Necunoscutul Q ne transmite: ”Ce se întâmplă doctore?” O fraudă articulată din pix pentru acordarea sporului de doctorat lui Dan HALCHIN. FSANP va sesiza instituțiile statului.
ANP, FSANP, justitie, penitenciar, sindicat

(54) Necunoscutul Q ne transmite: ”Ce se întâmplă doctore?” O fraudă articulată din pix pentru acordarea sporului de doctorat lui Dan HALCHIN? FSANP va sesiza instituțiile statului.

Din nou, necunoscutul Q, persoana care ne trimite pe fsanp@fsanp.ro articole legate de Poliția Penitenciară, a scris despre DOCTORATUL lui Dan HALCHIN și despre sporul pe care directorul general ar putea să îl ia ilegal prin fals: ”Guvernanții au eliminat sporul de doctorat lăsând însă o portiță care condiționează acordarea lui de utilitatea lui în instituție. Așa că domnul director general a inventat tot felul de comisii care să rezolve tot felul de probleme. Însă nu există niciun proces verbal de prezență, despre cele discutate, despre dezbateri, soluții, utilitate. Acele comisii nu s-au întrunit de fapt niciodată. Totul a fost pe hârtie. Din pix.” 

”Ce se întâmplă doctore?

Data trecută am arătat cum cariera” lui Dan Halchin coincide perfect cu schimbările de guverne, cum nu a avut niciun parcurs profesional etapizat, în care să te formezi să crești, să capeți experiență, să dovedești competență în competiție cu ceilalți. Asta arată ca fost propulsat mereu în funcții dar trebuia să îndeplinească criteriul studiilor superioare. Criteriu care a fost păstrat dar a devenit formal pentru că facultățile au devenit niște simple fabrici de diplome cu absolvenți de o foarte slabă calitate. Contează doar să te înscrii și să plătești taxele, în rest simulăm că învățăm . Diplomele astea sunt bune doar la stat, în privat o diplomă de la Vasile Goldiș sau Ecologică nu valorează prea mult.

Doctorat la o universitate controversată

Cam așa și la doctorate, care cel puțin în sectorul public imensa majoritate sunt doar maculatură necesară pentru a beneficia de sporul de doctorat. Deci pentru creșterea salariului. Unul dintre beneficiarii acestui așa zis drept nefiind nimeni altul decât Dan Halchin. Cu o lucrare în intelligence, la o universitate care nu e tocmai o universitate si o lucrare pe care nimeni nu o caută, totuși actualul director general ține neapărat să i ne adresăm cu doctor deși toată lumea este conștientă de impostura generalizată pe care o oferă aceste univerități, titluri și diplome.

Suspiciuni de fraudă în acordarea sporului de doctorat

Când scandalul public a ajuns prea mare cu aceste așa zise doctorate, autointitulate lucrări științifice, de o foarte slabă valoare, guvernanții au eliminat sporul de doctorat lăsând însă o portiță care condiționează acordarea lui de utilitatea lui în instituție. Cu alte cuvinte dacă dovedești că teza ta de doctorat ajută cumva instituția sporul se va plăti în continuare. Nu știu cum se descurcă prin unități dar pe la București și ANP doctorii se descurcă! Din pix. Așa că domnul director general a inventat tot felul de comisii care să rezolve tot felul de probleme. Din ele fac parte obligatoriu doctorii și câte un om care să le mai facă munca. Însă nu există niciun proces verbal de prezență, despre cele discutate, despre dezbateri, soluții, utilitate. Nici nu avea cum pentru că acele comisii nu s-au întrunit de fapt niciodată. Totul a fost pe hârtie. După ceva timp se mai cer și alte date, comisia trebuie să aibă continuitate și să se simuleze că lucrează. Nu contează rezultatele, contează să existe comisia și ca sporul de doctorat să se plătească în continuare doctorilor. O fraudă cu alte cuvinte.

Va sesiza cineva frauda?

Se va sesiza Curtea de conturi, ministrul justiției sau măcar unul din sindicate înainte ca doctorii să își acopere urmele și să se îngroape în hârtii și să rezolve din urmă totul? Se vor recupera sumele plătite ilegal când Dan Halchin și doctorii sunt puși pe maximă căpătuială? Nu cred, dar frauda trebuie să înceteze. În tot sistemul.”

Sursa: Q via fsanp@fsanp.ro

Ce va face FSANP. Dane, mergi la audieri!

FSANP va sesiza Ministerul Justiției (MJ), Curtea de Conturi și Parchetul competent. FSANP îi mulțumește lui Q pentru aportul în scopul eradicării fenomenului corupției care a pus stăpânire pe Poliția Penitenciară. Să nu uităm că Gabriela PETROVICI, fosta directoare a Direcției Econpmico-Administrative (DEA) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a fost ”executată” pentru că a avut curajul de a se opune dispozițiilor ilegale, arbitrare și abuzive ale doctorului Dan HALCHIN. Era obligată de directorul general să-i plătească sporul de doctorat înainte ca ministrul Justiției să emită ordinul. La nivelul ANP se făceau ilegal NOTE care să justifice plata ilegală a sporului de doctorat pe data de 10 a fiecărei luni, deoarece grandomania lui Dan HALCHIN era/este mult mai mare decât respectarea regulilor impuse de lege.

9 thoughts on “(54) Necunoscutul Q ne transmite: ”Ce se întâmplă doctore?” O fraudă articulată din pix pentru acordarea sporului de doctorat lui Dan HALCHIN? FSANP va sesiza instituțiile statului.

  1. Respect opinia lui Q dar nu sunt de acord cu el. Sa fie clar, nu iau apararea lui DH, este un sfertas cu ambitii mai mari decat putinta, care a prins prin intermediul unei cucoane, culoar mare. Insa doctoratul lui DH este in domeniul aparare ordine publica si securitate nationala. Este ca si cum ai spune unui inginer contructor ca doctoratul lui in rezistenta armaturilor nu este adecvat sau util atributiilor sale sau firmei de constructii in care lucreaza. Sau unui medic, ca doctoratul in medicina nu este bun sau util institutiei. Nu functioneaza asa si nici nu ar trebui sa functioneze asa.

    1. Poate o fi util doctoratul atunci când intr-adevăr ești și prezent în cadrul comisiilor. La rândul ei comisia trebuie sa fie utila pentru rezolvarea problemelor din “domeniul aparare ordine publica si securitate nationala” cu o complexitate ridicată pe care doar un doctor o poate coordona.Daca nu, e evidentă fraudarea.

      1. E adevarat ca exista doctorate si doctorate, un doctorat cu izmenarul Oprea nu se compara cu unul la Sorbona. Nu cred insa ca avem in sistem doctorate la Sorbona, realist vorbind. Comparatia in extrem are rolul de a intari doar o idee. Chiar si asa, cred ca ajungem la proba imposibila. Cat de mult este folositor un doctorat in activitatea de zi cu zi a penitenciarelor? Cel in cauza se foloseste de cunostintele sau deprinderile obtinute din doctorat? Cat timp le foloseste? 8 ore din 8, 5 zile din 7?

        Sunt lucruri care nu pot fi probate si nici cuantificate. Nu acesta a fost scopul acelui spor de doctorat. Era vorba despre compensarea incapacitatii institutiilor publice de a face retentia celor mai mult specializati, ca sa nu spun hiper-specializati, ca ajung sa rad si eu de mine :))))). Iar daca ar fi asa de usor de facut doctoratul, sunt sigur ca am avea cateva mii de doctori in sistem, cel putin comparabil cu numarul celor care au sporul de studii superioare. Dar nu despre asta discutam, ci despre legatura lege – spor. Da, in opinia mea exista finalitate si legatura chiar si in ce priveste doctoratul lui DH.

        Dar sa eliminam personajul din discutie pentru a nu fi subiectivi. Sa presupunem ca sunt ofiter executie in operativ si am doctoratul in domeniul aparare ordine publica si securitate nationala. Activez in acest domeniu aparare ordine publica…., cu toti activam in el. Am invatat in acel doctorat despre managementul resurselor de aparare, inclusiv cele umane, fac propuneri si analize in acest sens analizez incarcatura de sarcini a personalului, fac propuneri de modificare fise ale postului, propun redistribuiri de personal, marirea schemei din statul de functii pentru anumite sectii, motivat de nivelul de risc. Evident nu fac asta non stop. Am dreptul la acel spor? Raspunsul meu este categoric da.
        Am o functie de conducere si, la fel, doctorat in sistemul de apărare. Am studiat actul de conducere inclusiv concepte de leadership strategic. Da suna bombastic, au si astia un stil de a denumi curicula, de stai in cap. La fel se pune intrebarea, am dreptul la acel spor? Evident da. Nu ma folosesc de acele informatii non stop, dar fac propuneri pe zona legislativa, pe proceduri, folosindu-ma de cele invatate. Sau aplic trucurile pe zona de dezescaladare conflicte, inclusiv cearta dintre soferi si seful lor, ca unui sofer i s-a culcat pe stanga in loc sa i se scoale pe dreapta si nu are chef sa mearga la spital cu masina dupa escorta.

        Specializari in domeniul aparare, ordine publica… ca doctorat exista si in alte colturi ale lumii. Mi-ar parea rau sa minimizam importanta sau utilitatea doctoratului in sistemul nostru. Sefii sunt buni la minimizat, indeosebi pe subordonatii care au doctorat…
        Frica ca li se ia ciolanul, bat-o vina!!! Stiti bine la ce ma refer.

  2. Vorbim despre îndeplinirea unor condiții adiministrative prevăzute în lege. Dar fraudarea a devenit un mod de lucru obișnuit în sistemul penitenciar de multe ori cu complicitatea anumitor lideri de sindicat pentru a găsi soluții la orice problemă prin metoda clasică” o mână spală pe cealaltă”

  3. Cred ca mai degraba se pune la indoiala utilitatea doctoratului sau altfel spus, cum se ajuta dl DH de acest studiu sau cum se transpune doctoratul in activitatea dansului de zi cu zi.

  4. Exact aceeasi situatie e si la Bucuresti Jilava. Dar de doamna chestor nu se atinge nimeni, iar Dan Halchin face joc de glezne cand aude de asa ceva. Cum altfel cand cand se acopera intre ei?

  5. modelul promovat și în penitenciare incepand de la deconturi,, chirii, premii pe naspa, nepotisme, câștiguri la pensie și mult mult pupincurism ca să fie bine și să nu deranjăm; pop știe

  6. Plafonarea orelor de week end este cea mai bună decizie . De aceste ore au abuzat foarte mult șefii care întocmesc planificările . Și aici vă dau un exemplu concret :
    Șeful grupei de intervenție de la Craiova, planifica în week end când nu sunt activități 8,9 membri iar în cursul săptămâni 5 membri . Cei care sunt în prag de pensionare de la grupa de intervenție de la Craiova sunt planificați 80,90 sau chiar 100 ore de week end, iar cei după tura (secție, foisiare, pc ) sunt planificați 48 sau 60 ore . Unde este dreptatea ? de ce directorul sau directorul adjunct nu intervine ? Pentru ca această persoană este susținută de un ofițer de la ANP . Luați exemplu pe cei care au ieșit la pensie de la grupa de intervenție de la Craiova în ultimii 2,3 ani și veți observa ca au ieșit cu 90,100 ore de week end it prostii după tura cu 48 ore .

  7. La Deva un “mare” lider de sindicat psiholog a comunicat cu angajații la un curs de pregătire profesionala doar în weekenduri contrar legislației care stabilește ca munca suplimentara va fi distribuită in mod echilibrat pentru personalul care desfășoară același tip de activitate. Noi ceilalți suntem niște mari naivi și nu ne-am dat seama ca urmează pensionarea. Nu știu cum de nu se prind directorii de aceste manevre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content