ANP dă semne de “reveneală”. Sindicatul va face parte din Comisia privind combaterea hărțuirii și asigurarea egalității de șanse și de tratament în penitenciare
Reprezentantul sindical va face parte din Comisia privind combaterea hărțuirii și asigurarea egalității de șanse și de tratament în penitenciare. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a promis că va introduce în Comisie și reprezentantul sindical. Ne bucurăm că ANP și-a dat seama până la urmă că legiuitorul a luat în calcul ca din această Comisie să facă parte și sindicatul.
LEGALITATE ȘI TRANSPARENȚĂ
A greși e omenește. Organizația noastră sindicală înțelege acest lucru. Ce nu putem înțelege vreodată este orgoliul sau prostia manifestă, pe care nu le vom tolera niciodată și împotriva cărora vom lupta până la capătul puterilor. Legat de acest caz al introducerii reprezentantului sindical in Comisie, considerăm că s-a rezolvat. Așteptăm ordinul DG ANP, pentru a vedea dacă instituția s-a ținut de cuvânt. Apoi, totul va fi bine, dacă se va termina cu bine.
Ce urmează?
FSANP merge mai departe. Avem ca obiective solicitările membrilor de sindicat: sporul Bayraktar, sporul Anticorupție, desființarea camerei operaționale, mutările în interes de serviciu și împuternicirile să fie dispuse în mod transparent, consiliile de conducere să fie organizate lunar, eficient și eficace. Dacă aceste lucruri se întâmplă ne și împrietenim cu ANP. FSANP nu cere decât legalitate și transparență. E mult? Nu e. Tocmai din cauza ignorării acestor valori și principii avem acest conflict instituțional. E similar crizei socio-politice din România. Vom vedea de câtă maturitate va da dovadă ANP-ul. Nu e greu deloc să fii profesionist dacă îți dorești. Trebuie doar ca șefii ANP să nu se mai considere buricul Pământului, altfel FSANP va muta problemele în curtea MJ, la Guvern, la partidul politic care va deține MJ. Undeva, cineva cu toate țiglele pe casă va spune “STOP JOC!”.
Decizia trebuie abrogată si trebuie reluat procesul de elaborare care sa respecte normele de tehnică legislativă asumate prin Decizia 302. Decizia are carențe de elaborare, se invocă eronat regulamente UE neaplicabile, nu a fost pusă in dezbatere și este un nou abuz in serviciu…