În opinia Avocatului Poporului, condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, „atât persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate”. (sursa: Mediafax)
În context
https://www.fsanp.com//2020/08/02/statistica-imbolnavirilor-de-coronavirus-in-randul-politistilor-de-penitenciare/
https://www.fsanp.com//2020/07/31/anp-planul-de-masuri-anti-coronavirus-actualizat/
https://www.fsanp.com//2020/07/24/anp-doua-cazuri-de-coronavirus-la-aparatul-central/
Domnule Sorin
Vă rog să observați că prin Legea 145/2019 membrii comisiilor de disciplină au un statut privilegiat deoarece Art. 173 alin. 3 prevede să se declanșeze o cercetare prealabilă, în care directorului i se cer “informații”.
Nu i normal așa fiindcă sesizările sunt clasate fără o cercetare reală, în acest caz sunt mușamalizate abateri deisebit de grave (infracțiuni).
O situație există, DIP. -ul a constatat o infracțiune, dir. general a sesizat comisia dar directorul unității a mușamalizat cazul. Normal directorul unității fiind complice la infracțiune.
Ce program au cei de la școala ca-s unii mai cu rășini in cap decât “frații” lu’ Pian.Sa-i trimită în unități daca stau degeaba.