Ce s-a discutat la Comisia Mixtă de Dialog Social de la Ministerul Justiției (MJ. Salarizare, Pensioare, Memorandum...
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Se taie pensiile militare. Sindicatele din penitenciare solicită întâlnire cu ministrul Justiției, Catalin PREDOIU.

Legea pensiilor militare va suferi modificări dezastruoase pentru polițiștii de penitenciare. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită sprijinitul factorilor de decizie din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și a celor din Ministerul Justiției (MJ). Dialogul social, incumbă obligația partenerilor de a purta negocieri înainte de declanșarea acțiunilor sindicale care vor culmina cu proteste și blocarea activității penitenciarelor. 

Nr. 56/28.05.2023
Exemplar 1 din 2

Domnului ministru Cătălin PREDOIU
Ministerul Justiției

  • În atenția domnului secretar de stat Bogdan ILEA – președinte al Comisiei mixte de dialog social privind sistemul penitenciar
  • În atenția domnului comisar șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN – director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP)

Stimate domnule Ministru,

Stimate domnule Președinte,

Stimate domnule Director general,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@www.fsanp.com/, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte, adresează rugămintea de a stabili data întrunirii Comisiei mixte de dialog social din cadrul Ministerului Justiției.

Având în vedere că, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora clasa politică intenționează să modifice legea pensiilor militare într-un mod nefavorabil pentru polițiștii de penitenciare, ținând cont că, în sistemul penitenciar, există probleme a căror rezolvare depinde de ministrul justiției, vă adresăm rugămintea de a ne comunica, pe adresa de e-mail: fsanp@www.fsanp.com/, data și locul întrunirii acestei Comisiei mixte de dialog, cu mențiunea că problemele cu impact asupra condițiilor de muncă ale personalului din penitenciare vă vor fi comunicate în timp util de către organizația noastră sindicală, în scopul dezbaterii acestora în cadrul întâlnirii.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita consideratie,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

 

3 thoughts on “Se taie pensiile militare. Sindicatele din penitenciare solicită întâlnire cu ministrul Justiției, Catalin PREDOIU.

  1. No, când se iese în stradă? Educația și sănătatea au ajuns la grila finală aferenta Legii 153 din 2017 și cu toate acestea ies în strada… Noi suntem mai fraieri?

  2. Ce sa facă și DG, ministrul și secretarul de stat? Doar nu sunt puși de noi…
    Joaca și ei cum li se cânta.
    Trebuie ieșit în strada și mers peste ei.

Comments are closed.

Skip to content