Eficiență și viziune: Aplicația ”Fișa de pensie” reduce emiterea deciziei de pensionare a polițiștilor de penitenciare de la peste 45 de zile la 5 zile.
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a luat măsuri de eficientizare a dreptului la pensie de serviciu al polițiștilor de penitenciare. În cursul lunii martie 2022, la inițiativa domnului Claudiu ROMÂNU, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a semnat un act adițional la Protocolul încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru stabilirea și plata pensiilor polițiștilor de penitenciare, act adițional al cărui scop principal este de accesare și introducere a datelor referitoare la personalul din sistemul penitenciar, în ceea ce privește întocmirea fișei de pensie. Printre alte avantaje, măsura luată reduce semnificativ timpul de necesar pentru emiterea deciziei de pensie de la peste 45 de zile la 5 zile.
Aplicația ”Fișa de pensie” în beneficiul polițiștilor de penitenciare
Aplicația ”Fișa de pensie” permite operarea datelor și informațiilor referitoare la polițiștii de penitenciare cărora le-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare, cu drept la pensie de serviciu, inclusiv atașarea, în format pdf., a tuturor documentelor justificative, beneficiile fiind multiple.
Avantajele demersului inițiat de Direcția Management Resurse Umane (DMRU)
- Micșorarea semnificativă a timpului în care pensionarii primesc efectiv decizia de pensionare și implicit drepturile bănești corespunzătoare. Anterior semnării actului adițional la Protocolul încheiat cu Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne, timpul necesar pentru emiterea deciziei de pensie era mai mare de 45 zile, iar cu ajutorul aplicației acesta se reduce semnificativ (la aproximativ 5 zile de la intrarea dosarului în casa de pensii a M.A.I.);
- Exactitatea informațiilor introduse. Se elimină astfel riscul calculelor greșite, având drept efect evitarea unor situații în care unei persoane care nu îndeplinește condițiile, să îi fie încetate raporturile de serviciu;
- Uniformizarea, la nivelul întregului sistem penitenciar, a activității de întocmire a dosarului de pensie;
- Eliminarea riscului transmiterii dosarului de înscriere la pensie, la Administrația Națională a Penitenciarelor sau Casa de Pensii Sectorială a M.A.I., cu documente lipsă sau neconforme;
- Posibilitatea de a genera rapoarte și situații statistice privind polițiștii de penitenciare care beneficiază de pensie de serviciu;
- Păstrarea, pentru o perioadă de 6 luni, a datelor utilizate în cazul efectuării unei simulări, rezultând un timp câștigat prin nerefacerea calculului de fiecare dată când un polițist de penitenciare solicită acest lucru.
Foarte bine daca e asa, va fi nevoie de rapiditate daca vor da o ordonanta de urgenta.
Cui trebuie să “mulțumim” pentru introducerea reformei pensiilor militare în PNRR?
Catu și Ghinea.
sa ne faca ciuca vreo surpriza?
https://www.stiripesurse.ro/nicolae-ciuca-da-vestea-zilei-pentru-politistii-si-militarii-care-se-pensionau-la-45-de-ani-von-der-leyen-a-dat-unda-verde_2626765.html
Acum mai mult ca niciodată trebuie mare atenție la ce vor să schimbe în privința pensiilor militare! Oamenii au acum nevoie de unirea în gândire a tuturor liderilor indiferent de structură pentru că ce ne vor face nouă vor face tuturor și invers! Oricum ,sunt convins că mulți au scos actele de pensionare pe masă și așteaptă doar un semn .Nu sunt de condamnat ! De dumneavoastră, domnilor lideri, depinde foarte mult dacă ii veți tine pe loc sau nu….Și știm cu toții ce înseamnă să părăsească un sistem oameni profesioniști care zeci de ani au stat și au mirosit b……..a domnului deținut!
Gresit domnule nu de sindicat depinde sa tina oamenii in serviciu ci de angajator(STAT) cu salarii atractive si cu stabilitate,cu viziune spre un viitor mai bun,etc.Sindicatele nu sint “papusile la papusari” si nici nu ar trebui sa devina asa ceva…. sper ca inca mai sint oameni care au verticalitate, demnitate,onoare, altfel v-om devenii sclavi pe plantatie.
Mare atenție ! În cele doua zile la Bruxelles 26-27.10.2022, generalul nostru(r) obține o mare victorie și anume înlăturarea acelui plafon (9,4%) stabilit în PNRR,cu înlocuirea unui alt indicator de ,disciplină financiară” care ce spune mai exact acest indicator? , Nu știți? ,păi ne explica Banca Mondială mai acum câteva zile în așa zisele “recomandări” : simplu și clar -CRESTEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE , pentru militari ,polițiști ,Concluzia, ?! : mărim pensiile ( ca s a obținut înlăturarea la Bruxel a limitei , si creștem vârsta de pensionare a militarilor-polțistilor că și așa se apropie războiul de noi și alți tineri nu mai vin în fugă spre cariera militară, măcar sa I păstrăm pe ăștia ai noștri până spre 60…ca sunt și vor deveni super profesioniști, odată cu înaintarea în vârstă..
Astăzi la radio Europa FM,la dezbaterea zilei dl Cătălin Striblea și o serie de ascultători erau foarte vehemenți vis-a-vis de pensiile speciale și cele militare, să fie trecute pe contributivitate,etc, mărirea vârstei de pensionare, recomandări ale Băncii Mondiale fără de care nu luam banii din PNRR.Nu înțeleg apetitul presei pt discreditarea și decredibilizarea militarilor și polițiștilor care sunt băgați în aceeași oală cu magistrații, diplomații,funcționarii parlamentari și alte categorii privilegiate .Legea pensiilor militare,Nr 223 /2015 a fost făcută de
aceeași parlamentari care acum o hulesc și o vor abrogată.Atentie mare la aceștia și viitoarele mișcări.
MASS-media e plătită de partide. In opinia lor e normal sa ne discrediteze.
Stati linistiti la locurile voastre. Pererea mea. Va spuneam, in urma cu cateva saptamani, ca nu se poate sa nu se modifice pensiile speciale conform cu jalonul 215 (pana la 31 decembrie 2022), in vederea reducerii cheltuielilor bugetare . Va mai spuneam, in opinia mea, ca nu vor fi modificari majore, care sa ne afecteze masiv. Iata ca au aparut, pe surse, si primele drafturi ale modificarilor propuse. Este foarte greu sa le analizez, pe scurt, aici, la dl.Dorobantu. O sa va spun ce am eu de patit, in schimb. Nu voi mai putea parasi sistemul penitenciar mai devreme de 52 ani (adica, varsta standard de pensionare din care voi scadea 13 ani, castigul pentru grupa de munca si trebuie sa realizez 25 de ani vechime cumulata, adica vechime in serviciu si spor de grupa). De asemenea, voi suferi putin la calculul valorii pensiei, dar foarte putin, in sensul ca nu voi mai putea alege cele 6 luni consecutive din ultimii 5 ani ci trebuie sa aleg 12 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, asadar sporul de 50% se va dilua foarte mult, multumesc pentru compasiune, la fel). In concluzie, nu ma grabesc sa ies la pensie. E bine. O sa ies la miting, in continuare. Pentru ca marirea soldei de grad, a normei de echipament, de hrana, a salariului conform legii salarizarii este un deziderat pentru care merita sa luptam. Deci, in concluzie, daca va grabiti sa iesiti la pensie pe la 50 de ani, nu prea se va mai putea, parerea mea. Si daca asta inseamna lovitura dura la pensiile militare, fata de ce se pregateste la magistrati, nu stiu ce sa zic. Sa auzim de bine, hai la miting!
Parerea mea: bagam mina in foc in anul de gratie 2009 ca nu v-or taia salariile la aparatul de aparare al statului si surpriza m-am ars,ca toti de altfel prima data mai putin(2 luni) si asta a fost de proba,ca sa zic asa au incercat marea cu degetul,si au vazut ca le-au mers.Dupa acea a urmat 2010 in care si-au pregatit(ca acum) terenul…si surpriza a venit 01.07.2010 si urmarea o stiti sau ar trebui sa o cunoasteti daca nu ati trait-o.
In concluzie cea ce va venii nu este de bine,asta o stim, o simtim in fiecare zi(din pct. de vedere economic) asta o stiu si liderii de sindicat(care sint mai moderati in declaratii)si o stiu si guvernantii(care nu au curajul sa spuna adevarul despre situatia economica a tarii)Asa ca v-om vedea zise orbul…….
Eu zic să nu-i plângem pe magistrați,ei au venituri mari dar și pârghii pentru a le păstra și chiar a le crește ,singura chestie unde i-ar lovi cu puțin ar fi la creșterea vârstei de pensionare.La fel, personalul auxiliar al instanțelor , diplomați, funcționari parlamentari,ai Curții de Conturi,etc.Va fi un exod al celor care îndeplinesc condițiile de pensionare din toate aceste instituții la fel ca la MAI,MAPN,SRI acum câțiva ani, când au rămas fără șefi pe la Inspectoratele Județene, există precedent și nu iese fum fără foc nu trebuie să ne culcăm și pe ureche.
Stați liniștit, domnule Antim, că la magistrați nu se va întâmpla asta. Știu ei ce au de făcut…Arșii de serviciu vom fi doar noi .
50-ul nici nu trebuia luat în calcul că nu e spor permanent.