MApN | Proiect privind încadrarea personalului civil la condiții de muncă deosebite și speciale
sindicat

MApN | Proiect privind încadrarea personalului civil la condiții de muncă deosebite și speciale

Ministerul Apărării Naționale ne transmite spre consultare un proiect referitor la recuperarea grupei de muncă pentru personalul civil din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Între timp am și avut o primă discuție pe această temă. Problema în sistemul penitenciar și la interne e ceva mai mică și relativ mai ușor de rezolvat. La MApN este vorba de toată industria de apărare care solicită revenirea la grupa I de lucru. Proiectul e într-o formă incipientă și suportă modificări.

Proiect grupa de munca personal civil
Proiect grupa de munca personal civil

De completat după art. 28 din Legea 127/2019 cu următorul conţinut:

– Art. 29 — Pentru personalul civil din domeniul apărării naţionale ordinii publice şi securităţii naţionale încadrarea locurilor de muncă în condiţii de muncă deosebite şi speciale se realizează pe baza criteriilor şi metodologiei de încadrare prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii specifice pentru cadrele militare în activitate, cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr. 1822/2004 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii, specifice pentru poliţişti, cu modificările ulterioare.

În context

https://www.fsanp.com//2020/01/23/document-anp-intructiuni-pentru-salarizarea-personalului-din-penitenciare-in-2020/

https://www.fsanp.com//2020/01/06/de-ce-sunt-in-ordine-pensiile-militare-mic-indreptar-anti-demagogie/

https://www.fsanp.com//2020/01/07/proiect-oug-privind-masuri-fiscal-bugetare-in-2020/

16 thoughts on “MApN | Proiect privind încadrarea personalului civil la condiții de muncă deosebite și speciale

  1. D-le președinte,ce se va întâmpla cu pensiile noastre? Fiecare partid schimba legile că pe ciorapi,pt a da bine la electorat.

    1. Am fost deja acolo cand s-a discutat in decembrie. Maine merge in plen proiectul care a fost in comisie in decembrie cand s-a stabilit ca pensiile militare raman asa cum sunt.

  2. Aveti o statistica,pe unitati,cati angajati s-au pensionat in decebrie 2019 si ianuarie 2020? Are anp-ul o strategie de a diminuaefectele naucitoare ale acestui tsunami?

  3. Acest proiect se aplica pentru toți salariații care au fost civili și după aceea au devenit militari pentru perioada cât au fost civili.Și pentru perioada 1994-2000 dacă se aproba.

  4. Bună ziua. Având în vedere faptul că în legea civilă se recunoaște grupa 2 de muncă pt. fiecare an muncit (nu după 6 ani cum era înainte) acest lucru se aplică și în legea 223/2015? In speță dacă cineva a muncit 4 ani in grupa 2 după care s-a angajat in sistem militar beneficiază de cei 1an și 4luni in vederea pensionării? Cu stimă. Vă mulțumesc.

    1. Regulile generale privind grupele de munca sunt aceleasi. Nu sunt insa intr-atat de informat incat sa va raspund la speta dumneavoastra. Va trebui sa discutati cu un specialist in resurse umane.

    2. Nu, nu beneficiați, pentru că luați pensie de serviciu. Nici nu ar fi normal să sugeți la două vaci. Ați trecut în acest sistem, vă încadrați la pensie de serviciu. Cât va mai fi posibil…Știu pe cineva care se judecă să i se recunoască cei câțiva ani munciti în grupa a 2-a. Nici el nu mai crede că va câștiga. Și nici nu are cum, de vreme ce nu prevede legea.

    3. Nu se aplică regula enunțată de dvs.
      Cred că ați pus această întrebare sub diverse nickname anterior și primiți același răspuns.
      Suntem polițiști și depinde ce ne dorim. Dacă doriți grupa 1 atunci beneficiul este câștig 6 luni la an muncit, iar dacă doriți cei 4 ani grupa 2 câștigul este de 4 luni la an.
      Deci nu cred că va convine sa primiți doar 1,6 ani dar cine știe!!!
      Apoi, cred că trebuie să treceți de 50 ani parcă așa vă recomandăm și dățile anterioare
      Hai la muncă, nu de alta dar văd că nu vreți să plătiți pensiile colegiilor așa cum de de altfel va doriți să facem noi

  5. In speta dvs., cred ca puteti beneficia de sporul de 4 luni la an ptr. conditii deosebite daca perioada lucrata in acele conditii este dupa 01.04.2001.

  6. Dar dacă a lucrat ca civil în sistem și a beneficiat de grupa2 și a muncit la fel ca colegul lui militar tot 6 ani trebuie sa aiba?

    1. @Marius Nu sunt jurist, dar cred ca am dreptate. Grupele de munca se refera la conditii in care s-a desfasurat activitatea, indiferent daca angajatii sunt fpss sau civili. Acest proiect vrea sa indrepte o mare nedreptate. Dupa 1.04.2001 grupa nu se mai recunoaste pentru civili in aceleasi conditii ca si pentru fpss. O mare nedreptate. Acest proiect va incadreaza si pe dvs. in legea pentru fpss, ca sa ma fac mai inteles. Asadar, daca ati lucrat in grupa dupa 1.04.2001 veti beneficia, dupa aprobarea acestui articol care adauga beneficiari la hg -ul pentru fpss. adica legea noua a pensiilor civile 127/2019 cu referire la Hg 1294, parca. Vreau sa fiu contrazis, daca nu am dreptate.

  7. D-nul Antim are dreptate … legea se aplica din 2001 pana in anul cand a intrat in randul cadrelor militare …am inteles ca la grupa 2 de munca se acorda 4 luni /an si se se scade din varsta de pesionare

Comments are closed.

Skip to content