Site-ul ANP reflectă starea degradantă a poliției penitenciare. Imagini depășite în care predomină poze cu deținuți, icoane și goblenuri.
penitenciar

Site-ul ANP reflectă starea degradantă a poliției penitenciare. Imagini depășite în care predomină poze cu deținuți, icoane și goblenuri.

Site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) este “gol” ca împăratul care conduce despotic, haotic și în direcție greșită poliția penitenciară. Site‐ul ANP reflectă realitatea degradantă în care a ajuns sistemul penitenciar, lucru confirmat de mulți agenți și ofițeri pe care Dan HALCHIN nu are timp și nici chef să-i asculte. Incompetența și corupția sunt cuvintele cheie ale Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Site-ul nu conține priorități și obiective strategice. Unde e misiunea ANP?

Nu exista priorități și obiective strategice, nu exista mențiuni legate de scopul și misiunea ANP, nicio proiecție a viitorului, nicio viziune, niciun cuvânt despre stadiul lucrărilor și numărul noilor locuri de cazare cu care se lauda directorul general, Dan HALCHIN. Să fie chiar și aceste noi locuri de deținere create doar pe hârtie, din pix?! Așa se zvonește.

In afara de un proiect de decizie care vizează partea de hârțogărie a Direcției Reintegrare Socială (DRS), din luna martie și până în prezent, niciun act normativ nu a mai fost supus dezbaterii pentru asigurarea transparentei decizionale. Sa fie oare o întâmplare că decizia în cauză conține reglementari cu privire la hărțuirea morală la locul de muncă, faptă la care însuși directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) este campion, așa cum a dovedit încă o dată în această toamna?

Rapoarte și controale dosite. Cetățeanul are dreptul de a cunoaște neregulile poliției penitenciare.

La secțiunea Rapoarte si controale, veți găsi ultima postare, un raport al  Avocatului Poporului din 2020! Da, 2020, când nu era director general Dan HALCHIN, ceea ce demonstrează că în mandatul actualului director general nu s-a mai postat niciun raport.

La pagina de integritate, ultimul document din totalul de două, datează din 2022. Expresia “liniile roșii care nu trebuie trecute” este doar pe buzele directorului general Dan HALCHIN. În realitatea abuzul în serviciu și instigarea la abuz în serviciu sunt infracțiuni de corupție care se săvârșesc zilnic în poliția penitenciară. Suntem convinși că, până la urmă, Ministerul Justiției (MJ) va vedea realitatea infracțională din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) care este mână în mână cu deprofesionalizarea.

Parteneriatele, cea mai stufoasă secțiune. Anunțuri rătăcite din greșeală.

Cea mai stufoasă secțiune din cele analizate pâna acum, este secțiunea Parteneriate, unde ce găsim?! Niște anunțuri din 2018 rătăcite din greșeala pe pagina respectivă, o secțiune dedicata mișcării sindicale și care conține toate Acordurile colective încheiate cu sindicatele in ultimii ani, o secțiune cu un anunț din 2017 al asociației pensionarilor din sistem si o secțiune de Protocoale încheiate de ANP in care desigur, predomina cele încheiate cu diverse culte religioase, asociații umanitare si ONG-uri care nu mai dorm de grija deținuților și protocoale cu unele universități care au drept unic scop să le asigure propriilor studenți un loc in care sa facă practica de specialitate.

Insistăm și navigăm. Doar numărul la zi al deținuților. Revista, unde e revista?

Insistăm și navigăm în continuare pe pagina WEB a nefericitei instituții penitenciare, căpătuite conjunctural cu un general de carton la cârmă, încercând să descoperim totuși câteva informații care să sublinieze măcar tangențial prestigiul, demnitatea, importanța, rolul și strategia poliției penitenciare. Poate, poate găsim ceva!

În afară de informații de natură tehnică de tipul date de contact, numărul deținuților la zi, anunțuri de concurs (singura secțiune completă și profesionist gestionată), am reușit sa mai identificam doar secțiunea dedicată Revistei. Revista a publicat un număr impresionant de 3 numere. Două în 2019 si unul in 2020.

Nici pagina WEB nu e în stare să o gestioneze. Salariu de 25.000 de lei pe lună pentru “degeaba”.

Cam așa se prezintă pagina WEB a poliției penitenciare, pe care cu aroganță o cârmuiește domnul general de carton, Dan HALCHIN. Acesta este adevărul despre realizările sale. Cât de mândru să fie Ministerul Justiției (MJ) de un asemenea conducător, încât să-l premieze, în ultimul timp, trimestrial cu 50% majorare salarială. Să câștigi aproximativ 25.000 de lei si să nu fii în stare nici măcar de un site, primul contact al cetățeanului cu instituția penitenciară. Rușine!

3 thoughts on “Site-ul ANP reflectă starea degradantă a poliției penitenciare. Imagini depășite în care predomină poze cu deținuți, icoane și goblenuri.

  1. Pagina administrației naționale a penitenciarelor din Moldova arata de 20 ori mai bine. Un site penibil, anevoios și greu de utilizat.

  2. De unii directori nu-si mai fac publice cv-urile? Le este rusine cu traseul lor profesional? Sau cu studiile facute la facultati anonime de prin Moldova?

  3. Așa se întâmplă când recrutezi din teritoriu IT-iști care nu știu decât să schimbe bateriile la mouse…

Comments are closed.

Skip to content