Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită dezbatere publică pe Proiectul de OUG care “îngheață” salariile polițiștilor de penitenciare. Ministerul Finanțelor este obligat să invite organizația sindicală la dezbatere publică, în caz contrar vom apela la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituțională.
Nr. 143/17.12.2021
Exemplar 1 din 2
Domnului ministru Adrian CÂCIU
Ministerul Finanțelor
Stimate domnule ministru,
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@www.fsanp.com/, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte, în temeiul prevederilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, vă solicită:
organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative,dat fiind faptul că acesta se află în procedura de transparență decizională în administrația publică, pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor (https://mfinante.gov.ro/ro/acasa/transparenta/proiecte-acte-normative/).
Având în vedere că autoritatea publică este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită, vă adresăm rugămintea de a ne comunica pe adresa de e-mail: fsanp@www.fsanp.com/ locul, data și ora întâlnirii.
În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.
Cu deosebita considerație,
Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor
Colectivul Penitenciarului Slobozia ,anunță trecerea fulgerătoare în neființă a celui ce a fost ASP Pâslaru Ionut Robert-asistent medical. Se pare ca aceasta crunta pandemie a mai făcut o victimă. Sincere condoleante familiei îndurerate!Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Se pare ca profesorii primesc majorarea.
Sper sa nu ramanem iar pe dinafara
https://m.hotnews.ro/stire/25247867
Pensiile militare se indexează?
Da, se indexeaza in jos. Cu 10% contributie la sanatate. Ca sa fim solidari cu cei care nu au muncit nicio zi, cu asistatii sociali, cu tzi… patdon cu romii etc. Adica ii ajutam pe cei care sunt mereu pe la urgente iar noi, daca ajungem cu o problema o data in zece ani, trebuie sa ne platim de la siringa si fasha pana la costurile interventiilor medicale. I love you Pnl, Psd, Udmr
ACEASTĂ OUG INTRĂ TOTAL ÎN CONTRADICŢIE CU STATUTUL CADRELOR MILITARE (ÎN ACTIVITATE ŞI ÎN REZERVĂ) ŞI CU ORDINUL ÎN CARE SE SPECIFICĂ FOARTE CLAR CĂ MILITARII, PENSIONARII MILITARI ŞI FAMILIILE ACESTORA AU DREPTUL LA GRATUITATEA SERVICIILOR MEDICALE ASIGURATE DE CĂTRE STAT.
Văd că de ăştia care ”muncesc cinstit” nu se atinge nimeni de 30 de ani:
https://cursdeguvernare.ro/economia-subterana-21-din-pib-varianta-de-lucru-a-ins.html
Știu că este off topic dar doresc să vă adresez o întrebare. In situația în care am promovat un examen pentru o funcție la alt penitenciar decât cel în care momentan îmi desfășor activitatea am dreptul să beneficiez de indemnizația de mutare? Am întrebat unii colegi de la resurse umane iar părerile sunt împărțite. Vă mulțumesc!
Da. Cu condiție sa aveți domiciliul acolo.
Prin domiciliu eu înțeleg și reședința. Este greșit?
Unii de la resurse umane înțeleg la fel iar alții, tot de la resurse umane, înțeleg doar domiciliu (adresa înscrisă în cartea de identitate).
Vă mulțumesc!
V-am zis domiciliu, nu reședința.
Bugetul propus pe 2022 pentru MJ e cu 8 procente mai mic decât cel de pe 2021.Asa că speranțe de specialist nu cred sa fie cu atât mai puțin de vreo tranșă din creșterile prevăzute de legea salarizării.
A fost prins in buget “specialistul de clasa”.
Oare de ce suntem atât de incantați ca se pune in plata un drept pe care in celelalte structuri se plătește de foarte mult timp: specialistul de clasa. O resuscitare aceasta 100 lei la salariu când trebuia sa avem aproximativ 7-800 lei dacă se aplica legea 153 cu cele doua pătrimi, așa cum s-a aplicat pentru anumite categorii.
Nu spun ca nu sunt bineveniți, doar ca se accepta pentru a exista acest impact psihologic (s-a dat ceva totuși), când defapt salariile noastre nu au primit nicio indexare/majorare de 3 ani, iar prețurile la toate produsele au crescut si cu 50 %, asta fara a include gazul si energia care a înregistrat o creștere ce nu ne va permite plata facturilor foarte curând.
Se fac presiuni de către Sindicate, nimic de zis, însă probabil trebuie sa adoptam alte strategii si sa forțam si noi nota la limita permisiuni legislative. Profesorii in momentul in care au anunțat greva generală au fost exceptati in ordonata de urgentă cu măsurile fiscale 2022. Mai mult, inclusiv la ministerul transportului s-au înțeles cu ministrul sa depună amendament pentru a indexa salariile cu inflația in urma negocierilor.
PS: După cum va cunosc domnul Dorobantu, dumneavoastră NU sunteti reformist ci mai degrabă opusul, prin urmare avem nădejdea ca veti aplica strategiile necesare astfel încât sistemul in care lucram sa fie luat in considerare!