Munca ”personalul civil” supusă atenției Ralucăi Turcan
FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

Munca ”personalului civil” supusă atenției Ralucăi Turcan

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat doamnei ministru Raluca TURCAN – Ministerul Muncii și Protecției Sociale, încadrarea muncii ”personalului civil” în condiții deosebite.

Nr. 34/09.04.2021
Exemplar 1 din 2

Doamnei Raluca TURCAN
Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Stimată doamnă ministru,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, manifestă în mod constant interes pentru eliminarea discriminărilor de natura încadrării în grupa de muncă a personalului civil din sistemul penitenciar care lucrează în aceleași condiții de muncă ca polițiștii de penitenciare.

În consecință, vă adresăm rugămintea de a iniția demersuri pentru modificarea cadrului legislativ, astfel încât și ”personalul civil” din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională să beneficieze de aceleași condiții deosebite de muncă ca cele ale militarilor, polițiștilor din Poliția Română și ale polițiștilor de penitenciare.

În scopul unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

14 thoughts on “Munca ”personalului civil” supusă atenției Ralucăi Turcan

  1. Doamne ajuta !Era si timpul domnule presedinte si va multumim foarte frumos cei din PSBR !Luam contact cu ei zilnic ii spalam, îi hranim nu stam.la birouri ….

  2. Buna seara Dl Președinte! Circula o poveste cum ca Min.Just.ar fi sesizat DNA cu privire la ieșirea la pensie in 2020 a unora favorizați de unii șefi in anumite unități la sesizarea Curții de Conturi și Casa de pensii MAi.Este oare adevarat?Cu respect

    1. A fost o adresa de la Guvern, care a cerut explicatii prin MJ – ANP iar Penitenciarul Galati a raspuns la adresa (octombrie 2020). Adresa cerea informatii despre pensionarii care au beneficiat de 50 % si au lucrat in weekend in cele 6 luni alese pentru calculul pensiei. Sesizarea a fost formulata de un psiholog galatean, aflat in prag de pensionare si care nu a primit 50 %.

  3. Să vină la poarta albă să vadă cum au făcut și încă mai fac câte 90 , 100 ore de weekend uri cei ce se pregătesc de pensie , cei care au lucrat la program de 8 ore toată viața s au dat la ture , iar sefii de tură îi răsplătesc cu 50% și cu maxim de weekend uri lucrate în detrimentul celor din schimburi.
    Ceea ce au făcut ăștia cu banul public,
    este jaf și mai întrebi de ce vor să reducă sporurile ….75% . Cei care primesc “pachete” de la băieții ăștia să răspundă.
    Nu este posibil să lucrezi 25 de ani la 8ore , iar în ultimele 6 luni să treci la schimb să lucrezi toate weekend urile posibile.

  4. Domnule Dorobantu, aceast demers este putin cam prea protocolar, parerea mea. Ridicarea grupei de munca, in 2001, mi se pare, personalului civil din sistemul penitenciar, si nu numai, care lucreaza in aceleasi conditii cu personalul cu statut special, a fost un adevarat jaf la drumul mare, o deposedare de drepturi incredibila, un rapt. De necrezut cum atatea guverne nu au rezolvat aceasta problema, desi au fost demersuri si din partea MApN, si a MAI, etc.

    1. Corespondenta trebuie sa fie protocolară. Dacă ridicam tonul unii la alții, nu cred ca rezolvam prea multe.

      Insistenta, perseverenta rezolva lucrurile.

      1. Eu lucrez in operativ, dar am fost foarte aproape de acest fenomen, in cursul activitatii. M-am documentat mai bine si va aduc in atentie. Poate nu strica. Si cei din MAI au facut si fac demersuri in acest sens catre ministrul lor. Cat despre cei din MApN, care au multe categorii de personal civil carora li s-a ridicat acest drept, ei au inceput sa aiba o alta abordare, dupa ce au incercat o rezolvare comuna cu alte ministere. Chiar la inceputul anului 2020, dl.ministru Ciuca trimisese, inclusiv catre FSANP, o propunere de rezolvare “la comun” a situatiei. In prezent, insa, promoveaza proiecte legislative pentru cate o categorie strict limitata. De exemplu, chiar zilele acestea este la semnat, la presedinte, o lege pentru revizuirea categoriei de pensionare a celor care lucreaza cu pulberi explozive, in sectii de munitie ale uzinelor de armament. La noi, cred ca s-a gresit abordarea in anii din urma. Au fost procese individuale pana prin anii 2015, cred , de recuperare a grupei, dar s-au pierdut peste tot, din cauza ca instantele se foloseau de cauze pierdute anterior foarte usor in spete similare si nesustinute cum trebuie, pe baza “dreptului obisnuielnic”. Problema este mai complexa, insa, observ ca FSnppc din MAI isi inaspresc tonul pe aceasta trema, luna de luna. Probabil ca ei au mai mult p.c. ars la grupa de munca decat noi. Asta e. Probabil si ca mediul in care imi desfasor activitatea m-a facut si pe mine, in timp, mai putin protocolar. Desigur, avem atatea provocari in fata. Sper sa nu se ia. Sa auzim de bine!

Comments are closed.

Skip to content