Sub pretextul digitalizării, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a schimbat aplicația PMS-Web cu IMS-Web, o „inovație” care a costat contribuabilii europeni peste 1 milion de euro. Diferența? Doar o literă: am înlocuit „P”-ul din PMS (“prostie”) cu „I”-ul din IMS (“incompetență”). Din lac în puț: prostia a devenit incompetență. Încă un eșec înscris în OPISUL mandatului lui Dan Halchin.
Caietul de sarcini, scris la repezeală de necunoscători
Grupul de lucru desemnat pentru definirea cerințelor aplicației a fost compus din polițiști de penitenciare cu sub 3 ani de experiență, care nu știau nici de ce lucrează în sistem, darămite să elaboreze specificații IT. Mai grav, componența acestui grup se schimba cu o frecvență suspect de ridicată, astfel încât nicio echipă nu a dus la bun sfârșit vreo etapă. Mai des se schimbau ofițerii în grupul de lucru decât își schimba Halchin șosetele.
P.S. Probabil că „specialiștii” au fost recrutați din renumita Școală de Gândire Penitenciară „Marinică & Pulea Spătaru University” – simboluri vii ale imposturii de sistem. Marinică, după ce a rezistat cu greu vreo 6 luni într-un penitenciar pe aici prin București, unde s-a lovit frontal de realitatea de la firul ierbii, a dat bir cu fugiții înapoi în ANP. Acum conduce cu aplomb “Paza” din tot sistemul, fără să fi înțeles vreodată ce înseamnă să păzești altceva decât propria funcție. Iar Pulea Spătaru? Individul ăsta a rămas în istoria ofițerilor academicieni ca omul care a intrat ultimul și a terminat tot ultimul Academia de Poliție, dar primul când vine vorba de făcut pe “dășteptul” sau pe interesantul. Doi coloși de carton care… TIC-TAC!
(Personajele sunt, evident, fictive. Orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare.)
Soluția de avarie? O firmă plătită să ne spună ce vrem
Cum n-a fost gata niciun caiet de sarcini clar, s-a apelat la o firmă externă, plătită din bani publici, care a fost angajată ca să ne explice ce ne dorim de la noua aplicație. Adică să ne traducă nevoile pe care nici noi nu le știm. Pentru câteva zeci de mii de euro, această companie ne-a livrat, practic, un vis pe hârtie.
Implementare pe genunchi, specialiști trimiși la mișto
Firma care a câștigat contractul a ignorat caietul de sarcini, organizând ședințe cu așa-ziși specialiști din ANP. Cei trimiși? Oameni fără vechime, fără experiență în domeniu, care doar ridicau din umeri. Nici vorbă de input tehnic sau funcțional.
Recepția: formală, grăbită, iresponsabilă
Pentru a nu pierde finanțarea europeană, aplicația a fost recepționată chiar dacă nu funcționa. Plata a fost făcută. Cine și-a asumat recepția? Nu cei care au lucrat la proiect, nici cei care au beneficiat de bani, ci oameni marginali, care acum poartă toată răspunderea. Halchin, desigur, s-a afișat cu proiectul la bilanț, ca mare digitalizator.
Explicația supremă: “Aplicația nu a ajuns la maturitate”
Cu o aroganță revoltătoare, Dan Halchin susține că IMS-Web „nu funcționează încă” pentru că „nu a ajuns la maturitate”. Traducere: va merge bine peste 18 ani, la majorat. Un proiect de 1 milion de euro, inutilizabil, dar perfect de prezentat la evenimente.
Concluzia? Digitalizarea e doar o spoială
Acest proiect nu este doar o risipă de fonduri publice, ci o insultă la adresa competenței și a inteligenței oricărui om din sistem. Sub conducerea lui Dan Halchin, digitalizarea a devenit o parodie, o minciună frumos ambalată pentru rapoarte, nu pentru realitate. Cum spunea un clasic în viață: „Ești intelectualizat cu forța”. Dacă l-ar întâlni pe Halchin, clasicul i-ar da această replică.
Notă finală: Dane, no offense, dar vei pleca din sistem așa cum ai venit, ca un p*0*t. Cu o moștenire rușinoasă, lăsând în urmă un proiect-fantomă, inutilizabil și compromis de la cap la coadă, Dane, ai demonstrat că ești genul de om care nu doar că nu și-a depășit condiția, dar a tras în jos o întreagă instituție penitenciară. Felicitări! Poliția penitenciară e cu un pas mai aproape de colaps, îngrămădită sub greutatea imposturii tale de doctor chestor sau chestor doctor, depinde cum vrei s-o iei. Dar cel mai bine, ia-o la vale spre Arad!
Să vină Direcția Națională Anticoruptie (DNA):
SURSE: Se pare ca un domn Sorin Grecu care a fost ofițer la DTIC, acum lucrează la Essensys, firma care a câștigat contractul de 1 milion Euro.
O altă aplicație de suflet a dr.ginecolog Halchin este aplicatia Cereri Concedii care este un mare esec din punct de vedere tehnic prin faptul ca nu face corelarea intre bazele de date a aplicatiei Pontaje si aplicatia mai sus mentionata creand probleme mari angajatilor sistemului .De-a lungul timpului numai proiecte paguboase ….sau nu a avut doctor Oz. Digitalizare = o mare spalare de bani .
Sunt două aplicații care nu sunt interconectate. Scopul ei este pentru a avea o evidenta a cererilor sa nu mai faci haritii pe care le rătăcești.
In al 2-lea rand, aplicația a fost dezvoltată de colegii de la Tg Ocna, deci arunci cu afirmații de spălare de bani nefondată. Daca cineva a avut inițiativa să facă benevol o aplicație noua care a ușurat procesul și ajută la o evidență mai clară este de lăudat, nu de criticat. Fă tu ceva mai bun, din proprie inițiativă și după sa incepi sa critici și să arunci cu acuzații de spălare de bani.
Băi Robert, afirmatia cu spalarea de bani nu are legatura cu aplicatia vietii pe care tu o venerezi, dar decât asa aplicatie mai bine pe hartie. Si stai tu linistit ca nu a fost chiar benevol.Exact cum afirma si alti colegi aplicatia este chiar degeaba.Intelegi numai ce vrei tu la fel ca Dottore.
Daca nu acceptati un feedback din partea utilizatorilor, chiar si critic, inseamna ca aveti o problema de comunicare cu angajatii care o folosesc zilnic. Tocmai lipsa interconectarii intre cele doua aplicatii este cea mai mare problema care genereaza informatii diferite eronate privind dreptul angajatilor la concediul de odihna.
Exact. Aplicația de concedii este chiar degeaba!
Urmează aplicația RMS-soluționare documente. Un mare fiasco care va bloca sistemul.
Bună ziua. Revenim cu rugămintea de a resesiza necesitatea modificării art 225 din OMJ 2188/C/2022 (Instrucțiuni pe linie de Evidență!!!) privind demersurile pentru eliberarea actelor de identitate ale ppl, activitate ce a fost atribuită ERONAT Secretariatelor. Înainte era făcută de 2 servicii: Reintegrare și Evidență. Unitățile au trimis adrese la ANP sesizând că nu e ok. Anul trecut, reprezentanți ANP și sindicali au recunoscut că nu e bine și au afirmat că se vor face demersuri de modificare/revenire. E extrem de dificil ca agenții de secretariat să umble pe secții după actele ppl, să facă toată documentația, fotografii, să meargă la Evidența populației, etc. Problema a fost pasată la DSDRP și așa a rămas, NEREZOLVATĂ. Am înțeles de la liderul sindical că nu se dorește corectarea situației. Așa este?!
E greu la secretariat, recunosc. Sa mergi pe sectii, sa te ocupi de detinuti… Dar sporul de pericol sa il incasati, voi cei de la secretariat, e greu? Ca daca e greu pe sectie sau sa alergi pentru detinuti atunci poate ar trebui taiat si sporul vostru de pericol. Si daca aveti atitea obiectii si probleme legat demunca voastra, poate ar trebui taiat si sporul de dispozitiv. Ca asta insemana acel spor, ca esti la dispozitia angajatorului, profesional vorbind. Ma rog, Chis a inteles altceva din asta. Si, cu tot respectul pentru Presedintele FSANP, imi este teama ca nu e singurul si ca mai e unul pe la Tulcea, via Miercurea Ciuc. Fapta lui exista dar nu indeplineste conditiile angrenarii raspunderii penale intrucit, fie atingerea adusa valorii sociale protejate de legea penala este minima sau, in aprecierea organului de cercetare penala, nu se impune angrenarea raspunderii pentru respectiva fapta. Altfel zis, fapta nu exista strict din punct de vedere penal. De asta si propunerea (aprobata) de clasare. Asta nu inseamna ca lucrurile nu s-au intamplat asa. Poate s-a facut vreo plangere impotriva solutiei de clasare. Viata in si cu dreptul romanesc e complicata, ca sa nu zic ca dreptul romanesc e o k…va, nu merita sa te pronunti pana cand lucrurile nu sunt definitive, civil si penal vorbind.
https://gazarul.ro/2025/04/01/executia-profesionala-a-lui-ion-feodorof-scenariu-de-film-mafiot-cu-buget-de-stat/
Înțeleg nemulțumirile fata de aceasta aplicație însă vreau sa știu câți dintre voi ați testat-o în perioada în care a fost în versiunea de test, mai mult de atât, câți dintre voi ați oferit feedback, înainte de versiunea oficială? Domnule Dorobanțu, cred ca știați, cu mult înaintea majorității, ca se va schimba programul și cred ca era inclusiv de datoria dvs de a va implica într-un proiect cu un asemenea impact asupra întregului personal operativ și nu numai. În acest moment, obiecții dvs, ma îndoiesc, ca vor avea vreun efect. Tot sistemul acesta este plin de oameni care vad doar partea goala a paharului și vin doar cu comentarii negative! Va rog sa veniți și cu soluții, de întors nu cred ca ne mai putem întoarce. Nu știu dacă contează, dar sunt pe punctul de a-mi schimba părerea despre viziunea dvs, obiectiva. Spor în toate!
Părerile sunt împărțite. Unii oameni spun că aplicația e buna (mulți fiind din ANP), alți oameni spun că nu e fiabilă (colegii din teritoriu). Nu e responsabilitatea mea ANP si unitățile subordonate. Nu eu sunt DG.
A fost testată atât cât s-a putut, pentru că nici atunci când a fost lansată în producție nu era completă, d-apăi în varianta de test!
A fost o gramada de feedback din teritoriu însă ANP ul nici nu-l băga în seamă, din contră, se cam “enervează” și mai auzi și comentarii de genul “ s-a găsit ăla de la ….sa comenteze ca e aplicația ineficientă “ . Cred ca și super agentul se enervează când aude, cum să-i spui ca aplicația nu e bună sau nu funcționează cum trebuie când el a cheltuit o grămadă de bani . Aplicația de concediii este tot un fas, nu e treaba mea cine a lucrat la ea, nu a fost gratis, s-au obținut sporuri de 50% pentru un kkt care mai rău încurcă . Datele din pontaj nu se corelează cu cele din aplicație, oameni se duc la șefi ca zilele din co nu corespund pentru ca asta văd, iar șefii stau si pierd timp și nervi sa bage manual niște date în kkt ala de aplicație . Au facut numai kkt ineficiente care din contra, sunt mai proaste ca cele vechi .
Bună seara domnule Dorobanțu, dacă a fost băgat în comisia de disciplina și nu a trecut 6 luni de la data respectiva, este legal și moral ca șeful pazei să primească 50 % ????iar lucrările de excepție fiind acordarea de CS uri la infinit, se lucrează fără schimbător la posturile de pază, fără supraveghetori la curțile de plimbare,…și multe alte probleme, de care se fac vinovați oameni din operativ, dar dă bine la CV în fața ANP restul este cancan .
Legal e, moral deloc.