Consiliul Federativ al FSANP, 01-04.09.2022. Probleme de interes general…
În perioada 01-04.2022, a fost organizat Consiliul Federativ al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), unde au fost discutate probleme sistemice, dar și probleme punctuale din penitenciare: evaluarea psihologică, trecerea agenților în corpul ofițerilor, statutul preoților, deficitul de personal în sectorul medical, formarea profesională, acordarea tranșei de 1/4, situația GAZ-urilor, grupele de intervenție, accesul cu telefon mobil personal în sectorul administrativ. Discuțiile au fost purtate cu reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP): Claudiu ROMÂNU, Gabriela PETROVICI, Dănuț ILIE.
Evaluarea psihologică
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus întocmirea unui grafic de principiu al testărilor psihologice pentru a asigura predictibilitate și claritate concursurilor din poliția penitenciară, astfel încât candidații să-și poată gestiona eficient modul și perioadele de învățare.
Trecerea agenților în corpul ofițerilor
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus ca funcțiile vacante de ofițer de execuție să fie scoase inițial în procedura de ocupare cu agenți de poliție penitenciară, anterior organizării concursurilor din sursă externă.
Statutul preoților
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus identificarea urgentă a unor soluții pentru a elimina discriminările în ceea ce privește asigurarea drepturilor preoților din poliția penitenciară.
Deficitul de personal din sectorul medical
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus identificarea unor soluții urgente care să conducă la eliminarea deficitului acut din sectorul medical al poliției penitenciare.
Acordarea tranșei de 1/4 din diferența salarială
În contextul subdimensionării bugetului ANP care nu poate acoperi drepturile de personal până la finalul anului 2022, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus adoptarea unor soluții în cheltuirea prudentă a fondurilor din buget, astfel încât să nu genereze sincope în acordarea salariilor și drepturilor conexe ale polițiștilor de penitenciare până la sfârșitul anului 2022.
Situația GAZ-urilor
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a propus regândirea strategiei manageriale, astfel încât GAZ-urile să devină funcționale, așa cum erau în trecut.
Grupele de intervenție
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat încă o dată pentru înființarea grupelor de intervenție în fiecare penitenciar, în contextul creșterii alarmante a ultrajelor în unitățile penitenciare și a propus identificarea urgentă a unor soluții de combatere a cauzelor care au condus la apariția acestui fenomen.
Accesul cu telefon mobil personal în sectorul administrativ
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a reiterat solicitarea ca toți angajații să aibă acces cu telefon mobil în sectorul administrativ al unităților penitenciare.
Buna ziua.
Sesiune de transfer o sa mai fie in acest an?
Voi ridica acest subiect la intalnirea dintre sindicate si ANP.
dle presedinte,
aveti idee cand vor incepe evaluari psihologice pentru TCO>?
de asemenea vor mai fi socate la trecere in 2022 alte pozitii de ofiter?
Nu se stie concret la nivelul ANP. 2-3 saptamani de acum inainte se dau testarile pentru functiile de conducere, apoi sefii de sectie si sefii de tura. Dupa octombrie…
dar vor mai fi scoase laTCO alte posturi?
Când vor fi. Acum pot fi scoase funcțiile unice.
Vreo idee daca o sa se plătească orele suplimentare peste tot? Sau doar unde accepta “directorii”, multumesc
Cum adica? Nu e o optiune plata orelor suplimentare, ci o obligativitate, daca au trecut cele 60 de zile de la data efectuării acestora.
Colegul se referă la faptul ca sunt diferente între decizii, la unele penitenciare se plătesc iar la altele se acorda libere .
Măcar celor care ies la
Pensie sa se plătească orele care le fac suplimentar in cele 6 luni care le aleg pentru calcul .
Articolul II din OUG 115/2022 specifică cu mărirea de ¼ se face cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite. Având în vedere că Ministerul Justiției este ordonator principal de credite, sigur nu va lua bani de la magistrați ci de la A.N.P. prin: radierea unor posturi din Statul de organizare sau reduceri de cheltuieli de personal (sporuri, norma de echipare, 50 %, RSL, decontări etc.), sume stabilite de MJ ca neimportante și distribuite spre ¼ către tot ministerul. Prin urmare … se impune să fim vigilenți.
Pai ce funcții de conducere se vor da testările 2-3 săptămâni?Mai sunt și alte funcții decât șef tura/șef sectie ?Aici nu am înțeles domnule Dorobanțu
Cele care nu s-au ocupat. Va puteti uita pe site-ul ANP la secțiunea concursuri și vedeți care sunt finalizate și care nu.