Vaccinarea deținuților, fără programe de conștientizare a acestora
Va începe campania de vaccinare a deținuților din penitenciare, folosindu-se în special dozele Johnson&Johnson. Vaccinarea trebuie anticipată de programe de conștientizare a deținuților.
Johnson&Johnson pentru deținuți
Vaccinul Johnson&Johnson folosește o singură doză. Este mult mai indicată vaccinarea deținuților într-o singură etapă, date fiind condițiile de siguranță care trebuie luate. E posibil ca tipul de vaccin să fi fost ales și din alte considerente: transferurile deținuților la alte penitenciare, liberarea acestora etc.
Când apare o campanie de conștientizare a deținuților?!
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar trebui să ducă o campanie de conștientizare a deținuților cu privire necesitatea vaccinării, altfel va fi un adevărat eșec această campanie. O campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la ANP ar crește numărul deținuților dornici de vaccinare.
Afișele, flayerele și documentele ”de acoperire” (documentele întocmite care să ”bifeze” o activitate) nu sunt eficace. Însărcinarea exclusivă a personalului medical din unitățile penitenciare cu întreaga responsabilitate a conștientizării deținuților nu va asigura succesul acestei campanii.
Zilnic, fiecare program sau activitate desfășurate cu deținuții ar trebui să înceapă cu o prezentare a importanței vaccinării.
Ofițerii Direcției Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii și educatorii din unitățile subordonate ANP să poarte discuții cu deținuții, să le prezinte beneficiile vaccinării. Ar trebui create programe și filmulețe care să-i determine pe deținuți să se vaccineze în număr cât mai mare.
Ar mai trebui să existe anumite facilități pentru deținuții vaccinați (ex. o mai mare lejeritate în selecționarea la muncă, includerea în diferite programe etc.).
Vaccinarea deținuților diminuează riscul îmbolnăvirii angajaților
Vaccinarea deținuților conduce indubitabil la diminuarea riscului îmbolnăvirii polițiștilor de penitenciare care desfășoară activități directe cu aceștia.
Totodată, vaccinarea persoanelor private de libertate poate conduce la relaxarea măsurilor anti COVID-19 din penitenciare. Aici putem face referire la eliminarea programului de lucru secvențial sau schimburile în 5 ture, acolo unde situația epidemiologică a impus-o și care suprasolicită și obosește angajații.
Au fost și sunt destule programe de informare la tv , deținuții având acces la aceste “campanii de conștientizare” .
La fel sunt “campanii” anti-vaccinare. Și cum nu lucram cu crema societății in materie de intelect, am convingerea ca șoșocismele prind mai repede in spatele gratiilor.
Ce campanie cand sunt transferati detinuti aiurea de catre medical? Detinuti cu test negativ transferati aiurea de medical ca pozitivi….ambulante chemate ca simuleaza unu sau altul diverse boli….ambulante chemate aiurea – n noapte ca un detinut s-a julit la cot….detinuti amanati cu prezentarea la spital pana in weekend….si noi vrem campanii. Heirup sa aducem documente si date sa fim programati pentr vaccinare ca suntem – cica- personal esential- sanchi- apoi nu ni se spune nimic si asteptam pana aflam de la altii dinafara sistemului ca trebuie sa ne descrurcam cu programarea la vaccin…..
Se mai fave vaccinarea cu johnson & johnson? Înțeleg că nu, din cauza efectelor secundare.
Nu am auzit ca nu s-ar mai face. Ar fi anunțat oficial Gheorghita.