,pentru cealalta ne lipim de Y si uite asa rezolvam un concurs.Doamna Dumitru a recurs la cele mai mari josnicii pentru a fi sef serviciu,iar acum Centru de Reeducare e pe nicaieri,au depasit-o responsabilitatile si a cuprins-o disperarea.In istoria Centrului de Reeducare Buzias nu au fost problemele care sunt acum si nici situatii in care sa nu fie stapaniti 100 de copii!Pregatiti-i un loc in ANP doamnei.Ilie,preda-i stafeta si faceti cu schimbul si la functii.

  14. La noi, la Târgșor e control de la ANP, de.câteva zile. Dl. Dorobanțu, de ce nu merg liderii de sindicat să le spună oamenilor pe față problemele noastre ? Nu îi lasă dl. Decu sau care e treaba ? Eu cred că ar avea cu cine.să discute și mai …ales ce să discute.

  15. Normal că își permite tanti Raluca. Cu ocazia întâlnirilor “nevinovate” Iliuță i-a dat speranțe că va fi unsă director dacă tot a reușit să sape la temelie pe toți șefii din centru-Serpe, Gligor, Cârdei, Borza, Marina. Dar ceea ce a omis amazoana să-i spună Iliuțului este faptul că în perioada “teambildingului” cu el, cumătra îl marca lipită strâns, din calitatea de șef de tură, pe mai tinerelul și frumușelul agent Toma în nopțile luuungi de supraveghere pe secție. Acum experimentează arta manipulării cu bătăușul de Cosma pentru că știe că este unealta lui Halchin. L-a citit pe băiet că este în derivă și paralel cu funcția de director. Un oftat, o lacrimă și un suspin au făcut să îl convingă imediat cât de nemernici sunt o bună parte din agenți și că ar trebui executați și dați afară.

  16. Domnule preşedinte, vom fi trecuti in aceasta luna toti pe coeficientul maxim al functiei?

  17. Se preconizeaza a fi scoase din sursa externa posturi pe resurse umane sau secretariat anul acesta? Multumesc!

  18. Bună ziua! Legat de subiectul privind împuternicirea ȘSE din cadrul Penitenciarului Baia Mare, la nivelul sindicatului nu au fost semnalate nemulțumiri sau nereguli, iar până acum daca au existat probleme pe plan local au fost discutate și rezolvate.
    Nemulțumiri vor exista întotdeauna dar facem tot posibilul să acționăm cât mai corect și fără discreționare. Referitor la colegul care a lăsat acest comentariu, îmi vine greu să cred că face parte din sindicatul pe care îl reprezint deoarece colegii mei nu acționează în acest mod, noi discutăm față în față probleme pe care le întâmpinăm fără a ne ascunde după un nume fals.
    Ne vom interesa in detaliu legat de acest subiect iar cei interesați să afle detalii ulterioare, vă rog să ne contactați pe oricare din membrii BEX ai sindicatului. Mulțumesc

  19. Veniti la M.Ciuc sa vedeti cum dl.Gherghel si cu minunata sa sotie care este o somitate cenusie cum imparte 50% dupa bunul plac ,ca de sunt pe mosia lor !!!

  20. Aveți ceva ani în sistem, având în vedere că le știți și pe alea mai vechi (nu că n-ați zice bine).

Comments are closed.

Skip to content