În semn de protest, polițiștii de penitenciare vor lăsa pușcăriile nepăzite de Crăciun și de Revelion.  Polițiștii de penitenciare strigă: Păzim România de tâlhari, dar ne cerem scuze românilor că nu  ii putem păzi de hoții din Guvern.
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat, stiri

Pensiile militare se modifică. Iată pericolele! Politiștii de penitenciare reacționează.

Pensiile militare se modifică. Iată pericolele: 1. Baza de calcul se majorează de la 6 la 12 luni din ultimii 5 ani de activitate. 2. Peste 5 ani, baza de calcul va fi întreaga activitate a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. 3. Va crește treptat vârsta de pensionare până în anul 2036. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) reacționează.

Cum va reacționa FSANP…

  1. În weekend-ul 26-28.05.2023, FSANP va da un comunicat de presă în care va expune acțiunile sindicale.
  2. În data de 30.05.2023, membrii de sindicat FSANP, vor face grevă japoneză. Polițiștii de penitenciare din cadrul sectorului vizită și escortă deținuți ași vor desfășura activitatea profesională purtând o banderolă albă pe braț. Scopul este de a atrage atenția opiniei publice.
  3. În data de 07.06.2023, membrii FSANP vor bloca activitatea primului penitenciar.
  4. În data de 09.06.2023, membrii FSANP vor bloca activitatea celui de-al doilea penitenciar.

În perioada 26.05 – 09.06.2023 în mass-media (TV, radio, presa scrisă) și pe rețelele de socializare (bloguri, TikTok, YouTube) vor fi promovate acțiunile membrilor FSANP.

Apel la solidaritate! Nu lăsați doar FSANP să lupte cu Guvernul, Parlamentul!

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) face apel la toți polițiștii de penitenciare să fie solidari și să se alăture acțiunilor sindicale ale FSANP, întrucât, peste 5 ani, un agent de poliție penitenciară va ieși la pensie cu maxim 3000 de lei, iar un ofițer cu maxim 5000 de lei. Nu vă bateți joc de viitorul vostru!

Membrii FSANP sunt singuri în lupta cu clasa politică. Lăsați singuri, șansele noastre sunt minime. Uniți, șansele cresc. Lăsați orgoliile, frustrările, invidia și haideți să luptăm împreună! 

11 thoughts on “Pensiile militare se modifică. Iată pericolele! Politiștii de penitenciare reacționează.

  1. Pentru “fraieri” nu sunt bani dar sa se plimbe dulapul cu avioane de lux fara sa faca nimic pentru tara se poate. Se poate sa gaseasca bani pentru jmecherii de prin primarii si prefecturi, sume forfetare pentru parlamentari. Medicii au fost smecheri , au primit grila maxima si acum vor si mai mult. Nu trebuie lasati in pace.

  2. Eu zic sa plece toți sa lase loc la cei din sursa externa !
    Ei nu vor pensii mari !

    1. Tot va trebui sa dai examen si sa iei minim 7 chiar daca pleaca mai multi la pensie. Esti la fel de penibil ca aia care cred ca daca unui magistrat ii va fi diminuata pensia cu 5000 sa spunem, acei 5000 ii vor fi dati lui.

  3. Nu sunt membru de sindicat dar voi fi alaturi de voi in strada.

  4. Peste cinci ani , cei care se vor pensiona, vor avea o medie destul de bună a salariilor

    1. Stai sa vina cu o alta lege a salarizarii sa vezi dupa aia daca mai ai media “destul de buna”.

  5. Felicitări pt acțiunile dv d-le Dorobanțu!
    Cred ca o discuție serioasa cu liderii celorlalte sindicate din penitenciare și politie și organizarea cât mai rapida a unui miting de amploare ar fi ideal pt viitorul tuturor celor în activitate.
    Nu trebuie lăsați asa

    1. Cred ca odată cu” blocarea”penitenciarelor, veti primi si voi” blok”.Atat vă trebuie sa blocati acti vitatea vreunui pnt.ca in secunda 2 sunteti cu totii bagati in Comisia de Disciplină de la ANP. Si urmarile cred ca le stiti ! Apropo…mai fac angajari la Dedeman ? Intreb pt.un prieten ! Eu zic sa stam linistiti in banca noastra si sa ne vedem de muncă !Părerea mea !

Comments are closed.

Skip to content